Jump to content

giremann

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

About giremann

  • Birthday 01/10/1974

giremann's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det er mange PBGV sider på FB. Den mest aktuelle for oss er Petit Basset Griffon Vendeen Norge og Basset Norge / Meninger...
  2. Hei "Koppis" og velkommen hit. Det er ikke så mye liv her lenger som det var for noen år siden. Det er på Facebook alt skjer i disse dager. Har ei petittispe som er i nær slekt med hannen din. Hun jeg eier heter Bøjentan's Ona og er etter halvsøstera Ismans Hedda. Hedda er etter Ismans Diva og Vilauddens Ask. Tror det varierer mye på hvor laus en Petit kan være. Mi tispe støter bra på vei inn på dyrene og det får ofte dyra til å begynne å ture relativt raskt etter at hun har fått uttak. Slik sett en veldig behagelig jakt, spesielt når man jakter alene med hunden.
  3. Bra du tenker Petit når du skal ha deg rådyrhund. I mine øyne den perfekte jakt og familiehund til det formålet. Anbefaler deg å følge med på sidene til Norsk bassetklubb og ev start nå å kontakte gode oppdrettere for ev kull som kommer utover vinteren og våren. Mange gode oppdrettere som med sikkerhet skal ha valper om ikke annet til våren. Se http://www.norskbassetklubb.no/raser/petit-basset-griffon-vendeen/. Dersom OddH setter valper på Kira har du garantert et godt utgangspunkt der
  4. Elg og petiter er ikke alltid en god kombinasjon. Petiten blir ikke raskt nok om den kommer for nær og elgen gjør et skikkelig utras. Tispa mi fikk smertelig erfare dette i en alder av 7,5mnd. Hun var hissig på alt av vilt som valp og vi hadde fått felt to rådyr for henne i en alder av 5,5 og 7mnd. På en ny tur i skogen dro Ona rett ut i los og vi oppdaget raskt at denne gangen hadde hun reist med elgku og to kalver. Losen dro 750m innover i skogen før det ble stand. Jeg løp etter og møtte bikkja liggende i en blodpøl. Uten GPS'n ville jeg nok ikke hatt henne i dag, siden hun var i ferd med å gå i sjokk og bli bevistløs når vi entret døra hos dyrlegen. Heldigvis gikk det bra med henne den gangen, men hun var pleiepasient i 3 uker etter at dette skjedde. Jaktlysta forsvant heldigvis ikke, selv om de aller fleste sa at jeg nok kunne avskrive henne som jakthund for all framtid. Det gode var at hun lærte at den store stygge elgen var farlig og etter det viste hun aldri tegn til å jage elg igjen. Hun skygger unna kuer og hester som vi måtte møte på turer og i skog og mark Må legge til historien at nå 4 år etter, har hun blitt Norsk og svensk jaktchampion Bilde fra den gang hos dyrlegen.
  5. Var litt rask med å lese der ja Da er vi på bølgelengde ja.. Selv brukte jeg også mye av Jens sin mal i jobben med å tilvenne henne i skogen. Hun er fortsatt veldig ung, så du skal ikke fortvile om det ikke skjer så mye de første månedene.
  6. Synes du har startet skogstilvenninga med valpen på en bra måte. Selv ville jeg nok kanskje ha ventet to tre dager mellom hver gang jeg var inne i krevende og litt uoversiktlig terreng i storskogen og heller lagt inn dager med tilvenning i mer åpent oversiktlig terreng. Selv valgte jeg å finne meg en åpen fin furuhole med god oversikt sånn ca annenhver dag. Her satte meg godt til rette på en stubbe oppå en kul hvor Ona kunne se meg fra litt avstand. Her fikk hun utforske verden på sin egen måte, med god visshet om at han far satt på stubben sin. Nå skal det sies at psyken til Ona var sterk som valp, så hun reiste jevnlig ut på 50 til 150m allerede i en alder av 10-11 uker. Kanskje noe i overkant av hva en så ung petitvalp bruker å gjøre. Jeg brukte jeg også alltid bil når jeg skulle til skogs for tilvenning. Lett å lære hunden at man kan løpe hjem igjen, dersom man går ofte ut i skogen hjemmefra. Du sier at hun helst vil gå bak deg på vei ut i skogen. Når hun gjør det kan du sette deg ned motivere og sende henne foran deg. Stopper hun stopper du og slik fortsetter dere til du er fremme på stubben din. Da lærer hun at det er hun som skal lede an ut i skogen. Dette går nok bra, dersom du har tid og tålmodighet nok til å la henne få utvikle seg. PS! Når jakta kommer anbefaler jeg deg ikke å ta del i jaktlag med valpen. Dra heller alene til skogs i høst eller ev sammen med en jaktkamerat som er innforstått hva dette dreier seg om. Lykke til med en kommende storjager.
  7. Spurte litt rundt slaktevekt på ungbukk i fjor, hvor jeg la til dette bildet Fikk mange svar, hvor mange mente denne gikk over 50 og andre mente den helt klart var under 50kg. Noe man bør ta med i beregningene er hvor tung sekken maks bør være på veien ut av fjellet. Et dyr med slaktevekt tett opp mot 50kg, vil fort gi en sekk på 65-70kg. Er man alene bør man tenke på avstand til bil og ev vurdere å gå to turer. Alt. kan man ha med seg en kamerat som bærer noe av slaktet ut av fjellet. Selv jaktet jeg alene i fjor og valgte meg derfor ut en stor og fin bukkekalv ved første mulighet på mitt FU50 kort. Med hele 27kg slaktevekt, føler jeg at jeg fikk et godt utbytte av jakta. Sekken min endte på gode 45kg inkl våpenet og hodet som skulle tas med for kontroll.
  8. Pelican 1700 passer glimrende til Blaser. Denne tung, men samtidig utrolig solid. verdt hver krone i mine øyne. Her på berget får du denne billigst hos armygear.no. De selges i USA mye billigere, men da kommer frakt og tollsatsene til staten på toppen, så usikker på om det blir så mye å spare. Alt har du Peli Storm Case IM 3100 som er tilnærmet samme størrelse.
  9. Kjøpte nylig en avtrekkerbøyle i stål fra denne karen. Rask og god service. http://www.blocket.se/vi/52821407.htm
  10. Får håpe at de lager noen regler rundt dette med "veijakta" på Ringebufjellet. Hadde jakt i ringebufjellet i fjor og var så heldig å få skutt en kalv helt sør i Ringebu fjellstyre. Reiste så opp langs Friisveien for å vise hode og levere kort og kjeve hos Oppsynet. På veien opp vil jeg anta at det var minimum 25 biler med jegere som voktet på en flokk på ca 150 dyr som stod og trykket rett nord for veien. Forstod på oppsynet at det var en del jegere som ikke orket å gå mer enn noen hundre meter fra bilen og at disse patruljerte fjellveiene i påvente at dyr skulle komme trekkende.
  11. PBGV Norge https://www.facebook.com/groups/218977111537629/ Basset Norge Meninger, spørsmål... https://www.facebook.com/groups/265523553484794/ Norsk Bassetklubb https://www.facebook.com/pages/Norsk-Bassetklubb/171324046353892?fref=ts
  12. Moro å lese om Bella Eystein. Høres helt klart ut som denne frøkna gjør jobben sin i skogen og bør da en tur eller tre på jaktprøver til høsten igjen. Er blitt litt dødt her de siste par åra, siden Facebook har overtatt.
  13. Gratulerer med rett valg av hund For å legge ut bilde må du laste opp bildet først til et nettsted, eks facebook, photobucket, fotoknudsen etc.. Så åpner du bildet og kopierer nettadressen til bildet (Høyreklikke på bildet og egenskaper), som du legger inn i IMG funskjonen her. [ img ] bildets nettadresse [ /img ]
  14. Fine kofferter dette her.. men synes polstringa i disse er generelt for dårlig for bruk på fly. Selv har jeg en Pelicase 1700 for bruk på fly. De tåler det meste av juling og børsa er like hel når den kommer frem. http://www.armygear.com/pelican-case-1700-m-skum-black-for-hk416.html
  15. Det er en viss risiko å benytte kortbeinte hunder på elg. Dette fordi elgen gjerne stopper og det går over til å bli en stålos. Elgen kan da gjøre utfall mot hunden som må komme seg raskt unna før den får seg et spark. Her vil jeg si at alle kortbeinte raser som vi benytter oss av i dag ikke blir raske nok og faren for at den blir skadet / drept er stor. Lagt ved et bilde av petittispa mi som i en alder av 7mnd jaget elgku med to kalver. På bildet ligger hun hos dyrlegen og svever mellom liv og død. Heldigvis gikk det bra den gangen og jaktlysta er fortsatt på topp... Det fine er at hun lærte av episoden og går aldri mer i nærheten av elg eller andre dyr som ligner på elg.
×
×
  • Create New...