Jump to content

svenarild

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svenarild's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

6

Reputation

  1. Det er eit forhold mellom rytter og tann, blir dette forholdet feil, så enten føles kjedet sløvt (biter ikkje), eller så biter det for mye. Etter eg prøvde "2 i ein" filholderen for ein del år siden, har eg bare brukt den. Mye lettere (og raskere) å slipe over eit kjede. https://bondekompaniet.no/filholder-2-in-1-325-96538956057504304 (Husk at dei kommer i størrelse varianter, slik som vanlige rundfiler, så kjøp samme størrelse som kjedet)
  2. As others have mentioned using traps or poison to get rid of the rats will be a lot more effective. Have personally had great effect with the new type of trap that operate with a piston (on gas) and kill the rat by breaking their neck when try to get to the food. The regulations on poison is strict now, but if you live/work on a farm, you have the ability to take pesticide certification, and then an addon certification for ability to buy rat poison.
  3. Var ikkje klar over at du kunne sende inn prøve av skiten. Er dette bare ønskeligt fra staten i områder kor det kan være streifebjørn, eller over alt? Er desverre eit par timer kjøring fra området nå, men skal få med meg ein prøve vist finner eg noko i framtiden.
  4. Trenger litt hjelp til å identifisere kva dyr avføringen her kommer fra. Tenkte først bjørn, men mengden virker i det minste laget. Kan det være fra grevling? Blei funnet i Åseral kommune. Eventuelt kan bildet lastes ned i større format fra her, som kan forstørres. https://www.jottacloud.com/s/038a1ea144848ff47fba1987580e4553af6
  5. Du kan sjekke spade/redskap holdere, dei som har plastikk/gummi som roterer når du klemmer inn spade skaftet. Du kan finne desse i forskjellige størrelser. Her er eit eksempel på kva eg meiner fra biltema. https://www.biltema.no/fritid/hage/hageredskaper/redskapsoppbevaring/verktoyholder-3-stk-2000041108
  6. Det kan se ut som det er ein "M/1849/55/59 Herzberg" kammerlader, ut i fra bildene. Usikker kva verdien på dei er i dag. Ser ut som den du har kan være i relativ fin stand, dog vanskeligt å se ifra bildene, vist dette stemmer kan det øke verdien litt. Går du her og ser etter kammerladere i listen, og ser på dei som har serienummer til/over ditt. Deretter verifiserer du detaljene som står der for denne versjonen mot riflen du har, så vil du vite med større sikkerhet kva modell du har. http://www.kvf.no/guns-rifler.php
  7. Ser heller ikkje behovet for å ta inn blankvåpen i våpenloven slik som her, mulig sammenheng med "machete forbudet" dei vil ha? Usikker på kva verdier som er rundt i dei norske hjem, men man skal ikkje sjå vekk ifra at det er store verdier som blir "ulovlige" over natten i denne seksjonen og. Dog. Vil ikkje "blankvåpen" uten ein definasjon, dekke både eit gammelt dekorasjons sverd fra 1700 tallet, og eit nytt produsert i går?
  8. Har brukt Bergans "Pasvik Hunting High" sko i eit par år nå, og er storfornøyd med dei. Smører dei inn med bivoks to til tre ganger per år, alt etter korleis læret ser ut (varm skinnet med hårføner først og smør på godt med bivoks med fille). Før eg kjøpte disse prøvde eg fleire anbefalte goretex sko, og synonymet med kvar ein av dei var at eg blei dassblaut på første turen det var litt regn/blaut. Kjøpte nettopp første fjellsko til sønnen og det var bare goretex sko tilgjengelig i hans størrelse, første turen me var på gjekk det bra første to dagene, og siste dag på vei tilbake kom regnet inn, når me kom til bilen kunne me tømme vann ut av skoene hans, bare fra å gå i blaut vegetasjon. (Vist nokon veit kor eg kan få tak i fjellsko til barn (rundt størrelse 33/34) i skinn (uten goretex stoff detaljer), så gje beskjed).
  9. Satte meg ned for å svare på spørreundersøkelsen men blei for irritert til å fullføre. Bestemmer du deg for å ha spørreundersøkelsen på engelsk, (som i seg sjølv er heilt greit) så MÅ du skrive den på engelsk, og ikkje som ein norsk/engelsk blanding som ser ut som kommer fra nokon som har engelsk på barne skule nivå. Når spørsmålene (og svar alternativene i nokre tilfeller) i tillegg er dårligt formulert blir den dårlige oppfatningen bare værre. Usikker på om du får statestikk på kor mange avbryter spørreundersøkelsen i desse GPDR tider, men tipper den nok er i høyeste laget.
  10. Har eit Zeiss Diavari Victory 2.5-10x50 som er rundt tre år gammelt. Retrikkelen virker som om den har forflyttet seg mot venstre, trudde først det var pga. den hadde forflyttet seg i festene, men etter eg tok den av og festet den på nytt ser eg at det er sjølve retrikkelen som har flyttet seg. Pga nå står kikkertsiktet litt på skrå i festene vist eg ser på lys/ballistic hjulene. Akkuratt det gjør meg ikkje så mye, men er litt redd for om retrikkelet over tid vil fortsette å forflytte seg eller kansje skifte treffpunkt under jakt. Er dette noko eg bør ta turen innom forhandler og ta på garanti, eller er det ikkje noko problem utenom det kosmetiske?
  11. Føler det er ein del her som kansje legger litt mye i rekkefølgen teksten kommer i VG artikkelen... Det står ingen plass i VG artikkelen kva rekkefølge dette skjedde i. Med den typen artikler VG og andre aviser lager for tiden (clickbait), så er det ikkje umuligt at "sau, hund" rekkefølgen i teksten er bare måten artikkel forfatteren skriver setningen for å få meir "respons på artikkelen". Eg ville ventet med å fyre opp under bålet til rettsvesene har sagt sitt om denne saken, for foreløpig er mange av detaljene veldigt usikre.
  12. Angående Photobucket og problemet med at dei har stopped third-party linking så lenge du ikkje betaler. Vist bildene var synlige før dei innførte dette i begynnelsen av juli, og brukeren ikkje har slettet deira Photobucket konto i mellomtiden, så er det ennå muligt å overføre dei til forumet. Skreiv ein artikkel om det i begynnelsen av juli, etter at eg løyste det for andre forum me hjelper å hoste. (den er på engelsk) http://blog.kaizen-web.com/php/how-to-automatically-download-linked-photobucket-images/ Kan hjelpe med å oppdatere koden til å fungere på Invision Board og, vist dette er interresant kan ein admin bare sende meg ein PM. NB: Dette betyr at bildene vil bli hostet direkte fra kammer serveren, og poster blir oppdatert til å forandre lokasjon av bildet.
  13. Ja, er normalt den mest effektive måten å gjør det på om direkte mod rewrite kommandoer ikkje fungerer (om det er muligt eller ikkje, kommer an på korleis importen er gjort). Trenger dykk hjelp med den delen, bare gje beskjed.
  14. @slemmo Kva er grunnen til at dei gamle linkene ikkje er satt til 301 redirect? (I.e. dei gamle linkene fungerer, og sender bruker til den nye linken.) Usikker på korleis dykk har gjort importen, men er den har beholdt gamle id nummer (som er normalt når man flytter forum) så kan eg hjelpe med å sette opp ein plugin som gjør dette.
×
×
  • Create New...