Jump to content

Bell

Members
  • Posts

    258
  • Joined

Recent Profile Visitors

1,048 profile views

Bell's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

78

Reputation

  1. Boltrifle, løpsbytte, løse sluttstykkehoder, oppspenner og Blaser kikkertmontasje.
  2. Hvilken finish er det på stokken?
  3. Estetisk sett er i vertfall 90 kassa styggere enn 85...
  4. Nyeste til Freyr & Devik er visst designa slik. De viste fram en modell av den nye innmaten med dette på camp villmark.
  5. Nyeste til Leica - 1.8-12x42 er ikke så verst. Oppfyller kanskje ikke alle krav, og er relativt tung og de tyner kanskje litt okular-størrelsen. Men de har fått på plass både parallakse og BDC, uten at det ser ut som et soilrør...
  6. Bell

    Beste avtrekker

    Fått testa et Bix’nAndy som virker i 75’en?
  7. Bell

    Sakoklubben

    Noen som veit om Sako 85 avtrekkeren passer på S20 og omvendt?
  8. https://www.bergans.com/no/aktiviteter/jakt/bukser/hogna-3l-pant-green-mud Denne går inn topp 3 blant bukser med membran og luftemuligheter som er laget. Fantastisk bukse som kanskje har gått litt under radaren for mange.
  9. Har den Infirayen 50mm linse? Og stor forskjell mellom infiray v3 og Hikmicro?
  10. Hva med 1,5-15 på kippen?
  11. Blaser sine egne kamuflasje-klær "HunTec".
  12. Min erfaring med forskjellige leverandører er at alle fungerer godt og forskjellene er mer knyttet til egenskaper enn driftssikkerhet. Blaser har vel tidligere også out sourca produksjon av montasjer til andre. Jeg har i hvertfall en gammal montasje (den med smal bro/utfresing under), og den er vel stempla både med Blaser og Henneberger. (Mener å huske det var Henneberger, men dette er fritt etter hukommelsen...) Av andre montasjer jeg har liggende eller i bruk, så er det vel innomount, ulike generasjoner Blaser, Contessa og Gun Star. Alt etter hvilken byggehøyde som trengs. Blaser sine originale har en tendens til å bli unødvendig høye. Av ringer så er vel det meste bra, men de eneste jeg faktisk har hatt problemer med er originale Blaser hvor toppdelen har sprukket akkurat ved ene skruehullet. Dette gjelder forøvrig bare en ring av den nye typen med 2/3-dels ring og ikke den gamle som er delt på midten. De ringene som jeg er mest fornøyd med er Contessa. En kompis hadde forsåvidt problem med at skrua til ene justeringsøret på en Blaser montasje knakk tvert av. Men det kan jo være brukerfeil også, da han er relativt hard i klypene... Ellers er jeg veldig godt fornøyd med Gun Star sine montasjer. For såvidt både den med håndstramming lik originalen, men spesielt den med veldig lav byggehøyde (krever dog en unbrako, uproblematisk for min del). En annen fordel med Gun Star vs Blaser er at førstnevnte har flere muligheter mtp plassering av ringer. Det er kjipt når montasjen hindrer optimal øyeavstand. F.eks. når tårna stanger i ringene, noe som av og til skjer med Blaser-montasjen med enkelte kikkerter. Innomount er også solide saker. Så hvor viktig det er å kjøpe originale Blaser-montasjer for at disse er bedre, er ikke noe jeg har erfart. Det geniale med Blaser-systemet er jo hvordan kikkertmontasjer låser seg til løpet, og det er jo en relativt enkelt mekanisk konstruksjon. Så lenge man ikke lager montasjer i myk aluminium og sjekker at maskinparken er i water, er det ikke noen heksekunst. Og det er vel derfor montasjer fra Blaser, Innomount, EAW, Henneberger, Gun Star, Dentler, Contessa, Osuma m. fl. alle funker til formålet.
×
×
  • Create New...