Jump to content

Rapp

Members
  • Posts

    391
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rapp's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fin voksen hannrev datt på åta her kl 05.40 i dag. 22wmr, gamepoint- fra vinduet i bakgrunnen.
  2. Tasco pronghorn 4x32 og 3-9x32 har jeg brukt på salongrifler og småviltkombier her. Helt grei billig optikk, holder og virker slik det er tenkt- hverken mer eller mindre.
  3. "– Jentene har alltid uladde våpen når de beveger seg i skogen, men de pleier ikke å brekke opp kolben, sier programskaper Hans Børge Hartvigsen hos NRK i Tromsø." Om du går til 33.40, 36.35 og 42.20 ut i programmet- så henger ikke dette på greip. Hvordan de pleier å jakte sammen skal ikke jeg legge meg borti.
  4. I så fall- godt gjort å skyte rype og hare de støkker mens de tusler med haglene over skuldra og i reim på ryggen.....i hvert fall uten skudd i haglene. Om du går til 33.40 og 42.20 ut i programmet. Uansett, friskt og morsomt program- jeg har ikke noe å klage på.
  5. Rapp

    Garmin Astro

    Vet ikke om dette har vært opplyst noe sted- i så fall må dere unnskylde meg dette innlegget. Med den siste oppdateringa av softwaren til Astro 320 fikk vi endelig tilbake en funksjon jeg har savnet fra den gamle 220-modellen. Nemlig at når en trykker "Dog", velger hund og trykker "Enter"- og så "Kart"- så er hunden sentrert i skjermbildet, zoomet til 30m nivå, og hunden panoreres automatisk slik at den alltid ligger i skjermens senter. Det likte i hvertfall jeg. Tidligere fikk en opp hele sporloggen til valgte hund.
  6. Rapp

    Viltkamera

    Nei, ikke med den Uovision modellen. Men her er en annen variant, jeg har kjøpt ett slik og erstattet mitt gamle BolyGuard kamera med. Omtrent samme pris som modellen du titter på. http://www.viltkamera.no/webshop/covert-special-ops-live-2013-12mp-mmssms-blackir-viltkamera-p-260.html Dette har SMS styring, og har fungert fint så langt jeg har brukt det (kun ett par uker foreløpig). Også dette kameraet trenger god mobildekning for å fungere stabilt mht sending av MMS bilder, og mht sms-styringen. Ellers er det kun fordeler i forhold til det gamle BolyGuard kameraet. Mye bedre sensorrekkevidde, mye bedre rekkevidde på blitz, som også er usynlig- og som belyser nattbildene jevnt og fint. Langt raskere triggertid. Bedre batterikapasitet. Generelt mye bedre bildekvalitet. Bedre værtetting. Her er ett bilde som tikka inn på mobilen i dag tidlig- dette kameraet sender litt større bilder til mobilen også:
  7. Jeg har en Ruggear telefon som jeg kjøpte hos Netthandelen, og de selger den også nå for tida ser jeg. Det er samme telefonen som selges som Sonim LM801. Meget robust, laaaang batteritid, ellers en svært enkel og grei telefon uten så mange flere funksjoner enn akkurat å være en pålitelig og robust telefon. Den har bluetooth, LED lommelykt og laserpeker innebygd, kan ta i mot og sende SMS og MMS. Ikke noe kamera eller GPS. Leveres også med dynamo med sveiv for feltlading om du skal på virkelig langtur.
  8. Rapp

    Wing cam vilt kamera

    Jeg har ikke erfaring med Wingcam, men diverse andre viltkameramodeller- og som det sies over her, de er til litt forskjellig bruk disse forskjellige modellene. Ved en saltstein sommerstid vil det meste fungere- der er det gjerne store dyr, som bruker lang tid foran kameraet. Men selv de billigste kameraene bør fungere godt til mer enn bare ved en saltstein- men en må gjerne teste de litt ut og finne ut hvilken avstand de fungerer best på, om de bør stå vinkelrett eller på skrå mot en sti osv. Samtidig kan høyde over bakken- samt vinkling opp/ned bety en del, mange av disse kameraene har bedre følsomhet for bevegelse i nedre del av sektorområdet enn det øverste- er min erfaring. F. eks bruker jeg nå ett lite og billig Dovrefjell viltkamera ved en saltstein- og hjorten trigger greit kameraet på 15-17 m avstand. En rev eller gaupa må innenfor 5-6 meter for å trigge det samme kameraet. Samtidig er det viktig hvordan en setter kameraet opp så ikke himmel, motsol og greiner som beveger seg i vinden forstyrrer- men det gjelder nok alle modeller.
  9. Dette gir gode minner. Jeg begynte min jegerkarriere på 80-tallet med slike 4-tallsfeller, fanget ekorn og røyskatter. Min far gjorde det samme som guttunge, og da jeg som 10-11 åring skulle i gang laget han slike felletre til meg, og jeg fant igjen de gamle fellestøene som han brukte som guttunge- og kom smått i gang. Med mye prøving og feiling var 6-7 slike steinfeller i drift, det kostet noen såre gutteknoker under oppsett av disse fellene, og kanskje en tåre over det også....men jubelen var desto større når det ganske raskt ble ekornfangst i fella. Det ble etter hvert røyskatter i fellene, og med samme felletyper har jeg fanget mink og mår senere også. Det ble mye spesialkunnskap om hvordan slike felletre burde lages for at de skulle hold godt, og for at de skulle løse lett ut når noe gikk på agnet. Noe som er viktig er at disse felletredelene må være tynne, så de ikke hindrer steinene å slå sammen- ett par tykke felletre i kryss mellom steinene, og dette blir bare pining. Nå er jeg sjøl blitt far til en 12-åring, han har tatt opp arven, og har fanget sin første mår og røyskatt....dvs, vi gjør jo dette sammen, og for ikke å komme i konflikt med loven så er det selvfølgelig jeg som har feller, og han er med. Men meg og han i mellom så er det omvendt Trivelig tråd
  10. Rapp

    Viltkamera

    Kjøpte ett av de nyeste Moultrie kameraene fra "over there"- modell M-990i, bl.a med usynlig "No-glo" IR blitz. Og med nylig oppgradert software som fikset ett par ting, skal dette være ett riktig bra kamera. Hang kameraet ut ved litt ospekvist, og fikk så vidt noen harebilder før elgen kom og overtok arenaen. Og jammen hadde ikke gaupa tuslet en meter foran kameraet også.
  11. Vel, i mitt tilfelle er det omvendt- jeg har frivillig vernet deler av min skog, og det meste av vern i Norge gir generelt ytterst lite konsekvenser for framtidig bruk av områder. Men ordet "vern" klinger desverre svært dårlig i manges ører, da det ser ut til å være generell motvilje mot å gi fra seg bittelitt for å kunne beholde mye og viktig. Helst skal hver enkelt bare ha mer- av alt. Men at det også er mye urealistisk fanatisme på vernesiden, det er jeg ikke uenig i. Men generelt er jeg overbevist om at både jegere og andre naturbrukere er best tjent med å beholde flest mulig store og gode naturområder også for framtida. Dagens storsamfunn med overforbruk, sjølrealisering og fortjeneste som den store røde tråden, spiser seg bit for bit lengre inn i alt vi har av jaktterreng og naturområder. Turisme, vegbygging, skogsdrift, kraftutbygging og hyttebygging avspiser fjellet og de sammenhengende skogsområdene, og viltet har snart bare parseller med noenlunde intakt villmark- om en skal kalle noe for det. At NJFF sine synspunkter i dette spørsmålet ikke stemmer over ens med snøscooterfolkets, det er jeg glad for. Og ser på det som så langt unna en ryggdolking av NJFF sin medlemsmasse som en kan få det.
  12. Jeg personlig er grunneiger, og kjører skjelden lengre enn 10 km for å komme på rypejakt. Men at en del av befolkningen nødvendigvis må frakte seg litt lengre for å få oppleve dette regner jeg med er selvfølgelig. At dette skal gå til inntekt for å tillate rekreasjonskjøring med snøscooter er bare en helt fantastisk retorikk. Beholder vi dessuten flere av våre naturområder her i sør fri for scootertrafikk og andre pressende inngrep mot naturen, ja så behøver jo slett ikke så mange å reise nordover for å oppleve litt natur heller.
  13. ....nei, helst leiebil. For guds skyld mann, så lenge jegerene kjører forsvarlig med EU-godkjente biler, med gyldig forsikring og årsavgift, betaler evt bomavgifter og drivstoffet, holder fartsgrensene og kjører veger beregnet for biltrafikk, jakter med lovlig våpen på lovlig sted til lovlig tid, og har gyldig jaktkort- ja da er det nok ikke i mine hender å mene så mye om de kjører for langt eller for kort for å oppleve dette. Ei heller om det var insektstudier, badeferie eller golf som var formålet. Om de brukte NSB så langt det gikk, så var det også helt greit for meg. Og MYE heller dette enn rypejegere på snøskooter på kryss og tvers i fjellet, om det var de to tingene du så for deg satt opp mot hverandre.
  14. gå på leik....ja, jeg går også på leik- men da legger jeg meg i telt om kvelden, og er der til leiken er ferdig og fuglene har forlatt leiksplassen utpå dagen. Går ikke rundt og støkker fuglene på leiken, og hvertfall ikke nå i høneuka!
  15. Eh....hvorfor flyr du og støkker fuglene på leiken nå egentlig?
×
×
  • Create New...