Dato/klokkeslett: 17 Jan 2017, 13:55

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 68 innlegg ]  Gå til side 1, 2  Neste
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:18 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Av en eller annen grunn føler mange det som naturlig å sammenligne forskjellige våpenprodusenter med bilmerker. Jeg skal ikke spekulere for mye i hvorfor, men noen ganger blir det ganske treffende når man skal beskrive en gitt mekanisme eller fabrikat. Du skjønner sikkert hva jeg mener; Blaser blir sammenlignet med Mercedes, Howa med Toyota, osv. For et par år siden var det en kar som beskrev Remington som riflenes svar på Ford, og den uttalelsen har festet seg hos meg siden jeg finner den ganske treffende. På samme måte som nevnte bilprodusent kan Remington 700 serien beskrives som relativt enkle i sin konstruksjon, masseprodusert og kjedelig -og på samme måte som en Ford (sett inn fritt valgt modell) er en standard Remington 700 relativt rimelig samtidig som den har alle de egenskaper som er nødvendig for å «få jobben gjort».

Jeg har bare eid en Ford i mitt liv, men jeg har eid en solid håndfull med forskjellige Rem 700. Jeg er blant dem som tiltrekkes av enkle og solide mekanismer som fungerer. Jo, jeg kunne godt ha tenkt meg en Mauser 03, Sako 75 eller en annen mer eksklusiv rifle i samme prisleie, men siden lønningsposen også skal fordeles på andre aktiviteter og utgifter klarer jeg liksom ikke å forsvare et slik kjøp ovenfor meg selv. Til mitt bruk og til mine jaktformer klarer jeg meg lenge med noe rimeligere og enklere som smeller hver gang jeg trekker av. Nå finnes det mange rifler som faller inn under denne kategorien, men som sagt, så er jeg blant dem som tiltrekkes av Remington 700.

I mine øyne har Remington 700 en fordel som få andre rifler kan vise til. Jeg tenker da selvfølgelig på tilgangen til deler og «stæsj» som man kan anskaffe til denne modellen for en rimelig penge. Noen av disse gjenstandene kan bidra til å gi den aktuelle børsa ønskelige egenskaper som for eksempel bedre avtrekk eller presisjon. Andre deler er intet mer en ren «styling» som kan gi et ønsket utseende eller som en annen kar beskrev det : «skikkelig rånefaktor». Og for å møte meg sjøl i døren, så må det nevnes at den enkleste Remington 700 fort kan bli en mer kostbar affære enn en rifle som hadde en langt stivere pris i utgangspunktet! Og nettopp det er egentlig litt av gleden; man kan kjøpe en relativt rimelig og fullt ut fungerende rifle som man utruster med «stæsj» over tid og etter behov/ begjær. Jeg mener å vite at den faglige termen er «opphoring».

Bilde

Min nåværende Remington 700.
Den foreløpig siste riflen som fant veien inn i skapet mitt er et godt eksempel på dette. Børsa -en Remington 700 SPS Tactical i .308 Win- byttet jeg til meg før jul. Mitt subjektive syn på denne riflen er at den er beint fram kjedelig med et noe stusselig utseende. Riflen har et relativt kort løp på 50 cm, mattblånert finish og et gummiert skjefte fra Houge. Den blir ikke mindre stusselig av at noen har funnet det for godt å stemple den med «TACTICAL SNIPER» på løpets høyre side.

Om man tar utgangspunkt i de tråder og innlegg som er skrevet om akkurat denne riflen på nettet, så har den vært en formidabel suksess for «The Big Green». Kanskje ikke så rart siden den har en slags «tacticool» image, relativt rimelig pris og er kjent for å levere god presisjon rett ut av esken. Til tross for sin tykke pipe er den ikke spesielt tung og den korte løpslengden gjør at den ikke er noe monster å dra med seg ut på jakt. Jeg antar at mange har anskaffet seg en slik rifle for å bruke den til såvel jakt som jaktfelt. Personlig anskaffet jeg meg mitt eksemplar som et utgangspunkt for en rifle som skal brukes til jaktfelt, trening og etterhvert til de «kortere langhold».

Førsteinntrykk.
For et par år siden monterte jeg den «fullbedda» varianten av Hougestokken på en SPS Varmint. Den stokken som er montert på SPS Tactical ser til forveksling lik ut, men den kan på ingen måte sammenlignes med varianten som har beddeblokk i aluminium. SPS Tactical- stokken er søylebeddet, mye lettere og vederstyggelig myk. Det hjelper lite at løpet i utgangspunktet er frilagt når man oppnår kontakt mellom skjeftet og løp selv når man skyter med «lang arm». Skal man skyte med anlegg og samtidig ha frilagt pipe, så må anlegget anbringes nesten helt bak mot låskassen. Nå har jeg ikke testet grundig nok til å uttale meg om hvorvidt dette påvirker presisjon eller treffpunkt, men jeg liker uansett ikke at stokken er såpass «slaskete». Videre synes jeg at pistolgrepet er i tynneste laget -selv for mine ikke alt for store hender. Kolbekammen er også adskillig lavere enn det jeg setter pris på. Sistnevnte kan enkelt løses ved hjelp av en kolbeforhøyer, men jeg landet likevel på at jeg ikke hadde lyst til å leve med originalskjeftet.

Avtrekket er typisk for Remington: rent og distinkt, men alt for tungt. Dette er et av de områdene hvor Remington kan forbedre seg! Den usaklige vekten har selvfølgelig sitt utgangspunkt i frykten for søksmål fra inkompetente brukere med hull i egen fot, slekt og venner. Heldigvis er Remington 700 velkjent for alle børsemakere, så det byr sjelden på større problemer å få avtrekket justert til den avtrekksvekten man ønsker.

Sluttstykkegangen var vesentlig bedre en det som har vært tilfelle med andre Remington 700 jeg har eid. Ikke på linje med en fintunet Sako, men alt annet en dårlig.

Den mattblånerte finishen er standard for alle Remington sine økonomimodeller. Den er ikke spesielt vakker, men den er matt, holder godt på olje og ytterst funksjonell. Om man skulle finne antydning til overflaterust, så forsvinner dette nesten av seg selv om man tar fram en fille med litt olje på. Dersom man skal bruke børsa i ruskevær vil det være tilstrekkelig å gi den en tynn film med god olje for beskyttelse.

Første tur på banen.
Jeg monterte en Zeiss Conquest 6,5-20x50 i lave Leupold QRW montasjer, ladet opp noen håndfuller med 150 grs Sierra Match King foran passelige doser med N150 og dro til skytebanen. Jeg var ganske spent på hvordan denne riflen ville skyte siden mange har rapportert om flott presisjon selv med originalstokken. Nå virker det en smule optimistisk å ha forventninger til presisjon når man utelukkende har ladet med én kuletype, men jeg antok at jeg i det minste ville få et inntrykk av hvor «landet lå».

Etter å ha rigget meg til med anlegg var det en ting som var innlysende: selv om kikkerten var montert så lavt at det ikke var nok klaring mellom kikkert og løp til å montere linsebeskyttere, så var kolben alt for lav til å gi tilstrekkelig kinnkontakt. Jeg endte opp med en skytestilling som på ingen måte kan beskrives som god.

Selve skytingen gjorde meg enda sikrere på at et nytt skjefte var påkrevd. Om og om igjen gikk to til tre skudd i små trekløvere/ samme hull før de to neste skuddene landet et lite stykke unna. Dette gjentok seg selv om jeg eksperimenterte med tilstrammingen av skjefteskruene. Jeg mistenkte derfor at mekanismen ikke fikk tilstrekkelig støtte av skjeftet og at den forskjøv seg litt mellom skuddene.

Presisjonen var på ingen måte dårlig tatt i betraktning at jeg kun hadde en kuletype for hånden, og at den beste femskuddssamlingene målte 20 mm, men jeg hadde tro på at denne riflen kunne levere bedre med et mer stabilt skjefte.

Bilde
Typisk femskuddssamling med det originale skjeftet.

Løsningen.
Det sto for meg som innlysende at et nytt skjefte var påkrevd. Jeg hadde i utgangspunktet lyst på en GRS- jaktfeltstokk eller et Mcmillan A5 skjefte. Siden julen og nevnte kikkertsikte nettopp hadde forsynt seg grovt av sparekontoen, så ville en slik anskaffelse bli nødt til å vente noen måneder. Jeg ønsket derfor å finne en annen løsning siden jeg hadde lyst til å bruke riflen kommende jaktfeltsesong. Jeg vurderte en stund å kjøpe den dyrere varianten av Hougestokken og utruste den med en kolbeforhøyer, men slo dette fra meg.

I min søken etter ny stokk oppdaget jeg at det ikke lengre er enkelt å bestille våpendeler fra USA. Det ser ut som om paranoian for terrorister har tatt helt overhånd. Jeg måtte derfor ty til Midway Norge til tross for at det ville bli vesentlig dyrere enn om jeg hadde kunnet bestille skjeftet direkte fra USA. Jeg har tidligere handlet regelmessig hos Midway, men etter at de endret nettsidene sine hadde jeg nesten gitt dem helt opp. Det er mulig at det bare er meg, men jeg sliter som besatt for å finne de produktene jeg søker etter! Likevel, så var det Midway som ble løsningen og jeg bestilte en «Choate Tactical Stock».

Dette skjeftet hadde en sympatisk pris og så ut til å ha de egenskapene jeg ønsket meg- dessuten ble det levert i ekspressfart! Ut i fra det jeg kunne lese meg til på nettet fikk skjeftet veldig gode tilbakemeldinger fra brukere.

Skjefte kan best beskrives som en «fattigmanns A5» med smarte løsninger. Det har en fullengde aluminiumsprofil og man kan få det i hvilken farge man vil ha, så lenge man vil ha sort. Selve skjeftet er fremstilt i et plastmateriale som virker meget solid og har en behagelig overflate. I det store og det hele ser materialet ut til å ha lite til felles med det som benyttes i andre skjefter av plast. Takket være dette materialet og aluminiumsprofilen er vekten alt annet enn ubetydelig. Framskjeftet er svært bredt og stivt og gir godt anlegg mot sandsekker eller hånden. På undersiden er det en slisse/ skinne som tillater plassering av tofot så langt fram eller bak som man ønsker. Det er fire reimfester -to på hver side av skjeftet. Løpskanalen er ytterst generøs og jeg kan antagelig få plass til et nummer av Jakt & Fiske mellom løpet og framskjeftet. Kolben er ikke høydejusterbar, men lengden kan justeres ved å legge til/ fjerne mellomstykker.

Bilde
Bredt og godt forskjefte med skinne som tillater justering av tofotens plassering.

Så utgjorde dette bytte av skjefte noen forskjell? Til det kan jeg utelukkende svare ja! Etter en ny tur på banen med samme ammunisjon dro jeg hjem igjen med godfølelse i hele kroppen. Forutsatt at jeg gjorde min del av jobben, så kunne jeg med letthet treffe den berømte klistrelappen på hundre meter fra benken. Femskuddssamlingene opptrådte som «ryddige og symetriske». Den beste målte 16 mm og hadde vært enda tettere dersom jeg hadde vært en bedre skytter. Den forløp slik femskuddsamlinger ofte gjør for meg: de tre første sitter i samme hull og jeg blir så ivrig at den fjerde lander et lite stykke unna. Uansett fire skudd i klistrelappen og ett rett på utsiden er mer enn godt nok for meg! Den beste treskuddssamlingen endte på omlag 8 mm. Den var de ko- stens som stod for. Med andre ord: mer enn god nok presisjon!
Bilde
Mindre og mer symetriske samlinger etter stokkbyttet!

Bilde
ko-stens sin treskuddssamling.

Selv om presisjonen var gledelig, så var det ergonomien som virkelig gav meg godfølelsen. Grepsvinkelen, kinnkontakten og de fyldige grepet gir en behagelig skytestilling og en følelse av kontroll som er den originale stokken totalt overlegen. Dette gjelder uansett skytestilling, og ved sittende føles det som om riflen «henger» på målet av seg selv. Totalvekten på rifle med ny stokk og kikkert endte på 4,9 kg. For meg er dette nok til at den er stabil å skyte med, men ikke så mye at jeg må kjempe ved stående skyting.

Bilde
Joda, det skulle være tilstrekkelig klaring her...

Til slutt.
Atter en gang sitter jeg med opplevelsen av at «alt man trenger er en Remington 700». Joda, det hadde sikkert væt mulig å bruke samme beløp og fått en annen rifle fiks ferdig med samme egenskaper. Likevel, så synes jeg det er langt mer moro på denne måten. I tillegg til at jeg har fått en rifle som jeg trives med og som skyter bra, så har jeg nok en gang kost meg gjennom prosessen det er å finne de delene jeg har lyst på og trenger/ begjærer. Etter mitt syn er dette ekstra givende med en Rem 700 siden utvalget av utstyr og deler er så formidabelt. Om jeg føler at jeg har kommet i mål? Veeeel... det hadde vært greit med et løstagbart femskuddsmagasin til jaktfelt og en 20 Moa skinne til litt lengre hold og... og... alt det andre man får lyst på under veis. Uansett, så er jeg glad for at jeg nok en gang har en Remington 700 å pusle med i stille stunder!

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:24 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Sep 2011, 13:18
Innlegg: 1596
Blaser som en mercedes? Vil heller si Blaser er som Audi, glitrende på markedsføring og et definitivt "It" merke for tiden. Men der Audi er flinke på interiør og sorgen rent ingeniørmessig, vil jeg si at blaser er omvendt. Glitrende med tanke på tekniske løsninger, men enkelte plastdeler er sjokkerende dårlige tatt i betraktning at de befinner seg på en 30.000 kroners rifle.

_________________
One planet One Rifle
Mauser M98

Tu trouveras plus dans les forêts que dans les livres. Les arbres et les rochers t'enseigneront les choses qu'aucun maître ne te dira
Bernard De Clairvaux

Jose Ortega y Gasset : “One does not hunt in order to kill; one kills in order to have hunted.”


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:37 
Avlogget
Kammeråndvinner 2013 - Prosjekt

Registrert: 07 Sep 2009, 21:38
Innlegg: 1023
Bosted: Gjøvik
Ekte navn: Ole Molvær
Ah, endelig et innlegg å kose seg med. Takk skal du ha :D


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:45 
Avlogget

Registrert: 04 Jan 2008, 14:13
Innlegg: 2834
Bosted: Ute
Jeg har en 700 også, veldig fornøyd.
Men jeg stusser også litt over den bil/rifle-sammeligningen. Særlig den med Blaser og Toyota. Nå har jo Land Rover lansert en modell som heter Defender "Blaser-edition", det synes jeg egentlig er en riktigere sammenligning. Bare se her: viewtopic.php?f=38&t=66035

:mrgreen:

_________________
Better judged by twelve, than carried by six.


Sist endret av Truls den 27 Jan 2012, 13:59, endret 1 gang

Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:47 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 11 Sep 2009, 22:01
Innlegg: 184
Bosted: Hálogaland
Flott post!

EGW lager billige skinner med 20 moa tilt, dog ikke i stål ...

OG: du må begynne å fylle ut alle emnefeltene dine med "Malle: <fyll inn>" - Denne ble nesten offer for "merk alle emner som lest" :trist:


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 13:52 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 05 Nov 2010, 10:39
Innlegg: 2102
Fint innlegg :)

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk

_________________
Fræmst i kjerka, medt i båten å INNST i hælvete!


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 14:06 
Avlogget

Registrert: 08 Nov 2010, 21:29
Innlegg: 363
Bosted: oppland
Hei
Godt lesestoff dette,,får jaggu lyst på remington igjen :-) Godt å se du blir fornøyd, stå på :-)


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 14:21 
Avlogget

Registrert: 26 Mai 2008, 10:53
Innlegg: 625
Bosted: Buskerud
....og jeg venter bare på at politimesteren forhåpentligvis godkjenner søknaden som jeg leverte inn i begynnelsen av måneden. :D


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 14:44 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 14 Mar 2011, 09:46
Innlegg: 428
Bosted: Østlandet
Strålende for meg dette!! Har en Sendero som venter , og etter denne lesningen blir det Choate på meg også , har sett på den flere ganger men hovret over museknappen og handlevogn da jeg var usikker på kvalitet!! :D

Takk.

BROKK

_________________
Pisser 1,8 meter. Stående

Vant konkurransen om å ta oppvasken i 2010 ,2012
karibu kama kijinga kama saini katika Kilatini ni , Kiswahili


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 15:34 
Avlogget
Moderator
Brukerens avatar

Registrert: 02 Des 2007, 23:21
Innlegg: 9561
Bosted: Hedmark
Malle, som alltid når du starter en tråd om et prosjekt, glimrende :thumbup: :thumbup:

Regner med at jeg har testet børsa med nystokken i løpet av helgen :wink:

_________________
Regelverk for Kammeret.
Sanchin
Medlem NOJS


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 15:43 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Det kan du regne med Kjell Olav :lol: !

Jeg har noen tvilsomme ladninger jeg trenger å bli kvitt :mrgreen: !

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 15:47 
Avlogget
Moderator
Brukerens avatar

Registrert: 02 Des 2007, 23:21
Innlegg: 9561
Bosted: Hedmark
Ehmm, akkurat... :oops:
Overlater tømming av messinghylser til deg, hehe.

_________________
Regelverk for Kammeret.
Sanchin
Medlem NOJS


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 16:22 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 03 Des 2007, 13:39
Innlegg: 1358
Malle skrev:
Bilde
Bredt og godt forskjefte med skinne som tillater justering av tofotens plassering.Den skinna ligner veldig på det som er på undersiden av min nyervervede Tikka m65 Sporter. Jeg har fundert litt på hvordan jeg skal feste tofot på den, og kommet fram til at jeg kan erstatte en av festeskruene i skinna med et remfeste. Varianten her ser likevel helt overlegen ut. Den klossen som remfestet sitter i; Er det en løs detalj eller var det med fra fabrikk? det ser ut som plast, men det er det vel ikke?


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 16:29 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
@Palinder: "Klossen" som glir frem og tilbake i sporet er av stål og beregnet for tofot (blir det toføtter i flertall :?: ) med festeanordning av type Harris. Jeg har ikke testet den ut selv siden jeg sjelden benytter meg av tofor -jeg foretrekker å bruke sekken- men jeg har lest på et annet forum at man med fordel kan bore og gjenge den for en skrue slik at den kan låses helt fast i ønsket posisjon. Jeg tror jeg har en tofot et eller annet sted, så hvis jeg finner den skal jeg rapportere om hvordan det hele fungerte.

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 16:32 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 16 Sep 2008, 17:49
Innlegg: 1772
Bosted: Austrheim Mafiaen
Ekte navn: John
Eg har en Remington LTR Police med A-TEC TMM 5 fra Jakt og Friluft i .223.
Er Kjell Olav sin feil... :lol:
Kjempe fornøyd med denne!

_________________
John

Load and make ready.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 16:38 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Sitat:
Er Kjell Olav sin feil... :lol:


Jeg skjønner utmerket godt hva du mener :wink: ! Jeg må vel innrømme at trangen til en tjukkløpet rifle av den tacticoole sorten ikke på noen måte ble mindre etter at jeg prøvde den snasne Saueren han bygget...

Den LTR' en til Kjell Olav mistenker jeg forresten for å være magisk. Jeg har fortsatt til gode å se at den leverer dårlige samlinger -uansett ammo.

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 16:44 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 16 Sep 2008, 17:49
Innlegg: 1772
Bosted: Austrheim Mafiaen
Ekte navn: John
Det er ikke børsa hans som er magisk...
Det er den rosa t-skjorta han bruker når han skyter.. :wink:
Bilde

_________________
John

Load and make ready.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:14 
Pålogget

Registrert: 13 Sep 2009, 16:28
Innlegg: 9434
Joda, kjempeforuftig/praktisk, men hadde det vært noe gøy om alle hadde Rem700 da??


ps FORD=Fix Or Repair Daily.....

_________________
The envious are not satisfied with equality; they secretly yearn for superiority and revenge.

Norsk skytesports største utfordring nydelig oppsumert;
"Jeg venter tålmodig på at det blir et skifte i styret her hos oss,og at yngre krefter uten skylapper kommer på plass. Da ser jeg for meg både det ene og det andre"


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:16 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 03 Des 2007, 13:39
Innlegg: 1358
Malle skrev:
@Palinder: "Klossen" som glir frem og tilbake i sporet er av stål og beregnet for tofot (blir det toføtter i flertall :?: ) med festeanordning av type Harris. Jeg har ikke testet den ut selv siden jeg sjelden benytter meg av tofor -jeg foretrekker å bruke sekken- men jeg har lest på et annet forum at man med fordel kan bore og gjenge den for en skrue slik at den kan låses helt fast i ønsket posisjon. Jeg tror jeg har en tofot et eller annet sted, så hvis jeg finner den skal jeg rapportere om hvordan det hele fungerte.


Men satt den på da du kjøpte stokken, eller er det noe du har fått tak i et annet sted? Og i så fall, hvor? Hva er dimensjonene på den skinna?


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:19 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
@ Chiefen.v-2: for å svare på spørsmålet: Nei og Gud forby!

Jeg tror heller ikke at jeg hadde vært lykkelig dersom jeg utelukkende hadde hatt muligheten til å eie en Remington 700. Til det er jeg alt for glad i alle de andre riflene som jeg eier, har eid, eller som jeg forhåpentligvis kommer til å eie en gang .

Men jeg hadde antagelig klart meg... :wink:

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:20 
Avlogget

Registrert: 05 Des 2011, 17:33
Innlegg: 2429
Bosted: Eina
Ekte navn: Øystein
Er så enig så enig. Alle skulle hatt en Remington 700 :wink:

Selv har jeg nå en umodifisert 700CDL i 30.06....Nydelig børse som jeg liker godt.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:22 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Sitat:
Men satt den på da du kjøpte stokken, eller er det noe du har fått tak i et annet sted? Og i så fall, hvor? Hva er dimensjonene på den skinna?


Den kom sammen med stokken og dimensjonen er 12,5 mm målt i sporet.

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 17:29 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 03 Des 2007, 13:39
Innlegg: 1358
Takk for info. Lurer på om jeg skal prøve å rett og slett mekke meg en dings som kan gli i sporet på skinna, og som jeg kan feste et remfeste i... eller om jeg skal gå for den enklere varianten med å bare skru ut en skrue, legge på skiver som bygger litt og så skru i remfeste i det skruehullet..

Tipper det er samme dim på skinna som det som er på banesauere.. så kanskje det finnes noe der. Fint å ha noe å spekulere på :winke1:


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 18:47 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 01 Des 2007, 19:45
Innlegg: 2082
Bosted: denne forunderlige by som ingen forlater uten at en har fått merker av den
Her fikk vi allerede en kandidat til årets beste tråd. Bilde Jeg åpner en Norrlands Guld og unner meg et uanstendig digert pizzastykke, her jeg sitter og leser.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 19:17 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 03 Des 2007, 23:53
Innlegg: 3299
Bosted: Kristiansand
Ekte navn: Vetle Valsgård
+1 til Omega!

_________________
Totalleverandør av DuraCoat / CeraKote
WWW.DURANO.NO

Bruk rabattkode "kammeret" for å få 10% rabatt på alle ordre!

Bransjetilknyttet.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 19:29 
Avlogget

Registrert: 03 Des 2007, 14:08
Innlegg: 556
Bosted: Karmøy
Palinder skrev:
Takk for info. Lurer på om jeg skal prøve å rett og slett mekke meg en dings som kan gli i sporet på skinna, og som jeg kan feste et remfeste i... eller om jeg skal gå for den enklere varianten med å bare skru ut en skrue, legge på skiver som bygger litt og så skru i remfeste i det skruehullet..

Tipper det er samme dim på skinna som det som er på banesauere.. så kanskje det finnes noe der. Fint å ha noe å spekulere på :winke1:


De aluskinnene har jeg sett mange av. Rem/tofotfeste til denne kjøper du på hvilken som helst gardinforretning, lages i omtrent samme komposittmateriale som stokken.

Kjøper du flere kan den ende opp som en skolopender :P


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 19:30 
Avlogget

Registrert: 08 Sep 2008, 14:57
Innlegg: 2440
Bosted: På småbruket i skogen
Remington 700 suger perlehønsbæsj! Og det gjør jeg også siden jeg har en :mrgreen:

Beklager fredags-humoren! Fin tråd Malle :D

Mvh en remofil.... 8)

_________________
Min oldefar sa: "Friluftslivet ga meg mange gleder, men i 1902 ble jeg gift........"
Lev mens du kan, husk at du skal være død ganske lenge ;-)


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 19:42 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2009, 16:26
Innlegg: 139
Ekte navn: Stig-W
Godt lesestoff ettersom Kjell-Olav tvingte meg til å kjøpe en lik før jul her.
Blir nok noe mere "stæsj" på den etterhvert også:-)


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 20:28 
Avlogget

Registrert: 14 Jun 2008, 17:05
Innlegg: 502
Bosted: Trøndelag
Skinna på min Choate stokk er av samme dimensjon som banesauer. Dersom noen kan donere en bit som går i denne, eller et reimfeste så får jeg laget montasje til Versapoden.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 20:31 
Avlogget
Moderator
Brukerens avatar

Registrert: 02 Des 2007, 23:21
Innlegg: 9561
Bosted: Hedmark
Abarth skrev:
Kjell-Olav tvingte meg til å kjøpe en lik

Tvang er vel kanskje å ta i Abarth, men at jeg hadde en liten påvirkning kan jeg godt ta på meg skylden for :mrgreen:

John H har knekt koden for presisjonsskyting på lange hold, det er i t-skjorta trikset ligger. I alle fall om en skal konkurrere med flere om minste samling eller antall treff. De andre skytterne blir så sykt fokusert på den lekre trøya jeg bruker at de helt mister fokus på det som teller, nemlig å treffe :lol:

Sorry John, jeg har bare 1 stk, og den er ikke til salgs :wink:

Huff, fryktelig off-topic det her.

_________________
Regelverk for Kammeret.
Sanchin
Medlem NOJS


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 20:46 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 23 Okt 2010, 18:36
Innlegg: 149
Malle, du lager gode tråder! Hadde egentlig mista troen på 700'n min, men nå ble jeg litt peppa igjen! :) Trenger bare et løp og en avtrekker!


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 20:46 
Avlogget

Registrert: 14 Nov 2009, 16:26
Innlegg: 139
Ekte navn: Stig-W
Hehe.. Kanskje ikke helt sant, men iallefall den versjonen kjerringa fikk..

Så senere blir det: nei den stokken der er ikke ny. Har vært sånn hele tia.. Kikkerten der satt på da jeg kjøpte den.. Demperen ny nei! Den fulgte med. Har bare ikke brukt den før...


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Jan 2012, 23:09 
Avlogget

Registrert: 05 Jan 2012, 16:39
Innlegg: 7
Jepp.... Bestilte meg en Sauer 202 med TMM og Victory 3-12x56 i dag, når den kommer i hus og kjærringa spør var det en "sånn weatherby pakke på xxl til 5990,-"


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 16:16 
Avlogget
Moderator
Brukerens avatar

Registrert: 02 Des 2007, 23:21
Innlegg: 9561
Bosted: Hedmark
Da har vi vært på banen i dag og skutt med Malle sin Remington.

330 meter og gonger på 15x15 og 15x18cm.
Den nye stokken falt godt i smak hos undertegnede. Et ganske så vertikalt pistolgrep sammen med en bred forstokk gjorde liggende skyting til en fryd og ga en god følelse av kontroll. Samtidig var den høy nok bak til at jeg fikk fullt synsfelt i 6,5-20x50 Conquesten (lave QRW) uten å strekke hals. La også merke til at rekylen kom veldig "rett bakover" og var derfor enkel å kontrollere.

En soleklar anbefaling :)

_________________
Regelverk for Kammeret.
Sanchin
Medlem NOJS


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 16:52 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 25 Sep 2011, 13:18
Innlegg: 1596
djupnes skrev:
Jepp.... Bestilte meg en Sauer 202 med TMM og Victory 3-12x56 i dag, når den kommer i hus og kjærringa spør var det en "sånn weatherby pakke på xxl til 5990,-"


:lol: :lol: :lol: :lol:

Som en annen jeger her inne sa, når det gjelder valget mellom Swarovski og Zeiss er valget enkelt: Kjerringa VET at Swarovski er noe dyre greier fordi de driver å roter med smykker, mens Zeiss kan være kjøpt på nille for alt de vet :mrgreen:

_________________
One planet One Rifle
Mauser M98

Tu trouveras plus dans les forêts que dans les livres. Les arbres et les rochers t'enseigneront les choses qu'aucun maître ne te dira
Bernard De Clairvaux

Jose Ortega y Gasset : “One does not hunt in order to kill; one kills in order to have hunted.”


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 17:40 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Jeg ville sette pris på om dere kan diskutere hvordan dere best skal lure deres respektive ektefeller i en egen tråd.

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 18:36 
Avlogget

Registrert: 02 Aug 2010, 21:59
Innlegg: 619
Bosted: Lier
Ekte navn: Lars Olav Tveito
God tråd. Har ikke vurdert denne stokken før, men mulig den kan være aktuell. Prismessig gjør den iallefall at resten av pengene kan brukes på skyting, og det er alltid bra. Regner med den holder fint til en litt mer rekylsterk rifle også.

_________________
Hadeland & Omægn Bænkeskytter Klubb

Lars O.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 19:18 
Avlogget
Kammeråndvinner 2012 - Skribent
Brukerens avatar

Registrert: 03 Okt 2008, 02:15
Innlegg: 3492
Bosted: Ved Norges største tjern
Den stokken er bygd som en stridsvogn! Skjefteskruene vil ryke lenge før stokken svikter, så jeg hadde ikke stusset på å bruke den sammen med en rifle med tung rekyl. Jeg har ikke forsøkt, men jeg tror faktisk at man skulle slite med å gjøre inntrykk på den ved hjelp av vold -selv med en hammer.

_________________
"Facts are meaningless. You could use facts to prove anything that's even remotely true!" Homer Simpson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Jan 2012, 23:29 
Avlogget

Registrert: 04 Sep 2009, 20:06
Innlegg: 217
Bosted: Frekhaug
Denne tråden ødelag kvelden min helt.....

Har kost meg med et par pils i kveld :D og har helt glemt idiotskapen jeg gjorde for ca ett år siden. (griner litt nå...)

Hadde en Rem700 sps 223 som jeg var strålende fornøyd med, ypperlig jaktfelt børse. Men, neida, denne ble byttet bort i en ruger 10/22, som foresten fremdeles er i mitt eie.

Etter å ha lest denne tråden innser jeg hvor idiot jeg var som lot den 700en reise vekk fra mitt skap.....

Men, en tur til onkel blå, tja allerede førskommende mandag, kan kanskje åpne mulighetene for å erverve en slik artigsak igjen :winke1:

_________________
Pang sa det, så datt`n!!


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 29 Jan 2012, 11:15 
Avlogget

Registrert: 06 Apr 2011, 06:39
Innlegg: 77
Bosted: Stord
Ekte navn: Stein Øyvind
Flott tråd, og kjekkt lesestoff :)

Tommel opp!

-Steini

_________________
-Steini


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 68 innlegg ]  Gå til side 1, 2  Neste

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 11 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
Drevet av phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support