Dato/klokkeslett: 19 Feb 2017, 17:37

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]




Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Forumreglene
InnleggSkrevet: 24 Mar 2014, 13:36 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 17 Des 2007, 17:25
Innlegg: 7611
Bosted: Aure på N.Møre
Ekte navn: Ståle B.
Til de som sliter med å finne og følge forumreglene, her er de

Forumregler
Forumregler for kammeret.no


Domenenavn: http://www.kammeret.no" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Kort beskrivelse: Interesseforum for jakt og skyting.


Formål:
Kammeret.no skal fremme jakt og skyting i Norge, og være et møtested for alle som interesserer seg for bruk av sivile våpen, innenfor den til enhver tid gjeldende lovgivning.
Dette skal gjøres ved å aktivt drive et diskusjonsforum med fokus på jakt, skyting og alt som berører dette, samt være kontaktpunkt for alle som ønsker det.
Seriøsitet og faglighet skal prioriteres høyt.

Norsk Organisasjon for Jegere og Skyttere (NOJS) eier og driver kammeret.no
Kammeret.no organiseres og drives på ideell basis gjennom et styre som velges av medlemmene i Nojs.
Kammeret kan ikke legges ned av noen, verken enkeltpersoner eller av det til enhver tid sittende styre, så lenge det finnes vilje til drift.
Kammeret kan aldri overføres til privat eie eller drives med kommersielle formål. Se for øvrig Nojs vedtekter.

Vil vi ha:
- Diskusjon av skyting, jakt, våpen, hjemmelading og relevante tema rundt dette, slik det er regulert i henhold til norsk lovgivning.
- Et sted å henvende seg for svar, uttalelser og diskusjoner på alt som berører våre aktiviteter, som; tekniske spørsmål, skyteteknikk, jakt, jakthunder, våpen, våpenteknikk, hjemmelading osv, samt lovgivningen rundt våre aktiviteter.
- Diskusjon rundt godkjente forbund og organisasjoner som dekker jakt og skyterelaterte tema.
- Humor og takhøyde innenfor gruppens rammer.
- Trivsel og godt miljø.


Vil vi ikke ha:
- Diskusjoner eller postinger om våpen brukt eller ervervet i selvforsvarssammenheng, bæring av våpen for bruk i selvforsvar, eller andre våpenrelaterte tema som beveger seg utenfor våpen brukt i fredelige sammenhenger, altså jakt og sportsskyting.
- Diskusjoner om våpen brukt eller ervervet for aggressive og aktive sammenhenger, som opprør, borgerkrig, styrting av regjeringer, leiesoldatvirksomhet, skyting mot andre mennesker osv. Unntaket her er skyte- og våpentekniske temaer innenfor forsvaret i Norge eller andre land, dog kun i de formene som både i våpenteknikk og utførelse har klare paralleller til tilsvarende norske sivile skyteformer og våpen.
- Diskusjoner om krig eller andre konflikter – væpnet eller ikke – med mindre det konkret berører relevante tema og aktiviteter.
- Personhets. Dette kan være så mangt, men vi gjør det ikke her. Verken på grunnlag av personlige egenskaper, utseende, politisk eller trostilhørighet. Kritiser sak, ikke person.
- Personforfølgelse. Vi ripper ikke opp i gamle konflikter eller andres gamle uttalelser for å ramme debattmotstandere. Slikt er å dra ting ut av sin opprinnelige sammenheng, og er frekt og ufint. Tenk over at du selv ikke nødvendigvis mener nå det du mente da, og hvor feil og utrivelig det er å få slengt dette i fjeset.
- Rasisme, nazisme, fascisme og liknende. De som trenger forklaring på hvorfor dette er uønsket, er heller ikke i stand til å opptre representativt for landets jegere og skyttere, og har dermed ikke noe her å gjøre.
- Survivalism, bygging av bunkere, bunkring av våpen, ammunisjon, mat osv. Slike tema genererer erfaringsmessig store mengder støy. Dessuten finnes flere dedikerte fora for dette som ikke berører våre aktiviteter.
- Diskusjoner eller postinger om politikk, med mindre tema spesifikt er innenfor sportsskyting og jakt slik dette drives i Norge i regulerte former.
- Bajaspostinger eller andre postinger som gjenspeiler useriøse holdninger til lovverket og jakt og skyting, og ikke minst er skadelige for våre aktiviteters omdømme.
- Paintball og Airsoft, da dette er såpass spesielt at det krysser den generelle interessen for sportsskytingen.
- Bilder og diskusjoner om "taktiske" ombygginger av halvautorifler ervervet for jakt.
- Bilder i signaturen, men derimot ren tekst.
- Animerte avatarer, eller avatarer som på noen måte beveger seg.
- SMS-språk og dialekt. Vi prøver å skrive norsk så godt vi kan.
- ”+1 innlegg” eller innlegg med samme funksjon.
- Innlegg som er utenfor tema.
- Oppfordringer til lovbrudd.


Nettikette:
- Dette kan kort beskrives som folkeskikk på nettet, men har noen momenter som skiller det mye fra daglig, mellommenneskelig kommunikasjon. Alt vi har, er det skrevne ord, dermed er det langt viktigere å kommunisere presist enn ellers. Når vi skriver, mangler andre meget viktige faktorer vi aktivt bruker i direkte kommunikasjon ansikt til ansikt; tonefall, kroppsspråk og mimikk. Dette er lett å glemme når vi skriver, og derfor er mulighetene for misforståelse mye sterkere til stede enn ellers.
- Post aldri støtende innlegg. Du kjenner ikke alles identitet, trosretning, seksuelle legning, helse, eventuelle handikap, familieforhold og liknende. Vi er forskjellige, har forskjellige verdier og kan såres av ting vi vanligvis ikke tenker på.
- Hets aldri personer eller grupper. Personangrep er direkte ufint, sårende, og fremstår svært useriøst for de fleste, ikke minst utenforstående som leser forumet, og de er mange.
- Publiser aldri privat kommunikasjon, i sin helhet eller i utdrag, selv ikke når du selv er part i den, uten alle parters eksplisitte samtykke. Med privat kommunikasjon forstås alt som uttales mellom to individer eller grupper av individer utenfor det offentlige rom, uansett hvilken kommunikasjonsform som benyttes.
- Post aldri irrelevant informasjon, bortsett fra i off topic.
- Publiser aldri rettighetsbelagt materiale uten tillatelse fra rettighetshaver.


Generelt:
- Ikke skriv meldingene dine med store bokstaver. FOLK LIKER IKKE Å BLI ROPT TIL!
- Ikke siter unødvendig! Når du siterer en annen person: Stryk ut alt som ikke er direkte nødvendig for svaret ditt. Ingen liker å lese en lang beskjed sitert for tredje eller fjerde gang, bare for å bli svart med ett ord: «Enig!»
- Hold deg til saken. Hvis du vil diskutere tema på siden av saken i en tråd, så start heller en ny tråd.
- Husk at noen av diskusjonslistene på nettet har medlemmer fra mange land. Ikke vent at de skal forstå dine antydninger til TV, film, eller andre ting som skjer i landet ditt.
- Hvis noen plager deg på chattesider, ignorer dem - og de vil etter hvert forsvinne. Løser det seg ikke, kontakt en moderator.
- Bilder som lastes opp til Kammeret.no, eller brukes fra annen sørver, skal være skalert ned i størrelse på både piksler og fysiske størrelser. Bilder bør være maksimum 1024x768 dpi, og under 200 Kb pr. bilde.
- Vær forsiktig med hva du skriver i e-post. E-post kan veldig lett sendes videre. Tro aldri at din e-post bare blir lest av deg.
- Bruk søkefunksjonen. Ved å bruke søkefunksjonen kan man poste i en eksisterende tråd istedenfor å starte en ny. Kanskje ditt spørsmål er besvart fra før, eller det finnes en eksisterende tråd som dekker ditt tema. Hjelp til med å holde forumet ryddig.
- Hver enkelt skribent er selv ansvarlig for sine innlegg, inkludert billedmateriale. Forfattere av innlegg som er diskutable i forhold til lovverk eller etiske normer, må regne med at innlegget blir kritisk diskutert på kammeret.no og at saklig kritikk av innholdet ikke vil bli fjernet. Debatter som er på siden eller utenfor temaet skal diskuteres i egen tråd.
- I tråder med kontroversielt innhold, eller innhold som kan se ut til å befinne seg i grenseland av lovverket, vil vi stille et sterkere krav til saklighet, og at skribenten demonstrer kompetanse innen området. - Som eksempel er det vesentlig forskjell på en kunnskapsbasert og veldokumentert beskrivelse av jakt hvor skyteavstandene er lengre en vanlig, og et tilfeldig innlegg med skyting på langt hold som gir inntrykk av uforsvarlig jaktutøvelse.
- Jo mer kontroversielt tema en ønsker å skrive om, jo viktigere er det å bruke hodet i forhold til hvordan framstillingen er. Dette er viktig for å ivareta våre aktiviteters omdømme.
- Innlegg i gamle tråder skal ikke slettes. Vi forbeholder oss retten til å gjenopprette innlegg, eller gjenfortelle hovedtrekkene i innlegg, der sletting av innlegg har medført vesentlige mangler for tråden. Dette brukes der hvor det slettede innlegget forårsaker vanskeligheter med forståelsen av sammenhengen i tråden, eller det på annen måte er viktig at innlegget/innholdet i innlegget forblir i tråden.
Vurderingen av dette gjøres av moderator.
- Brukere som velger å forlate forumet for godt, skal sende en PM til enten en moderator eller moderatorsjef om dette. Profilen blir deretter deaktivert, men brukerens innlegg blir liggende. Det vil ikke under noen omstendigheter bli slettet innlegg, da dette kan føre til at tråder brukeren har postet i kan bli usammenhengende eller uforståelige.
- Det er ikke tillatt å ha mer enn en registrert bruker.
- Brudd på forumreglene vil kunne medføre tiltak fra moderatorkorps, og styret.


Dersom innlegget ditt blir moderert:
- Moderatorene har en utakknemlig, men viktig oppgave, og plikter å ta opp med brukere av kammeret.no dersom det kommer relevante klager på innholdet i innlegg, omgangstone, eller andre brudd på reglene.
- Når du får en henvendelse, anmodning eller et pålegg fra moderator, skal du svare i en saklig og anstendig tone.
- Respekter moderatorene, de er her for å holde orden i forumet og for å hjelpe brukerne. Dersom en tråd redigeres, stenges eller slettes, er det en årsak til det. Om du skulle være uenig i en moderators avgjørelse kan du rette din klage i en PM til moderatorsjef.
- Du skal IKKE starte en åpen diskusjon om dette på åpent forum.
- Klager skal begrunnes og fremlegges saklig.
- Eventuelle spørsmål eller kommentarer til moderatorenes jobb skal rettes til moderatorsjef.
- Negative og ufine tilbakemeldinger etter pålegg fra moderatorer, eller å ikke imøtekomme pålegg, utløser umiddelbar advarsel om utestenging. Det samme gjelder for de som velger å neglisjere stenging av tråder, og gjenoppretter stengte tema.


Moderatorfarger:
- Blåfarger på tekst skal kun brukes av moderatorer og teknikere slik at deres beskjeder og henstillinger skal være lett synlige og gjenkjennelige.


Retningslinjer for Bransjekammeret:
- Ved kjøp av annonseplass på topp- eller sidebanner, inkluderes en mulighet for å benytte Bransjekammeret. Der kan annonsøren dersom ønskelig få eget underforum der det fritt kan legge ut tilbud, annonsere nyheter, informere om produkter og bedrive markedsundersøkelser. Utover dette, gjelder samme regler som ellers i forumet.
- Underforumet kan dersom annonsøren ønsker det også åpnes for at brukere kan stille spørsmål og lage tråder. Dette avgjøres av den enkelte annonsør for sitt eget underforum.
- Markedsføring som direkte eller indirekte går ut på å sette konkurrenters varer og tjenester i dårlig lys, godtas ikke.
- Kun personer med tydelig flagget tilknytning kan skrive på vegne av annonsør.


Retningslinjer for Handelskammeret:
- Vi skal ikke ha noen form for annonsering eller markedsføring andre steder en i Handelskammeret. Opplysninger som er relevante til tråden er selvfølgelig bra, men om disse får karakter av å være annonsering/snikreklamering blir det fjernet og eventuelt påtalt.
- Handelskammeret er våre kjøp og salg sider til fritt bruk for privatpersoner. Denne tjenesten er gratis
- Handelskammeret er kun for annonser relatert til jakt og skyting.
- Ved handel via annonsering i Handelskammeret har kjøper og selger selv ansvar for at all handel følger norsk lov og at det går riktig for seg.
- Ved eventuelle konflikter kan moderator kontaktes. Vi vil kunne forlange redegjørelse for konflikten og eventuelt iverksette tiltak ved advarsel eller utestenging for en eller begge parter dersom moderators pålegg ikke tas til følge.
- Næringsaktører har ikke anledning til å annonsere i handelskammeret. Tidligere ordning med [næring] i overskriften frafalles.
- Markedsaktører uten tilgang til Bransjekammeret, har ikke anledning til å annonsere eller på andre måter bruke kammeret.no som markedsplass.
- Det er ikke tillatt å selge piratkopier eller forfalskninger av merkevareprodukter på Kammeret.no. Dersom vi har indikasjoner på at dette er tilfelle, vil den aktuelle annonsen bli fjernet.


Generelle retningslinjer for markedsaktører og krav om flagget bransjetilhørighet:
- Markedsaktører skal flagge sin tilhørighet i en grønnfarget signatur. Farge #408000 er anbefalt. Det forteller at det er en bruker med bransje/markedstilknytning som skriver. Kun brukere med flagget bransje tilhørlighet, kan besvare spørsmål og reklamere i Bransjekammeret på vegne av annonsør med eget underforum.
- Markedsaktører skal utøve særlig aktsomhet i diskusjoner som omhandler egne, eller konkurrenters produkter eller tjenester.
- Markedsaktører som vil drive markedsføring eller annonsering skal kun gjøre dette i bransjekammeret.
- Utenom Bransjekammeret er det ønskelig at de bidrar med sin kompetanse om produkter etc. Men det må da være relatert til tema og ikke være noen form for indirekte markedsføring. De skal ikke bedrive markedsundersøkelser, gi opplysninger om pris eller linke til eget firma. Bruk sunn fornuft og vær varsom!
- Dersom markedsaktører misbruker forumet ut over de rammene som er gitt, ved reklamering utenfor Bransjekammeret eller sette konkurrenter direkte/indirekte i dårlig lys, vil dette slås ned på. Vedkommende vil bli gjort oppmerksom om forholdet via PM og saken vil dersom nødvendig bli lagt fram for styret.


Chat.
- Vennligst bruk samme nick som brukes på forumet.
- ALDERSGRENSE! Etter kl 23.00 er det 18års aldersgrense på chatten.
- På chattesider skal du være hensynsfull mot andre, og ikke sende støtende bilder.
Hvis noen plager deg på chattesider, ignorer dem - og de vil etter hvert forsvinne. Løser det seg ikke, kontakt en moderator.
- Reglene for forumet gjelder også chatten.

Ansvar:
NOJS eller kammeret er ikke ansvarlig for brukernes postinger eller innholdet i disse. NOJS eller kammeret.no er heller ikke ansvarlig for eksterne linker eller innholdet i disse. Brukerne plikter selv å påse at deres publiseringer eller eksterne linker ikke bryter med forumreglene eller med norsk lov.

Disse reglene vil bli justert og oppdatert etter behov.

_________________
Ståle B.
(utflytta Bambling)


Topp
 Profil  
 
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Dette emnet er stengt; du kan ikke redigere eller legge inn nye innlegg.  [ 1 innlegg ] 

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
Drevet av phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support