Jump to content

001

Members
  • Posts

    823
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

001's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

3

Reputation

  1. tiders; hvor holder du til? Det arrangeres stadig westernkurs rundt omkring i landet. Du kan evnt. sende meg en PM så kan jeg forsøke å hjelpe deg med å finne et kurs.
  2. Det finnes et regelverk for svartkrutt metallsilhuett, som administreres av Norsk Svartkrutt Union, der bør imidlertid deler av regelverket justeres for å passe til det som er mulig å gjennomføre. Jeg har gitt mine tilbakemeldinger til NSU på dette. Der har vi også snakket om å gjennomføre et "prøvestevne" slik at NSU skyttere kan prøve både det ene og det andre. De vil imidlertid ikke få lov til å prøve å skyte med annet enn 22lr på figurer beregnet for 22lr, så figurstørrelsen for pistol/revolver i NSUs svartkrutt metallsilhuett reglement utgår, i allefall på de baner jeg har noe jeg skulle ha sagt.
  3. Da har vel sikkert flere fått med seg at Smith & Wesson M&P15-22 ikke er godkjent for salg i Norge, og at total lengden i tillegg er for kort. Det er også verdt å få med seg at for å erverve halvauto rifle så skal man oppfylle de samme aktivitetskrav som for pistol. Det vil si at for å kjøpe halvauto 22lr rifle til metallsilhuett så skal søkeren ha nok aktivitet på metallsilhuett. Det hjelper ikke at du har skutt 100 feltrunder når det er rifle til metallsilhuett du søker på. Det gjøres mye feil på dette på diverse våpenkontor rundt om i landet, og som søkere bør man være klar over at om våpenkontoret har gjort feil så er det fortsatt en feil og man kan få tilbakekalt våpenkortet på det våpenet som er innvilget på feil grunnlag. Den beste løsningen er å delta på stevner og organiserte treninger i de forbund man ønsker å søke om våpen til.
  4. Westernstevnet som allerede arrangeres årlig følger westernreglementet. Ulempen med det er at deltakerne må ha westernkurs for å kunne delta. For stevnet som ennå ikke er arrangert, og som jeg lurer på om det er interesse for, så er det egentlig ikke bestemt noe. Tanken er å bruke det vi har snakket om i denne tråden som grunnlag for stevnet, så her er det mulighet for de som er intr. å være med å påvirke. Det vil uansett bli et uapprobert stevne, men siden vi snakker om Cowboy metallsilhuett så er det vel nærliggende å ta utgangspunkt i metallsilhuett regelverket. Avstander, skytetid og figurstørrelser kan og bør nok i mange tilfeller endres litt på.
  5. DoctoRoy, tenker du nå på westernstevnet som arrangeres årlig, eller på metallsilhuett cowboystevnet som ikke arrangeres ennå og som jeg lurer på om vi skal prøve å arrangere? Førstnevnte finner man info. om på SWS forumet, sistnevnte er ikke planlagt ennå så der er ikke noe fastsatt.
  6. Det er gått noen dager siden det var svart i denne tråden sist, men i mellomtiden har noen lage et westernstevne hvor man skyter på metallsilhuettfigurer. Silver City Regulators (holder til på Kongsberg) arrangerte i år (andre år på rad) et westernstevne med long range og speed øvelser. Siden det er et westernstevne så er det desverre kun åpent for godkjente westernskyttere. Spørsmålet er om man skulle ha prøvd seg med et metallsilhuettstevne med eldre våpen, slik som vi har snakket om tidligere i tråden?
  7. Det er pr.forbund som aps skriver. Løsningen er aktivitet. Med 5 starter i sivilpistol på ei helg er man kommet langt på vei ut av tilværelsen som rekreasjonsskytter
  8. Når denne tråden ble opprettet tenkte jeg å legge ut et bilde av mitt laderom, jeg skulle bare rydde litt der først. Det holder jeg på med forstatt
  9. Håper du lar Anschutzen være som den er Jeg har noen småprosjekter på gang med andre 22lr rifler selv, eldre matchrifler som skal gjøres mer metallsilhuettvennlige. Så langt har jeg fått tak i rifle og kikkert.Lenger kom jeg ikke hverken i fjor eller dette året Jeg er nok ikke den kjappeste når det gjelder å bygge om ting..
  10. Jeg håper jaggu dette foregår sommerstid... Kan jeg forlenge den med disse loddene?, dvs henge alt sammen ca så langt foran munnigen som jeg får til, skru på en forlengertube utav ville helvete eller noe sånt? Er jo snart en kg å gå på. K Jeg påstår ikke at du har sagt at du skal bygge den om. Det virket bare ut i fra dette innlegget som at du var inne på tanken. Forøvrig er det vel mest Torf som har skrevet hva han mener/synes er ideelt for MS. Jeg synes 54 og 64 MS er helt fine til MS for meg. Jeg er veldig fornøyd med den rifla jeg har. Videre vil jeg presisere at jeg mener noe av det som er viktig innen MS er å finne våpen du som skytter kan gjøre det bra med. I produksjonsøvelsene er det helt avgjørende å finne et våpen som passer deg som skytter, siden det er meget begrenset hva du får lov til å gjøre av endringer. I UNL og Silhuett øvelsene kan man i mye større grad tilpasse våpen til skytteren.
  11. 64 har vel magasin, min 54 er enkeltskudds. Begge er nok helt ypperlig til å skyte metallsilhuett stående med. Ikke helt sikker på hva du mener med det du sier om vinglebørse osv. Jeg synes min 54 er meget god å skyte med. Både med tanke på totalvekt og avtrekksvekt. Det er som nevnt regelverket som setter begrensninger slik at veldig mye tyngre rifle ikke kan benyttes, men det avhenger mye av hvilken kikkert du setter på. Man vil uansett ikke klare å holde rifla helt i ro når man skyter stående på denne måten. Det beste man kan håpe på er å kontrollere hvilken vei rifla skal bevege seg. Forøvrig kan jeg gjerne kjøpe den rifla di. Hvis du uansett tenker på å bygge den om til det ugjenkjennelige, så er det jo like greit å gjøre det med en rifle som ikke allerede er spesialbygd til MS fra fabrikk
  12. Man kan mene mye om rifler, optikk og regelverk men skal man bli god til å skyte metallsilhuett med rifle er det en ting som er viktigere enn noe annet. Du må skyte, og du skal helst skyte mye. Stående skyting med rifle på lange hold og små figurer er krevende. Du bør ha ei rifle som har god nok egenpresisjon til å treffe blinken, bortsett fra det er det viktigere å komme i gang med skytinga enn å vente på å få råd til eller å få tak i det perfekte våpenet. Når man skal skyte mye, og ha råd til å skyte mye så, kommer 22lr og luftrifler virkelig til sin rett. Som Torf nevner så kan man finne rimelige eldre 22lr rifler med super presisjon som er fine utgangspunkt for å bygge Finrifle silhuettrifle. Eller så kan de brukes til Finrifle fri slik som de er bare med å sette på en kikkert. Finrifle Light (Produksjon på norsk), finnes det også mye å velge mellom. Legg merke til lavere vektgrense og større restriksjoner på hva du får gjøre med rifla. Selv skyter jeg Grovrifle Silhuett og Hunter med Sauer 202 i 6,5x55, Finrifle Light med Anschutz 1416 og Finrifle Silhuett med Anschutz 54MS.
  13. Morsomt at flere viser interesse for metallsilhuett rifle, dere er også velkommen til å delta. Det er ganske avslappet stemning, og man trenger ikke å kunne treffe 5 bukker på 500m hold for å prøve ut skyteformen. Første mulighet er i Fredriksberg i Sverige, 23.-25.september. Det er mulighet for trening/innskyting 23. Denne gangen skytes det desverre kun på reduserte figurstørrelser ut til 200m, men man kan alikevel få et godt inntrykk av skyteformen og vanskelighetsgraden. NMF hadde i fjor et rifleskytekurs med Marko Nikko som instruktør, han har sagt seg villig til å avholde flere kurs om det er ønskelig. Dersom det er nok interesse for det vil NMF sette opp kurs på nytt til neste år. Gi gjerne tilbakemelding til NMF på mail: president@metallsilhuett.no om du ønsker å delta på et slikt kurs.
  14. Dette: og dette: er nok det som gjør at forretninger ikke nødvendigvis hiver seg over tastaruret for å skaffe Garander til de få som er intr. men siden jeg er nysgjerrig så må jeg jo spørre, hva mener man i disse inleggene med "normal pris" og "fornuftig pris"?
×
×
  • Create New...