Stifinner Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Har lyst til å prøve å speke elgkjøtt og lage diverse retter, å dele resultatet, håper andre også gjør det. Fant ei oppskrift på speking av lårtunge, forsto den ikke helt, noen som kan hjelpe? Speket lårtunge av elg Kokk: Wenche Andersen Dette trenger du: 1 stk lårtunge avelg salt, grovt sirup Slik gjør du det: Det kan være en fordel å fryse ned og tine opp lårtungen før den saltes og spekes. Legg lårtunga i et kar og dekk med grovsalt. Varm opp sirup og smør utover hele tunga. La den henge ev ligge kjølig i ca 5 døgn, avhengig av størrelsen. Kjenn på konsistensen etter hvert, den skal ikke være for hard og heller ikke for myk. Ferdig speket får den en fin burgunderfarget kjerne. Kan spises straks eller fryses ned. Server med flatbrød, rømme smakt til med rørte tyttebær eller tranebær og flatbrød. Her kommer mitt spørsmål :skal strupen oppå saltet, eller før saltet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 22, 2014 Share Posted October 22, 2014 Sirupen skal smøres på etter lårtunga er ferdig saltet. Når du tar den opp fra saltingen, så må du fjerne alt saltet, børst det gjerne av, men ikke skyll det av. Så smører du på med sirup. Vanlig sirup må vel gjerne varmes litt så den blir tynnere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted October 22, 2014 Author Share Posted October 22, 2014 Tusen takk for svaret:-) blir oppdatering på resultatet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted October 23, 2014 Author Share Posted October 23, 2014 Nå er lårtunge og bankekjøtt tatt opp fra fryseren, når kjøttet er tint blir det salting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted October 25, 2014 Author Share Posted October 25, 2014 Nu heng kjøttet med sirup på Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smevik Posted October 26, 2014 Share Posted October 26, 2014 Akkurat dette gjør jeg alltid med lårtunga, blir nydelig hver gang. Jeg tror 5 døgn i salt blir litt i meste laget, jeg mener å huske at jeg bruker tre døgn selv. Legger lårtunga i en skål dekt over og under av salt. Der får den ligge i kjøleskapet i tre døgn før jeg tar den opp og børster vekk saltet. Pensler på varm honning og sirup før jeg henger den luftig (i en ukes tid). Spises med øl og gode venner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted October 26, 2014 Author Share Posted October 26, 2014 Lårtunge fra kalv, har latt det ligge i salt i 1,5 døgn, nå henger det luftig. Torsdag blir det prøvesmaking Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted November 7, 2014 Author Share Posted November 7, 2014 Resultatet ble bra, skal salte lårtunge fra voksent dyr i neste omgang:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stifinner Posted November 12, 2014 Author Share Posted November 12, 2014 Neste prosjekt er elgburger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.