Guest Posted October 31, 2014 Share Posted October 31, 2014 Det kom en forespørsel om jeg kunne røyke pinnekjøtt til en venn. Problemet er at jeg ikke er vant til røykt pinnekjøtt, og da er jeg litt grønn. Jeg har heller ikke laget eget pinnekjøtt, før i år. Nå henger det til tørk. Min venn vil røyke to sider i mitt røykehus. Spørsmålene er som følger: [*] Når skal en røyke - når det er overflatetørt, etter noen uker tørking, eller mot slutten? [*] Hva brukes av spon til pinnekjøtt fra gammelt av? Bøk, or, einer eller kombinasjon? [*] Skal det røykes mye, eller lett? Hva er det normale? [*] Skal det etter røyking henges til lufting igjen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyfjord Posted November 2, 2014 Share Posted November 2, 2014 Hei Jeg røyker en god del kjøtt og fisk. Pinnekjøtt har jeg kun røykt tre ganger. Jeg røyker kjøttet når det er fingertørt. Dvs at det ikke fukter på fingeren. Litt avhengig av tørke,men det bør henge ca 1 uke før røyking. Tror ikke det gjør noe om det henger lenger,men 1 uke er minimum. Jeg har bradley smoker og bruker older og eple brikketter til svin og lam. Funker som f... Or er helt sikkert likebra som older.aldri einer på slik mat for min del. Når det gjelder mye eller lite røkt så er det veldig smaksavhengig. Jeg røyker slikt kjøtt lett. Tre fire timer holder. Luft etter røyking. Landet gjerne henge i røykskapet en stund etter røyking og trekke/ lufte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.