Jump to content

slegga

Members
  • Posts

    205
  • Joined

  • Last visited

About slegga

  • Birthday 12/31/1965

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

slegga's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Leste for et par uker siden en test med homogene kuler versus vanlige jaktkuler. Der ble man overrasket over at homogene kuler generelt sett gav mindre trykkoppbygging og noe mindre hastighet enn vanlige mantlede kuler, selv med ladninger som ble sagt å skulle være mer futt i. Etter å ha kontrollmålt de homogene kulene og de tradisjonelle kulene fant man en dimensjonsforskjell. Det viste seg at de homogene kulene hadde noen få tusendelers mindre diameter enn mantlede kuler og således oppnådde man mindre trykk. Det er derfor ikke gitt at man bare skal se på bæreflatens størrelse, man bør kanskje også kontrollmåle diameteren for å se om dette kan ha noen påvirkning.
  2. Hva som skjer... Først vil jeg kommentere at trådstarter snakker om ETTERBRENNER ikke mekanisk avfyring utenfor kammeret. jeg har destruert hundretusen-vis patroner ved forbrenning disse vil gå av (som en etterbrenner) hovedsaklig vil hylsen revne eller prosjektilet fly ut. på grunn av at patronen ikke er innspent i et kammer vil ikke trykket bygge seg opp på samme vis som om det befant seg i et kammer, i våpenet. dette betyr at man ikke vil få en så kraftig/hurtig forbrenning som inne i et våpen. Man VIL få fragmentering men disse fragmentene vil ha forholdsvis lav hastighet. Størst fare vil de utgjøre for øynene. De vil kunne trenge inn i kjøtt men ikke langt da de har liten hastighet og liten energi, uten at de dermed er ufarlige...
  3. Strengt tatt så er den kyrilliske bokstaven "C" en "S" i henhold til vårt alfabet. så en oversettelse av MC til MT stemmer nok ikke. Amerikanske kilder er ikke alltid helt korrekte
  4. Er det noen som vet hvor det er mulig å få tak i et Die set i dette kaliberet, eventuelt få det customlaget ut fra kammeravstøping og tegninger?
  5. Du må søke politimesteren om tilvirkningstillatelse. slik tillatelse gis som regel kun til de som har svennebrev i børsemaker faget
  6. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i hylser, ladedata og ladekomponenter til dette kaliberet?
  7. Ytterst usportslig å demonstrere på den måten. Ågotnes mistet, etter min mening, veldig mye respekt.. i hvert fall fra min side. Er veldig glad for at det le adressert av (nummer 2 var det vel) på TV. skuffet over at andre ikke turde å ta opp det usportslige i det. Kanskje Ågotnes bør holde seg unna stangskytingen heretter siden han har slike meninger?
  8. Bare en liten korrigering... vanlig røyksvakt krutt er i fareklasse 1.3 ikke 1.1 1.1 er eksplosiv vare som vil massedetonere ved brann 1.3 er eksplosiv vare som vil forårsake massebrann
  9. http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article7291567.ece
  10. Min erfaring er at ei ladning til alt vilt fungerer best. Trenger ikke være ferdigrulla , lade selv er jo både morsomt og pengebesparende.
  11. Hvorfor ha egen ladning for rådyr? Tenkte slik jeg også for mange år siden men fant ut at det ikke hadde så mye for seg, dette etter å ha prøvd en del ladninger i flere kalibre (ikke 8x57) Hva ønsker du å oppnå med ei rådyrladning? Større utgangshastighet og flatere kulebane? ... da får du mest sannsynlig større kjøttødeleggelse (pga hastighet) Lavere utgangshastighet for å minimere kjøttødeleggelse? ... Kan ha noe for seg, men hastigheten er ikke SÅ stor på 8x57 at det skal ha noe å si i praksis. Min erfaring er at ei normal storviltladning med ei god kule fungerer godt også på rådyr såvel som på andre dyr. mer nyttig å fokusere på ei god kule som fungerer i kaliberet. Dessuten, med bare ei "god-ladning" så har du best mulighet til å få innarbeidet i kroppen kulebanen slik at du er mer sikker ved skyting på varierende avstander.
  12. Husqvarna i 20 gauge dobbeltrifle Jeffery i .450 BPE
  13. WOW! Endelig men synes ikke at FOD skal slippe unna heller. Får saken noe etterspill?
  14. Og hvordan ville du ha testet det da?
  15. Hvordan er det med å få våpen til Norge som er så gamle at de ikke er registreringspliktige her? Antar da at de ER registreringspliktige i Tyskland. Har da ikke noen kjøpetillatelse fra Norsk Politi.. hvordan håndteres dette mot Tyske myndigheter når de ikke har/får noen papirer fra Norge?
×
×
  • Create New...