sclalars Posted April 16, 2014 Author Share Posted April 16, 2014 Takk skal dere ha gutta boys Moro å paute. Blir nok å utforske litt mer om det. God Påske til dere alle! Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KjetilD Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Virkelig pent! God Påske! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KjellTore Posted April 16, 2014 Share Posted April 16, 2014 Misunner deg den kniven altså Har sett mye på den, er nok en av de fineste jeg har sett her inne. Håper du ser "positivt" på det om du blir kopiert Bøyer meg i hatten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted April 21, 2014 Share Posted April 21, 2014 Ser fint ut! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted April 22, 2014 Author Share Posted April 22, 2014 Takk for det gutta! Kjell Tore: Kopier så mye du vil. Ingen har patent på utseende på kniver etter hva jeg vet Påsken er over, og har fått jobba litt med kniver. Her er et par stykker som jeg har fått limt. Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted April 22, 2014 Share Posted April 22, 2014 Veldig bra! Fin pauting! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted April 24, 2014 Author Share Posted April 24, 2014 Takk for det Dagl. Føler at jeg begynner å få litt dreisen på det, men har fremdeles en vei å gå. Det jeg synes er mest vanskelig, er å få hentet nok underhudsfett fra rundt omkring på slira, uten å "ødelegge" formen på resten av slira, der det ikke skal pautes. Kunne godt tenkt meg å bli litt kursa i pauting av en som virkelig kan det. Kunne egentlig tenkt meg å bli kursa i stort sett alt som har med knivmaking å gjøre jeg Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Ser ut til å kunne bli 2 flotte skapelser av de to du har limt. Ingenting i veien med materialene ser det ut for. Utrolig flotte blader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berserk-kniv Posted April 24, 2014 Share Posted April 24, 2014 Blir nok fine de. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 Fikk noen fine emner i posten i dag. Må la de tørke litt, så skal jeg kappe de opp i passe biter og sende til stabilisering etter hvert. mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KjellTore Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Fikk noen fine emner i posten i dag. Må la de tørke litt, så skal jeg kappe de opp i passe biter og sende til stabilisering etter hvert. Hvilket treslag er det? Ser ut som mye av det der kan bli fine emner ja Hvor mange emner burde man sende til stabilisering for at det skal lønne seg, peiling? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted April 25, 2014 Author Share Posted April 25, 2014 Hei. De store bitene ved siden av flasken er fra venstre spalted Pin Oak x 3 og de to er Bradford Pear. På nederste bilde er de fire i midten Bradford Pear, og Oak burl til høyre og underst. Den lyse til venstre er jeg usikker på. Det lønner seg å sende fler enn 20 emner til stabilisering, i hvert fall hos Sort&Schou. 10 emner er miste kvanta, og det er dyrere pr emne enn hvis du sender 20. stk. Prisene ser du på deres hjemmeside. Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted May 3, 2014 Author Share Posted May 3, 2014 Da var neste kniv i boks. Dennne er bestillt med pauting av reinsdyr og initialer og i tillegg ville han ha den "spraglete". Litt usikker om hvor fint det ble, men han som bestillte den var superførnøyd, og det er jo tross alt det viktigste. "Kunden bestemmer", er det ikke sånn? mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
haretex Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Supert knivstell Lars! Gratulerer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berserk-kniv Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Flott kniv og slire. Ingenting å utsette på her, syns også fargen på slira passet bra til skaftet! Mvh Berserk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KjellTore Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Hadde ikke klaget på den jeg heller nei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcturus Posted May 3, 2014 Share Posted May 3, 2014 Pent, Lars. Hvilken tråd bruker du når du syr? Mvh Espen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted May 4, 2014 Author Share Posted May 4, 2014 Takk for godord alle sammen! Espen: Jeg bruker hvit vokset tråd, kjøpt hos Jørn Jensen i Lillestrøm. Jeg prøvde den svarte han hadde, men den var full av små "knuter", så den har jeg kuttet ut å bruke. Får kjøpe en til av ham og se om det ikke bare var en feil på den trådsnella. mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Meget fin slire, og både kniv og slire står godt til hverandre. Veldig fint knivstell! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted May 6, 2014 Author Share Posted May 6, 2014 Takk for det dagl. Jeg fikk desverre ikke tid til å fotografere den andre kniven, for han som skulle ha den var så utålmodig. Jeg kom på etterpå at jeg skulle ha fotografert den Men, jeg har 8 stk til jeg skal lage utover, så jeg legger nok ut en del bilder etter hvert. mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Hei igjen. Etter en "liten" pause er jeg i gang igjen. Forhåpentligvis blir det atter noen kniver som lages fremover i tid. Og forhåpentligvis også skal jeg være mer aktiv i forumet her. Har flyttet ut av hovedstaden og ut på "landet", og har fått innredet meg en flott "furtebu" som jeg er meget fornøyd med. Jeg har startet med en kniv, med blad fra Mattias Styrefors og med skaft av et slag jeg er litt usikker på . Ett eller annet med "peacock" i navnet. Denne kniven skal til USA. Det er min amerikanske "leverandør" av knivemner som skal få denne. Har begynt på slira, bilder kommer snart. Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Meget gjennomført og pen kniv! Elegante nedfilinger. Gleder meg til å se den i / sammen med slire. Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted October 29, 2015 Author Share Posted October 29, 2015 Takk for hyggelig tilbakemelding Dagl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arcturus Posted October 31, 2015 Share Posted October 31, 2015 Hei Lars, og velkommen tilbake. Nydelig kniv og blad. Blir spennende å se med slire. Mvh Espen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Takk for det Espen! Det ble bare et par hastebilder desverre, for jeg hadde lovt å sende kniven på fredag ettermiddag, og da var den akkurat ferdig. Lover å ta bedre bilder til neste kniv og fremover. Har en kniv i lim malen akkurat nå. ss Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Uten at det er bilde av kniv-i-slire, så kan det for meg virke som om slira er litt kort. Den "åpner" liksom i åpningen, og kan tenkes at kniven sitter litt høyt i slira? Forøvrig ser også slira veldig fin ut. Liker særlig flettinga i opphengeren, da du har fått til fine farge-kontraster! Veldig bra knivstell! Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Du har helt rett Dagl. Slet med å få kniven helt ned når den var våt. Hadde mest sannsynlig laget den litt for trang i overgangen mellom blad og skaft, og manglet de siste 5 mm'erne for å få trykket den helt inn. Klarte å få den over "topp punktet" dog, så klarte å få "smekk" i den så den satt. Men, ikke min beste slire dette. Bar litt preg av hastverk. Mvh Lars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansEinar Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Hei Scalars Kan tre slaget være pecan og ikke peacock? Vanskelig å finne noe annet enn fuglen på Google Nydelig treverk var det i alle fall, kanskje greit å vise litt mer ved å lage slira kortere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted January 4, 2023 Author Share Posted January 4, 2023 Etter lang tid uten knivlaging, tenkte jeg at jeg skulle prøve meg igjen. Har laget et par stykker, men ikke fått laget meg slirer enda. Har fått tilbake lysten på, så det kommer sikkert mer etter hvert 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FNJ Posted January 4, 2023 Share Posted January 4, 2023 Flotte kniver. Hva er skaftet laget av på den nederste? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted January 6, 2023 Author Share Posted January 6, 2023 FNJ skrev (På 4.1.2023 den 21.30): Flotte kniver. Hva er skaftet laget av på den nederste? Hei. Det er stabilisert kongle støpt i hvit akryl. Jeg driver å leker meg litt med CCR resin om dagen. Så det kommer til å komme en del rare greier her etter hvert 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FNJ Posted January 6, 2023 Share Posted January 6, 2023 Kongle ja, burde jo nesten sett det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sclalars Posted March 29, 2023 Author Share Posted March 29, 2023 Da ble det en fiskekniv denne gangen. Satser på mye fisk til sommer'n 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.