Jump to content

Vereide

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

About Vereide

  • Birthday 11/15/1990

Vereide's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi fikk syv dyr, hvorav fem ungdyr og to voksne okser. Trengte bare en jaktdag for å fylle kvota Utrolig mye elg å se, i det siste drevet (hvor tre elg ble skutt), ble det sett ni andre dyr.
  2. Hvis du syns engelsk litteratur er ok ville jeg prøvd denne siden: http://www.equipped.org/books.htm
  3. Litt av et skjul du har laget der! Og for et solid jakttårn! Tror det skjulet er godt nok kamuflert, du skal klare å skjule deg fra det meste inni det der. Edit: Hvor mye snø tåler det taket der? På skjulet altså. Er det noe som kan stå år etter år?
  4. Problemet da blir nok værforhold, dalla! Som erikR sier, få tak i noe som noen andre ikke lenger vil ha! Boomblaster på batteri er en sikker vinner. Superlim i alle sprekker hvor vann kan trekke inn, så varer den litt lenger også
  5. Vereide

    Viltkamera

    Mitt Moultrie forsvant fra sin "stasjon" knappe to uker før elgjakta, etter å ha vært utplassert ved brunstgrop i tre uker.. Kjedelig når folk ikke kan la ting stå i fred! Neste gang jeg kjøper skal jeg invistere i hengelås og kjetting..
  6. Gratulerer med en flott tur Hvordan var det å reise med XXL? Fikset de det meste for deg? Slik som våpeninnførsel, og troféeksport?
  7. Jeg skøyt et tyvetalls skarv med min VSF i .22-250, brukte alltid Accupoint jeg. Med skudd i halsgropa blir det ikke særlig mye kjøttødeleggelse heller.
  8. Kom meg opp litt seint! Minkjakt neste tirsdag/onsdag?
  9. Det gjelder å smi mens hylsa enda ikke har truffet bakken når det gjelder våpenkjøp vet du Lars Henrik
  10. Støtter meg til det de andre i tråden tidligere har sagt angående nedskjæring av selje og osp, men jeg har et lite spørsmål også. Hvis det er to harer i terrenget ditt, har du vurdert jaktstopp til situasjonen forbedrer seg? Tror ikke det å jage/stresse de to harene 3-4 ganger i uka er det mest strategiske hvis du ønsker en økt bestand.. Gi dem ro, så kanskje det trekker flere til!
  11. Stiansen: Du har dessverre både riktig og galt med den påstanden All slekt er fra Sandaneområdet, og bosatt der. Men til daglig holder jeg til litt lenger sør, i Risør faktisk!
  12. Øystein her, med nicket som etternavn Er nå snart 18. Var med på jakt for første gang når jeg var 8, på bøjakt etter hjort på vestlandet. Har vært gira siden den gang! Tok jegerprøva når jeg fylte 13 år, og på 14 års dagen kom første hagla i hus. Siden den gang har diverse vilt blitt nedlagt, stort sett fra det minste til det største, men selvsagt med en god del unntak! Har hatt 3 jaktbikkjer i familien, dessverre er det nå bare en Gordon Setter igjen.. Men aller dypest i hjerterota satt nok en småfeit jaktglad Dunker ved navn Lyna, som dessverre gikk bort for to år siden. Skøyt noen harer for den, og i høst løsnet det for GS'en, så det ble noen ryper og orrer der også . Fører logg over det meste av vilt jeg skyter, samt hvilket våpen og hvilken ammunisjon som ble brukt + vurdering av situasjonen. Etter kort telling av sesongene siden jeg ble 14 og kunne delta på opplæringsjakt viser statistikken: Hare: 3 Rype: 6 Orre: 2 Rådyr: 2 Kråker 100+ Skjærer: 16 Ravn: 2 Nøtteskriker: 2 Diverse måkearter: 100+ Skarv: 39 Diverse andearter: 80+ Mink: 1 Kanadagås: 1 Mår: 1 Tror det skulle være det meste! Av våpen har jeg: En Marlin halvauto 22. lr En Franchi Falconet kaliber 12, med navnet inngravert (så den kan aldri selges) Remington 700 VSF med A-tech lyddemper og Leupold 4-12. 22-250 er kaliberet! Solgte også for en tid tilbake en Steyr Scout i .308 win, noe jeg angrer dypt på! Er på jakt etter ny storviltrifle til elgskogen, tror kanskje det blir en leveraction i .45-70
  13. Må si meg enig med kruttlysten, jeg er 185 cm og den passer meg rimelig perfekt.
×
×
  • Create New...