Jump to content

LONGA

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

LONGA's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. LONGA

    Knivstål FAQ

    Har kjøpt en del kniver i årenes løp. Har brukt de til forskjellige arbeidsoppgaver som tømmermann. Tidligere fikk jeg fatt i Mora (blå skaft) kniver med stainless blad. Det som var at det var 2 stk typer av disse. Forskjellen var høyden på bladet. (Fra egg til rygg , har ikke målt men ca 2-3 mm) Det var kun den med den høyeste ryggen som var brukernes. Eggen holdt lengre og lettere til å sette opp. Nå er det Dewalt sine kniver med stainless blad som "virker" på samme måte. Det står det samme på knivene men det er for min del ikke aktuelt å kjøpe en kniv med "smalt" blad. Er det mulig at herding blir forskjellig på grunn av knivblades størrelse?
  2. Burde være en god mulighet til skyttere å hjelpe hverandre. Det burde være en fordel for alle at det er gode skytebaner rundt om i Norge. En annen gang er det kanskje din / vår klubb som trenger støtte.
  3. Hei igjen. Takker for svar. Er det noen som har gode løsninger på skyte luker? Ser for meg små luker som jeg kan skyte ut av. Er litt bekymret for bråk /støy når geværet skal ut igjennom disse. Kan jo sette inn lukkevindu og eventuelt lukke disse opp når jeg kommer til bua. Men da vil dyra kanskje reagere på dette. Får vel også besøk av knott og mygg med vinduene oppe. Slik jeg har opplevd terrenget så kommer dyra fra alle kanter forbi der jeg planlegger bua.
  4. § 20-3.Tiltak som ikke krever søknad og tillatelse For følgende tiltak er søknad og tillatelse etter § 20-1 ikke nødvendig dersom disse er i samsvar med plan: a) mindre frittliggende bygning som oppføres på bebygd eiendom, og som ikke kan brukes til beboelse b) mindre frittliggende byggverk knyttet til drift av jordbruks-, skogbruks- og reindriftsområder c) mindre tiltak i eksisterende byggverk d) mindre tiltak utendørs e) fasadeendring som ikke fører til at bygningens karakter endres, samt tilbakeføring av fasade til tidligere dokumentert utførelse f) andre mindre tiltak som kommunen finner grunn til å frita fra søknadsplikten. Departementet gir forskrift om hva som er mindre tiltak i bokstav a-d. Tillatelse er heller ikke nødvendig for tiltak som nevnt i § 20-1 første ledd bokstav j når tiltaket ikke skal stå lengre enn 2 måneder. Departementet kan i forskrift unnta også andre tiltak fra bestemmelsene i § 20-1, herunder plassering av anleggsbrakker i mer enn to måneder i direkte tilknytning til bygge- eller anleggstomt hvor arbeid pågår. Tiltakshaver er ansvarlig for at tiltak som nevnt i første til tredje ledd utføres i samsvar med de krav som ellers følger av bestemmelser gitt i eller i medhold av lov. Mye synsing her, dersom man ikke følger loven må man jo rive bygget . Og det er grunneiger som kan få problemer med "kommunen". Er ute etter (lovlige) svar for å sette opp "jaktbu" i jaktterenget "mitt". Har lyst til å sette opp et bygg som skal stå noen tiår og ikke bare til neste storm. Må derfor bolte fast bua slik at den står der den skal. Får også løftet bua opp slik at den ikke er i "veien" for dyra. Får også bedre oversikt i terenget og bedre kulefang. Ser at det er et "hul" for å bygge mindre frittliggende byggverk knyttet til drift av jordbruks-, skogbruks- og reindriftsområder i pargrafene. Er det noen gode forslag på hva grunneiger skal kalle byggverket for, hvis det kommer spørsmål om brukk. Grunneiger driver med kjøttfe. Han har også 2 stk plantefelt på gården. Endret farge på innlegget. Blåfargene tilhører moderator Kjell Olav
  5. Kan bli en litt dårlig unnskyldning når han bare driver med kjøttfe. Er også bare 15 min i rask gange fra gårdstunet.
  6. Hei Har lyst til å bygge en jaktbu der jeg jakter. Er helt greit for grunneiger men jeg er usiker på regler på dette. Har tenkt å bygge hytta/bua oppå en halvflat stein som passer som fundament for hytta/bua. Er også greit at denne steinen en så høy at dyrene til grunneiger ikke kan komme opp på den. Ser for meg at hytta/bua iallefal må være 2m innvendig den ene veien slik at det er mulighet til å overnatte p.g.a. jakt om morgenen. Jeg er 196cm Steinen er stor nok til dette. Må feste hytta til steinen da jeg er redd for at den kan blåse vekk/ned. Håper at noen kan reglene eller henvise til gjeldene regler.
  7. Det kan lages en terning i isopor og ducktape slik de bruker på jaktfelt med hempe som kan festes i ryggsekk. Da har du en lett og varm klosse til å sitte på, mangler riktignok ryggstøtte. Det kan lages 3 litt forskjellige lengder på sidene slik at det passer litt forskjellige underlag/poster.
  8. Det er et utruligt arbeid de har lagt ned i dette. Da jeg var ung så gikk jeg en del på besøk på nabogarden der jeg vokste opp. Der bodde det en eldre kar som lærte meg opp i foskjellige ting. Han hadde en kniv som sønnen på garden hadde gitt kallenavnet "Storspøneren" (lagde store spon), ble den slipt opp var den svært kvass og varte lenge før den måte slipes på ny. Ble fortalt av den gamle at den ble kjøpt på en marknad for mange år siden. Det jeg lurer på, er det noen som lager knivblad som dette i dag? Lærte å slipe kniver, øks, saks, og ljå hos denne gamle mannen. Så jeg mener å kunne sette opp en kniv, får som regel alle kniver så skarpe at jeg kan ta håra på armen. Mener at det kun er Mora kniv som er i nærheten i å holde seg kvass når knivene blir spikka med, men det kan være at jeg husker at kniven var bedre en den var.
  9. LONGA

    Malfsen's kniver

    1: Lerk klarer ikke de andre.
  10. LONGA

    Arcturus kniver

    Kjempe flott kniv. Er ingen ekspert, men i min verden
  11. Hei. 291 sider med knivmakere/smeder i Norge Registrer alle som selger knivblad/kniver seg eller er det folk som har samla alle disse opplysningene
  12. Takker for svar Sclalars. Da skal knivbladet være kjøpt etter 1996. På hvilke sider er det du finner ut slikt?
  13. Takk for greie tilbakemeldinger Sclarlars. Jeg ser det du mener, men trur at jeg beholder denne kniven slik den er. Ellers blir bladet for smalt/tynt for mine hender. Vet noen om hvem som kan ha laget dette bladet?, mener at det ble kjøpt på en messe i Røldal for ca 15 år siden. Ser ut for meg at det står L K K på bladet. Er litt kjekt å vite noe om knivsmeden.
  14. Takker for tilbakemeldinger. Skaftet ble ça 5mm lengre en tegningen på grunn av innlegga. Har stor hand slik at skaftet ligger inni handa når jeg holder kniven. På grunn av dette vil jeg ikke heller lage skaftet tynnere. Er min første kniv på 35 år og er ganske fornøyd med denne. (Mener å spore en framgang selv) Må kikke på trådene om å lage slire slik at den kan være med ut på tur.
×
×
  • Create New...