solo Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Hjortejakten nærmer seg og i år har jeg gått til innkjøp av ny kjøttkvern og pølsestapper (Bosh MFW68660). Er det noen som har forslag til gode oppskrifter på hjortepølser? Hvor får jeg forresten tak i tarmer og hvilke type anbefales (svin eller får)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Tarmer kan du kjøpe i denne nettbutikken: http://notimshop.no/naturtarm/?gclid=CMGrg9rD184CFYIxcgodyJ4FWA Ikkje billig, men god kvalitet. Når du har laga pølsene har du garantert tarm til overs. Dette legg du i ein pose, dekker dei fullstendig med finsalt og rister godt - før du legg dei i frysaren. Du kan også oppbevare dei i salt på eit norgesglass i kjøleskapet, dei held seg lenge. Husk å skylle tarmane reine for salt også INNVENDIG. Det gjer du ved å træ dei inn på kjøkkenkrana (som du sjølvsagt har reingjort først). Oppskrifter finn du overalt på nettet og div. forum. Til pølser type grill/bratwürst brukar du fåretarm. Til litt større pølser svinetarm. Pølsene frys du i rå tilstand, aller helst vakumert. Når du tilbereder dei, så gjer du det på SVAK varme i steikepanne, ver raus med ei blanding av olje og meierismør. Ikkje oversteik (15-20 min) og lat dei kvile fem min. før oppskjæring. Når du lager pølser, skal du unngå å bruke hjortespekk. Smeltepunktet for dette feittet er altfor høgt, og feittet legg seg i munnen og blir "ganeklister". Ubehageleg. Bruk heller svinefeitt, evt litt tynnribbe. Det er også viktig å elte deigen skikkeleg seig med saltet, FØR du tilset noko som helst anna. Når du sper deigen med væske, skal du derimot elte så lite som mogleg. Og alle ingrediensane du har i, må ha samme, iskalde temperatur. Det er viktig for konsistensen og kjøttet/saltet/potetmjølet si evne til å binde opp væska du tilset. Lykke til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giron Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Kan jo for øvrig anbefale denne glimrende tråden. viewtopic.php?f=5&t=12312&hilit=%C3%A5%C3%B8lser+p%C3%B8lser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
solo Posted August 23, 2016 Author Share Posted August 23, 2016 Takk for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.