Jump to content

Hjorgel

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

Hjorgel's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Vi har hadde samme problemer med håpløse regler i vårt storvald. Enden på visa ble at vi meldte oss ut av det valdet, og startet et nytt. Men hvis det stemmer at kompisen din ER grunneier, og HAR stort nok areal til at han får tildelt egne dyr, så kan du jakte med hund på hans område så fremt han gir tillatelse til dette. Du kan derimot ikke fritt jakte med hund på resten av valdet hvor han ikke eier.
  2. Tror ikke du finner så store variasjoner på pris når det kommer til jervendukene. Fikk forklart en gang at jerven har ræva kalkyler inn til butikkene, slik at de som regel selges til veil. pris. Egentlig genialt forretningsmessig, da de store kjedene har for vane å hore prisene på kvalitetsprodukter slik at markedet blir ødelagt. Hvis du ikke bor langt unna Odda, kan du jo alltids stikke innom fabrikkutsalget å se om de har noen feilvarer litt rimeligere der!
  3. Jeg har også sett dette før, skaut du den med rifle? Har sett det på dyr som er truffet rett under lungene med kaliber med høye hastigheter! Tror det er blodutredelser i lungene pga. høyt trykk i brystkassa. Spis og kos deg
  4. Jeg har testa litt forskjellig med mitt contour kamera. Til sitt bruk er det et fantastisk kamera, men å kun lage film med et slikt kamera blir grisekjedelig! Du kan jo selvsagt være heldig, slik som elgfilmen over, men dette hører til sjeldenhetene. Jeg synes det er best som et effektkamera sammen med vanlig kamera, og ikke som et eget kamera aleine.
  5. En stk swaro habicht 3-12x50 brukes desidert mest, gode lysegenskaper og ikke så alt for tung! En stk Meopta Meostar 3-12x56, brukes på det som skal bli langholdsrifla. En stk Leupold vx III 4,5-14x40 brukes på hundeførerbørsa, men den er ubrukelig til det formålet! Så den skal byttes ut!
  6. HYSJ Du vet at du nå nominerer meg til å være med på prøveprosjektet som sikkert kommer etter denne tråden her, med lovpålagt oppskyting på leirduebanen, med 22. Kun 5 av 5 treff er tellende. Og siden vi sikkert nå blir nødt å skyte med 22 har du ikke lov å løsne skudd før leirduene er ute på minst 70 meter...
  7. Skruffen, du hadde ikke klart å treffe ei rype på 30 meter! Når jeg tenker meg om så skjønner jeg nå hvorfor du aldri blir med oss på rypejakt
  8. Tja, tror vel ikke det er det mest helsebringende du kan dra inn i hus. Jeg vil i hvertfall ikke anbefale å legge ut gift til rotter direkte i vegg. Selv om pakken sier at de går mot vann når de er forgiftet, så dauer det alltid en rottejævel inne i veggen. Og som tidligere nevnt, det lukter død og fordervelse! Da tror jeg det er bedre å legge ut dispenser (slik som rentokil bruker) på utsiden av hus, og ta dem der!
  9. Har hatt både rotter og mus i taket. Tro meg du hører forskjell på de! Det er som å sammenligne en trailer med en fiat 500! Rottene skriker,sloss og skraper og du føler de er ute etter å ta deg, mens musene på sin side er raske og har en mer irriterende tripping i taket... Men er du fortsatt usikker så kan du alltids legge ut gift slik huseieren vår gjorde. Lukter det høgg og fordervelse i en måned etterpå så VET du at det var rotter du hadde
  10. Jeg hadde bedt det jaktlaget der ryke og reise, eventuelt funnet frem en kald ause! Bruk heller tiden frem til neste sesong på å finne et nytt elglag som faktisk er kamerater! Straff nok i seg selv spør du meg! Forøvrig når jeg leste det første innlegget ditt forstod jeg det sånn at du ikke var førstegangsjegeren det gjaldt, så takk for oppklaring!
  11. Har brukt SOG trident som er linket over her i 3 år nå snart. Veldig god brukskniv! Eneste minuset jeg har å komme med er at den er litt hard i stålet, slik at det tar tid å slipe den opp. Det at den blir treig i mekanismen har å gjøre med at det kommer skit inn mellom bladet og skaftet. Dette fikses lett ved å skru den opp, for så å rengjøre alle delene.
  12. Overse bikkja når den piper! Ikke gi den oppmerksomhet i det heletatt. Dette pleier som regel å hjelpe i lengden. Ros når den holder kjeft. Basseten vår var også flink til å syte i den alderen, men ved å være konsekvent og ta tiden til hjelp så greide venne henne av med det. Ligger forøvrig tusen tråder om dette på diverse hundefora, med et lite Google søk så finner du masse info om nettopp dette emnet.
  13. Jeg har prøvd meg litt med sous vide med hjort, funker som snus det. Pateaktig blir det ikke, kanskje du hadde for høy temp sammen med mye fuktighet? Jeg har kjøttet i vannbad som holder 60 grader i ca 6 timer, avhenger litt av vekta på kjøttet, så freser du det på pannen etterpå. Hva du har av krydder rundt kjøttet før du vakumpakker kan være så mangt.
  14. Jeg har Eka med sandvikstål, og slike rustflekker kommer på denne også hvis du lar den ligge våt i slira. Den ruster også veldig i selve skroget hvor gummihåndtaket er festet. Har liten tro på at den ene er bedre enn den andre. Hakk i eggen har nok mer med slipingen din å gjøre enn stålet dessverre.
  15. Jeg har aldri vært noen stor fan av semprioen, og det legger jeg heller ikkje skjul på. Presisjonsmessig leverte børsa jeg prøvde helt greit, men knotete oppspenner, og det faktum at kikkerten faktisk sitter fast i løp slik at dette blir med i ladegrepet likte jeg ikke. Vekta er heller ikke tiltalende. D at den er billigere enn r8 er greit nok, men nå er r93en på billigsalg, og der får du plutselig veldig mye børse for pengene!
×
×
  • Create New...