B686SP Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Hei. Har nå fått gjentakende bekreftelser på at vakuumposene sprekker, gjennom et helt år. Har pakket kjøttbitene av en kalv, røkt hjerte, et rådyrlår og annet diverse. Jeg ser allerede i frysen at en del posene tar inn luft, i tillegg til at det renner klin i kjøleskapet ved opptining. Det som gjentar seg, er at de revner i de langsgående kantene av posen, på tvers, ikke langsmed. Altså ikke sidene som sveises. Er det noen andre som har vært borti dette, og evt kan noen nevne posemerker som tåler det jeg driver med? Jeg må nevne at jeg har det godt og kaldt i fryseren min (ca -30), og har selvfølgelig vurdert om posene jeg bruker ikke er beregnet for så kalde temperaturer. Mvh Mats Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Plasten blir sprø i kulda. Det hadde vært greit om du kunne opplyse fabrikatet slik at vi andre kunne velge noe annet. Jeg bruker fryseposer http://www.clasohlson.com/no/Fryseposer/Pr342630000 Det hindrer uttørking. Opptining i kjøleskapet skjer med ett fat under. Hvis det ikke er opplyst at plasten tåler frysing, så gjør den neppe det. Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B686SP Posted September 6, 2014 Author Share Posted September 6, 2014 Såvidt meg bekjent, skal disse posene tåle å fryses. Hørte også med selger på Jakt og fiske daga i år, og der fikk jeg beskjed om at dette hadde de aldri hørt om før. Posene er forøvrig av merket La-Va. En bolle eller asjett under varene under opptining er jo blitt en selvfølge, selv om det hadde vært fint å sluppet dette grunnet plassen en bolle eller to opptar i kjøleskapet. Må jo si at vakuumpakket kjøtt er meget innbydende, i tillegg til at holdbarheten blir lengre, og kvaliteten på produktet blir bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Ikke helt billig men sikkert grei for de fleste. http://www.lava-europe.com/boutique/ind ... anguage=en Det står noe om redusert vakuum her. http://www.lavavacuumpacking.co.za/pren ... ctions.pdf Jeg ville tatt kontakt med leverandøren Kanskje du har fått feilproduserte poser som ikke tåler -30. http://lava-norge.no/butikk/vakuum-tilb ... kker-50stk Selv klarer jeg meg med billige fryseposer. Det meste er spist innen 6 måneder uansett. Strøm koster jo penger selv i Norge. Hvis jeg trenger lengre holdbarhet en sjelden gang så tar jeg å fryser kjøttet i en brukt plastbakke. Når det er fryst så heller jeg på med iskaldt vann og fryser hele greia Gammelt knep men det funker fremdeles. Godt modne jordbær solgt til halv pris på en lørdag ettermiddag. Plukk ren jordbærene Tilsett sukker til det er 15% sukker og rør godt med en kjøkkenmaskin til det blir en tykk suppe. Hell i små plastbakker og sett i fryseren. Du tar fram en pakke i Januar og setter den i kjøleskapet. Neste dag er det bare å forsyne seg. Det renner fælt men smaken er upåklagelig Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.