Mauser68 Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 NB !! Denne tråden inneholder sterke bilder, og bør sjåast på eige ansvar, helst etter inntak av eit godt måltid !!! Hadde årets første runde med ferske smalahove til middag i går. Tenkte eg skulle lage ein tråd om dette, men eg ville venta til Søndags middagen hadde blitt fortært, så eg ikkje skremte matlysta til våre kammer herrer/damer i går. Men så blei det glømt etterpå, men i dag som er den dårligaste dagen i veka, så passer vel dette meget bra, ikkje sant.. Vel, man tager 1 stor kjele, og passelig antall med smalahover, og fyller kjelen med vatn Så lar ein dette koke i ca 2.5 timar, etter størrelsen på hove. Når du skiller kjeven på hovet, så skal dette løysne ganske greitt, ein skal ikkje slite dette frå kverandre, då er det for lite kokt. Så legg ein dette på tallerken. Eg begynnar å skjære av øyra først. Lager eit snitt bak auga og skjærer nedover langs beinet og tar dette av. Så tar eg for meg auget, stikk kniven inn på kanten av augehola og lager eit snitt rundt heile auget. Så tar eg og vipper ut auget, samtidig som eg skjærer under auget, for å få dette ut.. Så lagar eg eit snitt inn i munnvika og bakover og drar kjevebeinet frå resten av skallen. Dette skal gå veldig lett å dra frå kverandre, dersom hove er kokt passelig.. Kjøttet som er i kjeven bak augehola følger av og til med, ellers så må du ta kniven og skrape dette ut med. Så tar du og fører kniven langs beinet på skallen, og drar rett å slett kjøtt og skinnet av. Du treng ikkje å bruke kniv omtrent når det er skikkelig kokt, det er stort sett å dra det av. Du skal då sitje igjen med skallen på eine tallerken.. Og kjøtet og skinnet på den andre tallerken Så er det å lesse på med poteter, og helst kålrotstappe ( som eg sjølvsagt klarte å gløyme å kjøpe.. ) og så er det å kose seg med maten.. Andre tips : Auge tar ein og delar i 2, og tar ut den svarte augesteinen, øyret deler ein i 2 og skraper ut skinnet som er på innsida av brusken. Tunga må ein skrelle av skinnet på, og fjerne det som er bakerst mot halsen, der er det mykje kjertler.. Og på innsida av munnhola, er det eit nuppete skinn på innsida, som ein skjærer av. Resten er til å ete, og det er ein kjempeflott matopplevelse, langt betre enn pinnekjøt, meinar eg iallefall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Kristian Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Vi er vist ganske ulike, skal jeg sende deg alle rådyrskallene det ikke er hønn på i høst Det kan beskrives som en opplevelse å brekke beinet også, sikkert akkurat like morro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 altså. Jeg har spist smalahove en gang oppe på voss. Jeg måtte ha sju (7) akkevitt før jeg starta, og da tror jeg at jeg ikke hadde brydd meg om hue breka engang. Det var godt, men ikke så godt at jeg kommer til å gjøre en kjempeinnsats for å ete det engang til ikke uten akkevitt i alle fall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Når er neste bordsetting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 Veit ikkje heilt om rådyrskaller funker på samme måte, men kanskje du Hans Kristian kan lage ein tråd om det, gjerne med eit bilde av utrykket i ansiktet ditt, i det første biten går ned, he, he.. Aircooled, eg gløymde å presisera i første innlegget mitt, at det er der mat for voksne, eller i beste fall vidaregående.. Hyperlink, du er velkommen til bords kor tid det måtte være, så lenge du har med deg Mausern og antisikle middel.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Origo Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 "Dette er mat for Mons". Godt å se at hodene blir kokt med skinnet på. Her nede på sørvestlandet har den en tendens til å bli solgt flådd. Det ser, om mulig, enda jæ.... ut. Smalahove, (eller sauahove) er en klar favoritt. Spiser det minst 3-4 ganger i løpet av høsten. I og med at jeg reiser en del til Sogn for å jakte hver høst sørger jeg alltid også for å få med meg noen skikkelige smalahover hjem. Gleder meg til første middag allerede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilAR Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Kjenner at spyttproduksjonen øker og at jeg får lyst på smalahove nå! Og jeg som skal få PIZZA til middag i dag... Kanskje man skal ta seg en runde og finne en resturant som serverer smalahove fremfor den pizzaen... Håper hovet smakte, det så virkelig godt ut. Men som du sa, du manglet stappen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 her i lofoten flår vi hauet,og salter det,og vattner det,så kokes det,og rensker av kjøttet fra beinet,før dette blir stekt i MASSE smør! .....nydelig mat,som er alt arbeidet verdt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Dårlig gjort å legge ut sånne friste-tråder Mauser! Har du ordna skallene fra grunn av sjøl, eller er de kjøpt ferdig? Du er jo flink til å lage alt fra bånn, så du kunne kanskje dokumentere hele prosessen? Ellers er jeg enig i at smalahove er noe av det aller beste, helt der oppe sammen med pinnekjøttet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Beklager, men det der hadde jeg ikke spist imot betaling Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dk Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Steike nå ble jeg sulten! Må ordne noen skaller snart ja, tenker det blir lag så snart elgjakta er overstått:-) /D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilAR Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Beklager, men det der hadde jeg ikke spist imot betaling Helt greit det, da blir det bare mer bra kjøtt til oss andre! Jeg er ikke særlig glad i f.eks pinnekjøtt, men smalahove er jo det beste kjøttet da. Den uttalelsen din om at du ikke spiser det imot betaling viser jo bare at du aldri har smakt det. Du spiser vel gris? Halve verden gjør IKKE det! Spiser du hund? Halve verden GJØR det! U get the point? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Beklager, men det der hadde jeg ikke spist imot betaling Helt greit det, da blir det bare mer bra kjøtt til oss andre! Jeg er ikke særlig glad i f.eks pinnekjøtt, men smalahove er jo det beste kjøttet da. Den uttalelsen din om at du ikke spiser det imot betaling viser jo bare at du aldri har smakt det. Du spiser vel gris? Halve verden gjør IKKE det! Spiser du hund? Halve verden GJØR det! U get the point? Jo jeg har faktisk smakt det, mulig tilbredningen var dårlig, for jeg syntes ikke det var særlig godt(kan nevnes at det var i militæret jeg spiste det) Og jo, jeg spiser gris, men har ikke halve grisehodet på fatet når jeg setter meg for å spise:) Spiser "alt", men blir ikke helt fortrolig med å spise hodet til et dyr, har heller aldri vært vant med å gjøre det, så det ligger vel noe i det å. Men for all del, kos deg, du får min del også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rp15oryx Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 ...ferske smalahove... Ikkje salta og røykte? Dei såg no gode ut, men ferske? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
unkwe Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 http://www.envillmann.no/2009/09/video-av-f%c3%b8rste-hjortefall/ flere som liker slik mat.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 Har du ordna skallene fra grunn av sjøl, eller er de kjøpt ferdig? Du er jo flink til å lage alt fra bånn, så du kunne kanskje dokumentere hele prosessen? Nei dette er kjøpt i butikk, eg har vært med å laga det til frå bunnen av, men det er maaaaange år sidan. Det er ikkje stort sett noko heksekunst, men det tar litt tid, og ein må ha litt utstyr. Kimjorgen, eg kan vel garantere deg at hadde du spist det hos meg, så skal eg love deg at det hadde smakt annerleides enn i ein militærleir, der det einaste kjøkkensjefen gjer av fornuftige ting, er å sjå kor mykje klokka er, for neste pause eller å komme seg heim igjen.. Eg var vel i diskusjon eit par gonger med vår kjøkkensjef i militæret, og eg sa det rett ut til han, at han skulle være glad for at ein ikkje kunne bli tiltalt for hærverk av mat.. Men heldigvis var det ikkje alle leire som hadde like jævlig. Det er heilt utrulig, enkelte klarer å ødelegge god mat på eit blunk.. Rp15oryx, sorry eg meinte ferske som i nyprodusert uten å ha vært i fryseren.. Dei er salta og røykte her.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silent hunter Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Har du ordna skallene fra grunn av sjøl, eller er de kjøpt ferdig? Du er jo flink til å lage alt fra bånn, så du kunne kanskje dokumentere hele prosessen? Nei dette er kjøpt i butikk, eg har vært med å laga det til frå bunnen av, men det er maaaaange år sidan. Det er ikkje stort sett noko heksekunst, men det tar litt tid, og ein må ha litt utstyr. Kimjorgen, eg kan vel garantere deg at hadde du spist det hos meg, så skal eg love deg at det hadde smakt annerleides enn i ein militærleir, der det einaste kjøkkensjefen gjer av fornuftige ting, er å sjå kor mykje klokka er, for neste pause eller å komme seg heim igjen.. Eg var vel i diskusjon eit par gonger med vår kjøkkensjef i militæret, og eg sa det rett ut til han, at han skulle være glad for at ein ikkje kunne bli tiltalt for hærverk av mat.. Men heldigvis var det ikkje alle leire som hadde like jævlig. Det er heilt utrulig, enkelte klarer å ødelegge god mat på eit blunk.. Rp15oryx, sorry eg meinte ferske som i nyprodusert uten å ha vært i fryseren.. Dei er salta og røykte her.. Du fer ta turen ner te ulvik i haust då. der svir me ca 100 hove midt i sendtrum litt seinare i haust. eg tenkte eg skulle laga av hjortahøve seinare( viss me klarer å skyte nåko då ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Har du plass til ei til ved bordet ditt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 He, he, ja ikkje umulig det Silent Hunter, hender eg fer nedover der veit du. Jaktlykke, selfølgelig kan du det... Hvis du skal i desse trakter, eller om du vil berre ta turen, så sender du meg ein Pm, so skal me sjå kva me kan ordne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tjuagutt Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Teknikk for å fjerne kjøttet altså, det skulle gjøre det noe lettere å spise. Prøvde smalahove rundt juletider i det året som var, men kan ikke si jeg fant det særlig appetittlig å sitte og grave etter kjøtt på en skalle. Når hele tanngarden til sauen er blottet og den ligger der og smiler et stort makabert grin til deg og... Følte meg ikke helt vel av synet. Men derimot om en kan få kjøttet partert av raskt, og skallen vekk så skulle jo det hele bli en bedre opplevelse. Sauekjøtt er jo en personlig favoritt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Steike Mauser har du tjuvstarta på julebord sesongen og er ikkje du på slankekur?? Frå spøk til side, detta såg spennande ut,så detta må prøvast ein gang,eg seier i frå når eg nærmar meg Voss Fine bilde og flott trå Mauser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted September 14, 2009 Share Posted September 14, 2009 Interesang sak det der mauser...selv har jeg bare spist salta og tørka hau uten skinn... Men godt ja! Hadde lett prøvd dette ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 14, 2009 Author Share Posted September 14, 2009 He, he, HB jaudå eg er på kur enno, men litt knask må ein unna seg i helgene.. Og du skal nok få sitja å slafsa på ein sånn skalle, når du slentrar forbi her, det har eg allerede lova deg.. Og Egil, huska eg ikkje feil, so dreiv du litt med sånne brækande objekt ? I so fall, so kan me ta ein prat ein dag, so kan eg gje deg eit par tips om korleis du lagar dei, har du vore borti lignande før, er det ein smal sak.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Vaks opp på den tida smalahove var kvardagsmat - aldri festmat. Men flott at denne retten er komen til heider og verdigheit som festmat, i dag. Hans Hille Scheldrup skriv i ei av bøkene sine om korleis dei brukte HJORTEHOVUD på same måten. Også hjorteføtene var snadder, skriv han (Heime brukte me smalaføtene som pålegg - ikkje beina, sjølvsagt.) Eg prøvde hovudet av ein hjortekalv, og det var nydeleg. (Flådde og salta det - ein kamerat svei det på tradisjonelt vis.) God mat! Med potensiale som festmat!!! Absolutt. Men mangel på entusiasme blant familie og vener har gjort at det blei med den gongen. Men har sett at fleire anbefalar å ta ut kjakekjøtet. Det skal visstnok vera nydeleg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LongRange Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Dette har blitt en årlig tradisjon der jeg vokste opp og det kombineres gjerne med utedans og mye alkohol. Det er ingen tvil om at du er en god kokk M68, såpass har jeg lest av dine innlegg, men det der er ikke min smak, syns det smaker som navnet - SAUDEHAUD! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daywalker Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Mauser 68! Flott tråd om noe som har sterke tradisjoner. Må bare beklage,men dette er noe jeg aldri har smakt. Det er ikke det produktet som selger mest i kjøttdisken på det blide sørlandet. Men hverken utsende eller antatt smak skremmer. Så om anledningen byr seg skal jeg helt klart smake,gjerne med kålrot stappe til. Det er forøvrig himmelsk godt til mye... Bon apetitt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poacher Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Jeg er sær i matveien og jeg vet det Må innrømme at jeg ikke har smakt dette. Har ingen ønske om det heller... Men syntes det var interesant å se hvordan du delte/skar opp osv. Og igjen M68, enda en fin tråd fra deg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abs Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 har aldri smakt det men kan virkelig tenke meg og prøve høres spesielt, men godt ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steelhead Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Når er neste bordsetting? Stiller meg gjerne i denne køen ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jmonsen Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Nå kom sult og idee om hva HJORTELAGET må spise på neste tur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Smalahåve er supersnaddermat. Eneste jeg ikke liker å spise er øyne og tunge; det blir litt for sært (men hallooo - jeg spiser jo hjorteballer så hvorfor ikke ) Men resten er bare nydelig - en god heimelaga kålrabistappe og mjølne gode poteter - kan det bli bedre??? Jeg kommer mer enn gjerne på besøk til deg Mauser68 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steelhead Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Nå kom sult og idee om hva HJORTELAGET må spise på neste tur. Den e go' (sikle) Gleder meg allerede. Regner med at en god single malt er bedre enn akevitt til smalahove også? Det stemmer ihvertfall for pinnekjøtt, etter min smak. Noen som synes det samme? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Smalahove skal nytast helst med aquevit, men kan også nytast ein drink som bli kalla for smalasurpricedeluxe.. Den består av : 1 del Laphroig 1 del Løtens Linje 1 del Southern Comfort 1 del Tia Mariah.. Toppes med krem..... Har forøvrig aldri smak denne drinken, men ønskjer gjerne tilbakemelding om det noko som er du.... nok, ehh meinar vil prøve denne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POS Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 (edited) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx Edited October 24, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Smalahove skal nytast helst med aquevit, men kan også nytast ein drink som bli kalla for smalasurpricedeluxe.. Den består av : 1 del Laphroig 1 del Løtens Linje 1 del Southern Comfort 1 del Tia Mariah.. Toppes med krem..... Har forøvrig aldri smak denne drinken, men ønskjer gjerne tilbakemelding om det noko som er du.... nok, ehh meinar vil prøve denne... å blande Laphroig med noe annet enn en dråpe vann, må da fremstå som helligbrøde av værste sort. Det stiller litt i samme gate som å male over taket i det sixtinske kappel med jotun lady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 He, he, he, akkurat ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Her oppe i det litt meir siviliserte fylket i nord har vi noke som heiter kniv... So vi flår hauet. Det heiter forresten "skjelte"! Hauda er som sagt flådde, kløyvde og salta. Dei fleste røyker vi, men nokre vert berre tørka. Enkelte foretrekker det. Fantastisk mat! Nytast med kerrs pink, kålrotstappe, mørkt og fyldig øl og ein akevitt eller 10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 15, 2009 Author Share Posted September 15, 2009 Her oppe i det litt meir siviliserte fylket i nord har vi noke som heiter kniv... So vi flår hauet Me brukar kniven til å eta maten med, ikkje fjerna det som skal etast før måltidet, du går jo glipp av det beste du, he, he... Ja det er mange forskjellige tradisjoner.. Smalahove fører seg vel inn i rekka på det som hadde før med å utnytte dyret, til det ytterste. Dette var jo eigentlig skrap sånn sett, og daglig kost etter slaktetida. Smalahovene skulle etast før siste Søndagen før jul meinar eg, og den blei kalla skoltesøndag.Og i dag er det delikatesse, og det blir sendt smalahove utover det ganske land.. Eg har ved fleire anledninger sendt smalahove rundt om til fleire i Norge, alt frå Bodø i nord, til Oslo i øst.. Hvis det er noko som vil prøva seg på dette, så sjekk denne sida her, her kan du bestille både det og andre kjøtt delikatesser. Alt han produserer er på ekte gamalt vis, og røykt i skikkelig eldhus med orreved : http://www.smalahovetunet.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Har gode barndomsminner om "lammaskolt" (flådd og salta) med komle kålrabi og pølse. Tror nesten jeg må en tur til slakteren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Her oppe i det litt meir siviliserte fylket i nord har vi noke som heiter kniv... So vi flår hauet. Det heiter forresten "skjelte"!Hauda er som sagt flådde, kløyvde og salta. Dei fleste røyker vi, men nokre vert berre tørka. Enkelte foretrekker det. Fantastisk mat! Nytast med kerrs pink, kålrotstappe, mørkt og fyldig øl og ein akevitt eller 10. Må nok seie meg enig med VestlandsJeger her, men det betyr ikkje at eg har tenkt å late vere å smake napalmbomba sau frå Voss Spennande å smake tradisjonsmat frå andre distrikt og. Som Vestlandsjeger seier, så flår og tørkar vi skjeltene, men vi har ikkje tradisjon her ute ved havet å røyke dei. Lurer på om det kan vere eit fenomen frå innlandet for at ein skal vere enda tryggare på at maten vert konservert. Ser mykje av det samme når det gjeld salting og speking og. Den saltholdige sjølufta gjer at vi ikkje saltar maten like mykje som i innlandet. Er dette ei hypotese som kan bekreftast av dokke "innlandsbønder" som driv med dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted September 15, 2009 Share Posted September 15, 2009 Stemmer nok det Tor Erik. Dokke kan jo berre henge det meste utfør nova, so e det no ferdig salta på ein god halvtime. Hos oss er vi meir utsette for at kjøtet surnar, særleg om det er fuktig i veret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silent hunter Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 Då er årets fyrste smalahøve middag inntatt. Og for å seie det slik; det vert definnitivt ikkje den siste . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 får ca 30 lamskolter til helga.skal flå dem,men kunne tenkt meg å prøve et par på voss vis også....hvordan går jeg fram? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silent hunter Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 du lager deg ett bål med lauved. lag til nokre spiddepinnar som du kjører inn i eine neseboret. hold hodet over flammene og prøv å svi av hårene jevnt. skrap av med ein kvass kniv. fortsett til hodet er hårlaust. så kløyver du skallen med ei sag og grav ut hjerne og nesebrusk. lakesalt (ei potet med 4" spiker flyter) og røyk -og så nyter du dei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Ja smalahove kan definitivt vera ein opplevelse , ,eg var jo invitert av Mauser på hovemiddag i haust men me kom oss aldri om Voss,men til neste år då kjem eg Eg har aldri ete smalahove før og under kyndig veileding pr mob frå mauser, så laga eg smalahove middag. Var heldig og fekk tak i nokre veldig fin hove, og her er dei under koking Og her er resten av tilbehøret, poteter, kålrotstappe (og nakkekoteletter for dei som ikkje ville ha smalahove ) Då har me samla sammen selskapet, og eg hadde ikkje sagt noko om kva me skulle ha til middag, så overaskelsen var stor ,men dei tok det med fatning og åt så godt dei kunne men dei var enige om at det var godt og sammen med øl og akevitt gjekk det meste ned , her er hove ferdig renska. Eg hadde jo vore stor i kjeften og sagt at å ete auge var ikkje noko sak,men bildet taler for seg sjølv!!!! og har ein vore tøff i kjeften så må ein nesten stå for det ein gjer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kåre-kanon Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Fysj....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 11, 2009 Author Share Posted December 11, 2009 He, he, artig det der HB, godt at vestlandske tradisjonar vandrar litt over Haukelid. Og imponerande at du åt alt på hove, det står det respekt av ( eller i det minste masse alkohol bak.. ) Og me må ta oss ei mat økt i framtida ein gong, kanskje eg må ta meg ein tur på bukkejakta til neste år att, so kan eg streifa innom dei flotte dalum. Edit : Kåre Kanon, du skulle visst kor godt det var, eg trur faktisk du hadde blitt litt imponert, dersom du likar røykt fårekjøt ialefall.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted December 11, 2009 Share Posted December 11, 2009 Smalahove .. kan også nytast med ein drink som bli kalla for smalasurpricedeluxe.. Den består av : 1 del Laphroig 1 del Løtens Linje 1 del Southern Comfort 1 del Tia Mariah.. Toppes med krem..... Smalahåve høyres heilt OK ut, men dette tilbehører er det verste jeg har sett. (Og; Laphroig brukes ikke invortes, men på vorter, og til til å tynne tjæra til båten.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 11, 2009 Author Share Posted December 11, 2009 He, he, for å sei det sånn, den drinken der tar garantert all fokus vekk frå det å ete smalahove.. Eg har heller aldri smakt den, kjem aldri til å gjera det heller, det var ein liten motbydelig gest, som eg kom på i farten, he, he.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kåre-kanon Posted December 12, 2009 Share Posted December 12, 2009 Edit : Kåre Kanon, du skulle visst kor godt det var, eg trur faktisk du hadde blitt litt imponert, dersom du likar røykt fårekjøt ialefall.. Vel, tror det er for spesielt interesserte. Tipper at det sikkert smaker godt, men føler at dette blir litt for sært for min del. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.