Jump to content

bjhor

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

About bjhor

  • Birthday 11/30/1974

bjhor's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. hei. har hatt villsausider til salting i 3 døgn i ei saltlake, hadde fleire sider i stampen i år enn vanlig, (bogen henger på) ser nå når eg skjærer opp så er bogen rød inni... ser ikkje ut som det er komt salt inn i det tjukkeste kjøttstykket. kjøttet lukter ikkje . og har luktet godt under tørkeprosessen, det har hengt 1,5 mnd til tørk med vifte. og 10 grader,. er kjøttet dårlig? skjemt? eller ikkje bra å servere?
  2. Grillpølser 2012-12-05 Ostepølser 0,6 kg hjortekjøt 0,5kg villsaukjøt 0,45 kg svinespekk 0,1 kg bacon 2 toppa spiseskjeier salt 0,5 strøkne spiseskjeier finmalt pepper 1,5 supertoppa spiseskjeier potetmel 0,4 liter kraft eller vann 2 egg Ein god neve finhakka sjarlottløk Ein god neve jarlsbergost terninger Resultat: saftige, kjenner litt til bacon , hint av lam. Veldig god. Chilli pølser 0,45kg hjortekjøt 0,6kg villsaukjøt 1,1 kg svineavskjær 3 toppa spiseskjeier salt 1 strøkne spiseskjeier finmalt pepper 2 supertoppa spiseskjeier potetmel 0,4 liter kraft eller vann 2 egg Ein god neve finhakka sjarlottløk Ca 4 finhakke små sterke chili, innvandrerbutikk. resultat.:kjenner smaken av lam, passe chili smak, forbedring: meir hjort , mindre lam, litt bacon og spekk.
  3. Når du Mauser lager pinnekjøtt sånn, vil det si at du ca halverer saltetida? slik at du kan ta kjøttet rett opp av frysen for å koke det.?
  4. Trudde det skulle ha ein spekeperiode pga smak eg..... men ser ut som eg har misforstått noe vesentlig her.. leser vel omtrent meg fram til den samme konklusjonen i boka røyk og rak , tørk og grav. der dei skriver konsekvent: speking(tørking) da skal eg ned å hive pinnekjøttet i frysen. har hengt 3 veker nå. og lukter noe innih...godt i garasjen..
  5. Her er mi oppskrift. som har vært vellykket. Lake til pinnekjøtt Saltlake 4kg salt 16 liter vann 300g sukker 4 lauberblad Pepper Eineber La kjøttet ligge 3 døgn i laken, skyll av og heng til tørk.4-6 uker. Evt røyk det etter noen dager. 10-12 timer etter smak og behag. Fenalår Slik gjør du: La villsaulåret ligge ca. 5 døgn i laken (må dekkes helt) på et kjølig sted. Snu det en gang i døgnet. Lå Vei låret og heng det til tørk på et luftig loft ev. ute under tak. Når låret har oppnådd en vektreduksjon på ca. 30%, er fenalåret ferdig. Eller når du sjølv synes det kjennes og smaker ferdig.
  6. Det beste tipset er vel å kjenne på låret, lukte på det. god spekelukt og passelig mjukt.
  7. Her er fjorårets dagbok fra pinnekjøtt og fenalår... av villsau selfølgelig. Lake til pinnekjøtt Saltlake 4kg salt 16 liter vann 300g sukker 4 lauberblad Pepper Eineber La kjøttet ligge 3 døgn i laken, skyll av og heng til tørk.4-6 uker. Fenalår Slik gjør du: La villsaulåret ligge ca. 5 døgn i laken (må dekkes helt) på et kjølig sted. Snu det en gang i døgnet. Låret vannes ut etterpå i 2-3 timer. Vei låret og heng det til tørk på et luftig loft ev. ute under tak. Når låret har oppnådd en vektreduksjon på ca. 30%, er fenalåret ferdig. Pinnekjøtt 2011 5 oktober. Legger kjøttet i laken, sidene har vært frosset i 2 døgn 9oktober henger opp kjøttet, erfaring: om man har bogen på, så må man enten gni reint salt inn i mellom her, eller legge noe imellom for å få saltlake inni ”armhulen” og evt ein pinne her for å få luft når dei blir hengt opp. 13 november, dei tynneste sidene er tørr nok. Fenalår 2011 4 oktober legger lårene i laken , har vært i frysen i 1 døgn. Ikkje frosen. 9 oktober spyler av lårene og henger dei til tørk 13 november , dei tynneste lårene er tørr nok.
  8. Hei lurer på hvor lenge dere koker/trekker pølsene deres når dei er råe? mine har ein tendens til å være faste ytterst og lause i midten.. har brukt Mausers oppskrift. og diverse andre og etter hvert.. god på smak men ikkje heilt fast i midten. . kva gjør eg galt? Bjørn
  9. bjhor

    Pålegg av vilt!

    koke hjortehjerte i eit par timer i saltlake. vips så har man godt pålegg.
  10. paprika blir ikkje spesiellt etter at man har prøvd det. Da gul paprika.
  11. dette er ein god måte å utnytte ein ellers lite brukt fisk.. Bergylte. mmm..
  12. lagde og fiskesuppe av berggylta for eit par år siden,, den var god den. brukte ryggen på fisken. (siden det er totusen billioner milliarder stk av den) erfaringen eg fekk med å bruke det var at man trenger ikkje si kva fisk det er før den er fortært.. noen trur at denne fisken ikkje er etande..
  13. Gråkrabbekraft til fiskesuppe... beste krafta og fiskesuppa eg noken gang har smakt. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.292316630835.153816.595425835#!/photo.php?fbid=420201415835&set=a.292316630835.153816.595425835&type=1&theater du kan lage den på denne måten fang 3-4 liter med store krabber, fres opp sjarlottløk i masse olje, skjær krabbene i to. hiv krabbene oppi. knus krabbene så godt du kan. fres i olja i 5-6 min til du ser at alt skallet har skifta farge. fyll vann over alt skallet. kokes(sydes) i ein times tid. sil av krafta, kan med fordel bruke eit handklede siden det er mykje innmat. høres sinnsjukt dårligt ut... men er fantastisk godt. Helstrøm bruker det,, mangen gourmet restauranter bruker det.. så kvifor kan ikkje me som har fantastisk tilgang til det bruke det.. fiskesuppe til 20 pers. 1 sellerirot, raspes. 1 bunt gulrot, raspes. 250g smelta smør , freses med løken. (ikkje purrenJ) 1 heil purreløk 1 stor løk 2 gule paprika 2 kg ferdig filet av fisk. 1.5 kg ferske reker. Ca 750 g ferdig renska reker. 1,5-2 liter kraft kokt på fisk (eller gråkrabber sier ein kokk 1.5 liter fløte 3 liter h-mjølk 1,5 liter vann 2 spiseskjeier grov sennep Smak til med salt og pepper. Smak til med fiskebuljong om nødvendig. Mjøljevning til suppa er tjukk nok. Lag kraft og alt flytende i saman til suppa har ein god fløte/fiskesmak. Kok til det er ferdig. Hiv oppi raspet sellerirot 10 min før servering. Hiv oppi fiskebiter ca 2*2cm biter i lag med resten av dei raspede grønnsakene 5 min før servering. Rekene kastes oppi 1 min før servering.
  14. Røykgenerator kjøpte ein slik fra USA . den funket fint den, men den funket enda bedre med å bare stikke inn ein gammel loddebolt i bunnen istedenfor propanbrenner og akvariepumpe. søk på "smokedaddy" på youtube så får du sjå den i funksjon. her er bilder av min montert på ein liten weber for røyking av pølser. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.292316630835.153816.595425835#!/photo.php?fbid=435981490835&set=a.292316630835.153816.595425835&type=1&theater
×
×
  • Create New...