magnum_mauser Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Eg fekk to geitekillinger som eg skal slakte i dag. Eg har ete kje/kid eit par ganger, då som utbeina steiker som vart grilla - eg tykte det var veldig smakfult og godt. Men no har eg to slakt som skal verte ymse snadder, men eg treng litt hjelp med oppskrifter og tips. Og eg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke lår og boger som heile steiker, med bein. Men høyrte at ein ikkje burde servere geitekjøtt med bein - kan nokon bekrefte eller avkrefte det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Du bør ikke spise f.eks koteletter av gammel sau, ku eller geit grunnet en praktisk talt ikke eksisterende risiko for Kreutzfeldt Jacobs sykdom. (Faren for å sette et bein i halsen og kveles er sikkert en trillion ganger større...) Derfor er kjøttråvarer av eldre dyr som regel utbeinet. Alle dyr under 12 måneder er trygge, så du kan trygt nyte grillede Kjekoteletter som er riktig snadder! gammel geit passer best i spekepølse... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted August 31, 2013 Author Share Posted August 31, 2013 So låra kan trygt steikast heile med bein? Har dykk oppskrifter med geit, er det berre å bidra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 Det står litt her: http://www.alleoppskrifter.no/s/geitekj%C3%B8tt.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.