Epp Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Først - IKKE ØDELEGG denne tråden med en stein vs. Rudolfstroppen diskusjon. Så: Jeg har brukt vanlig bryne og til slutt fint arkansasbryne og får nydelig tradisjonelt resultat. Har også brukt musematte+sandpapir og lær+pasta og får nydelig konveksegg. Av ny teknologi er det kun WorkSharp som gjelder for meg. Men dette er jo enklere da: Har brukt denne på kjøkkenkniver med ok resultat - ok, ikke nydelig. Merket Brusletto! Denne er jo dyr, 535,- hos sløyd-detaljer, har brukt en lignende som IKKE ga godt resultat. Så hva sier folket - har ny teknologi noe for seg, eller er det gamlemåten som gjelder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Så hva sier folket - har ny teknologi noe for seg, eller er det gamlemåten som gjelder? Det er ikke klart hva du mener med ny teknologi og hva du mener med "gamlemåten". Om du bruker Work sharp hver eneste gang du vil sette opp kniven vil du antagelig slipe bort mer stål enn du trenger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 Tja begge deler funker bra om du kan å bruke brynet ditt . Har selv flere dmt bryner og mange gode stein bryner ,slipesteiner og naturbryner Bruker også keramikkstaver,diamantslipestål og vanligt knivstå Noen kniver liker bedre stein , andre diamantbryne Er og kokk av yrke og du finner ikke en sløv kniv hos meg øve øve øve , ingen er født god til å kvesse kniver men kan læres om du har tålmodighet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Epp Posted September 1, 2014 Author Share Posted September 1, 2014 Ja... jeg var visst litt uklar. For å gjøre det mer tydelig: Vanlig bryne + fint arkansasbryne ELLER de to enkle og greie jeg la ut bilde av. Får dere like godt resultat? Jeg gjør nemlig ikke det. Vanlig bryne (mange typer, men av stein) gir veldig bra resultat = skarp og rein egg. Nye diamantbryner og knivskjerpere gir forsåvidt en ok egg, men ru og matt i forhold, og aldri like skarp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 TS. Du skriver ingen ting om ditt bruksområde, ei heller om dine kniver. Jeg har kniver som er så "harde", at diamant ikke fungerer, de ødelergger diamantbrynet. Da bør en over på kjeramikk bryner. Når du nevner "klasisk" bryne, så tenker jeg på vanlige bryner alla tosidig (eks) Foss bryne. Du kommer langt med det, til vanlige jakt- og turkniver! Ser bort fra spessialkniver for kjøkken og div. andre spessielle områder. Da du nevner bryner, tenker jeg også på hva du kan bruke i "felt". Både diamant- og steinbryner fungerer greit, til vanlig bruk. Bruker du steinbryner (som nevnt), avslutt helst med lær. Så bruke av egnet diamant bryne (min. 4 graderinger), på vanlig kniv, fungerer bra, hvis du avslutter med fineste gradering, eller en lærreim til slutt. Gjerne ditt lærbelte. Men vinkel på egg, i forhold til knivstål/herding og bruksområde, har betydning på de fleste kniver. Her kommer erfaring inn og ikke kun teori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansEinar Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Jeg er veldig fornøyd med dette Spyderco brynet: http://mhkniv.no/index.php?route=produc ... uct_id=304 Jeg kan også anbefale å se på eggen med lupe, det hjalp meg mye med bryninga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Kan bekrefte det Hans Einar. Beste brynet jeg har eid. Løp og kjøp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolf Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Fallkniven sine bryner er bra. Har brukt Spyderco bryne siden 1996, og det er bra, men jeg syns Fallkniven sine er bedre. Diamant på en side og kjeramisk safir på den andre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlend Meyer Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Støtter anbefalingen av Spydeco, har ett som jeg har skjendet i sikkert 15 år på alt fra kniver til herdet stål og det henger med fremdeles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.