Jump to content

Vakuumposer som sprekker/revner i kantene ved frysing


B686SP

Recommended Posts

Hei. Har nå fått gjentakende bekreftelser på at vakuumposene sprekker, gjennom et helt år. Har pakket kjøttbitene av en kalv, røkt hjerte, et rådyrlår og annet diverse.

Jeg ser allerede i frysen at en del posene tar inn luft, i tillegg til at det renner klin i kjøleskapet ved opptining.

Det som gjentar seg, er at de revner i de langsgående kantene av posen, på tvers, ikke langsmed. Altså ikke sidene som sveises.

Er det noen andre som har vært borti dette, og evt kan noen nevne posemerker som tåler det jeg driver med?

Jeg må nevne at jeg har det godt og kaldt i fryseren min (ca -30), og har selvfølgelig vurdert om posene jeg bruker ikke er beregnet for så kalde temperaturer.

Mvh Mats

Link to comment
Share on other sites

Plasten blir sprø i kulda.

Det hadde vært greit om du kunne opplyse fabrikatet

slik at vi andre kunne velge noe annet.

 

Jeg bruker fryseposer

http://www.clasohlson.com/no/Fryseposer/Pr342630000

Det hindrer uttørking.

 

Opptining i kjøleskapet skjer med ett fat under.

 

Hvis det ikke er opplyst at plasten tåler frysing, så gjør den neppe det.

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Såvidt meg bekjent, skal disse posene tåle å fryses. Hørte også med selger på Jakt og fiske daga i år, og der fikk jeg beskjed om at dette hadde de aldri hørt om før. Posene er forøvrig av merket La-Va. En bolle eller asjett under varene under opptining er jo blitt en selvfølge, selv om det hadde vært fint å sluppet dette grunnet plassen en bolle eller to opptar i kjøleskapet. Må jo si at vakuumpakket kjøtt er meget innbydende, i tillegg til at holdbarheten blir lengre, og kvaliteten på produktet blir bedre.

Link to comment
Share on other sites

Ikke helt billig men sikkert grei for de fleste.

http://www.lava-europe.com/boutique/ind ... anguage=en

 

Det står noe om redusert vakuum her.

http://www.lavavacuumpacking.co.za/pren ... ctions.pdf

 

Jeg ville tatt kontakt med leverandøren

Kanskje du har fått feilproduserte poser som ikke tåler -30.

http://lava-norge.no/butikk/vakuum-tilb ... kker-50stk

 

Selv klarer jeg meg med billige fryseposer.

Det meste er spist innen 6 måneder uansett.

Strøm koster jo penger selv i Norge.

Hvis jeg trenger lengre holdbarhet en sjelden gang så tar jeg å fryser kjøttet i en brukt plastbakke. Når det er fryst så heller jeg på med iskaldt vann og fryser hele greia

 

Gammelt knep men det funker fremdeles.

 

Godt modne jordbær solgt til halv pris på en lørdag ettermiddag.

Plukk ren jordbærene

Tilsett sukker til det er 15% sukker og rør godt med en kjøkkenmaskin til det blir en tykk suppe.

Hell i små plastbakker og sett i fryseren.

Du tar fram en pakke i Januar og setter den i kjøleskapet.

Neste dag er det bare å forsyne seg.

Det renner fælt men smaken er upåklagelig :-)

 

Mvh

Jim114

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...