Jump to content

thools1

Members
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

thools1's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Oppdatering. På grunn av mange avtaler og flere av de useriøse,har jeg blitt nødt til å ta meg noen kroner. 200kr første året. Deretter 100kr. Hovedsak Halden kommune.
  2. Hei! Bukkejakta er i godt gang. Vi har hatt et par ettersøk. Har også hatt noen for viltnemda i det siste. Totalt har vi ca 16/19 vellykket nå. 1 ryggtaggskutt villsvin og et knekt frembein på trafikkskadet rådyr. 1 rev som hadde gått i hi. Ikke alt en liten beaglefrøken kan klare. Fra nå av tar jeg den symbolske sum av 50 kr pr avtale. Grunnen til at jeg nå gjør dette er at jeg opplever flere som bare skal ha avtale, for så å bruke sin egen hund. Dette er ikke greit. Jeg spesifiserer i avtalen at man kan bruke andre hunder som er godkjent, hvis man ønsker det. Men det ødelegges for andre når jeg blir kalt ut fordi valpen ikke klarte det. I tillegg ønsker jeg at drivstoffutgiftene dekkes. Ikke snakk om kjøregodtgjørelse. Det er nå blitt ca 60 mil siden 15 juli. Kontrollsøk og ettersøk av rev og rådyr. Skitt jakt videre. Ta gjerne kontakt. Thomas
  3. Ajff Halden arrangerer grunnkurs i blodspor og Ettersøk. http://ajffhalden.no/jakt/58-jakt/521-2 ... 6-12-58-56
  4. Vi starter en ny runde, i år, som i fjor. Mange planlegger sommerjakta allerede i disse tider, og det kan da være greit å få alle ting på plass. Trenger du, jaktlaget eller en bekjent godkjent hund, ikke nøl med å ta kontakt. Beaglen er nå runda 2 år. 13/13 vellykka ettersøk. Avtaler i Østfold er gratis. Skulle jakta være over grensa, så hadde det vært kjekt med en liten symbolisk sum. Ettersom det koster 184 kr mnd hos dyrlegen i Halden for å holde hunden vaksinert, og jeg jakter ikke aktivt i sverige er det ikke lenger behov for å ha hunden vaksinert til enhver tid. Jeg fikk endel spørsmål på hvorfor jeg gjør dette gratis. 1. Jeg husker selv hvordan det var å få tak i godkjent ekvipasje når jeg var førstegangsjeger. Ikke alle byer har ettersøksringer. 2. Jeg gjør det for å aktivisere hund (og eier). Dette er en hobby jeg bruker mye tid på! Husk at det kan være greit med flere ekvipasjer i reserve Ta kontakt på PM Mvh Thomas
  5. Mitt andre år som elgjeger! Turen gikk til nord med svigers, nærheten av Bodø! Toppen av dalen hvor ene drevet går! Vi hadde kalv, ungdyr og okse på kvota. Første dagen, ku+2 kalver på 40m. Fikk ikke børsa frem i tide (vi var på vei til lunch). Litt senere på dagen er jeg en av driverne, da jeg får høre på radioen at ku + 1 kalv er på vei mot meg. Jeg står inne i tetteste plantefeltet av gammelgran, jeg hadde åpninger på 30-90, og planlegger hvor jeg skal kunne klare å skyte hvis de kommer frem. Og jaggu komme de, i helt greit tempo, følger kua for å se om åpningen jeg har sett meg ut er ok å skyte i, ja! Så kalven, legger meg litt fremfor, og Pang! 40 m ifra meg. Den vinkler rett imot meg, når den er 4 m ifra meg tørr jeg ikke vente lenger, skudd nr to forfra skrått ut. Den tatt 1 m ifra meg! Dobbel lunge + klyvd hjerte på første skudd. Slaktevekt 90 kg Dag 3 av jakta har jeg okse, ku og kalv på 350 m, de løp ut av valdet. Omposterer og jeg skal drive igjen. Stort terreng og langt å gå, så vi venter over 1 time før vi kan starte drevet. På vei ned mot samme plantefeil reiser det seg en kvige 70m ifra, hun hadde lagt seg i dagleie. Elg nr to er et faktum. Felt av - inn bog, lungene, og ut bog. Den løp når jeg skjøt. Valgte å skyte en gang til, og treninga på løpende elg har vist seg å hjelpe. La meg godt forran, og litt høyt, da ramla den på skudd nr to. slaktevekt 150 kg Mens vi flådde (det er nasjonalpark så elgen bæres ut i sekk) hører vi på radioen at det er ku og okse på vei nedover lia, jeg og svigers går hver vår vei. og 120 m ifra meg ser jeg svigers hoppe til, da får han en fin 10tagger. slaktevekt 250 kg Til tirsdag er det jakt her i østfold igjen. Så får vi se hva resultatene blir da:) Elgene ble skutt med billigrifla Marlin xl7, Barnes ttsx 168. Og en Burris Four x 3-12 56m/lys. Burrisen er jeg utrolig fornøyd med til den prisen (jeg fikk den til halv pris på finn, ny fra eske).
  6. Det ble saltlake av 5 liter vann, ca 500 gram salt og noen spiseskjeer sukker. Elgstykkene var ikke så alt for store, ikke veid de. Lot de ligge 14-16 timer. Delte stykkene opp i mindre biter, ikke så veldig tjukke 3-5 cm tipper jeg. ABUrøyken gjorde jobben sin. 20 minutter. Det ble veldig godt! Har momsa kjøtt nå i en dag. Merker saltet!
  7. thools1

    Browning Maral

    Aha! Vetuhva! Der sa du ting som jeg har tenkt litt på. Bla. Oppspenn ved klikk. Der er jo blaser sin en bedre løsning. Hvis børsa ikke samler bedre enn 10 cm så er det ikke noe for meg. Ikke fordi jeg er jævlig god til å skyte, men jeg håper jo teknikken blir bedre, og da ønsker jeg en børse som så å si går hull i hull. Da kan jeg korrigere feilene mine lettere. Håper å få testen en før sommeren
  8. Takk! Jeg lot det ligge i kjøleskapet, det var tint når jeg kom hjem fra jobb. Skal prøve to kjøttstykker. La den i lake istad. En skal jeg teste i morgen formiddag, er den vellykket så røyker jeg nr to. Hivs ikke lar jeg den ligge i salt en liten stund til.
  9. thools1

    Browning Maral

    Finner ikke det tidligere innlegget ditt. Husker du hva det negative var?
  10. Hei! Jeg skal varmrøyke noe elgkjøtt de nærmeste dagene. Kan jeg legge kjøttet i saltlake mens det fortsatt er frossent?
  11. thools1

    Browning Maral

    Ser ikke en egen tråd om Browning Maral, så starter en (vet det er nevnt i den store browning tråden). Noen som har testet denne børsa? Jeg var nede å kjente på den i butikken forrige uke, og kan vel trygt si at det var det dummeste jeg har gjort på lenge... Veil 22600 kr ca? Skal nok klare å få den ned mellom 19-21 hvertfall. Uansett, synes sdet kjentes ut som en kjempe børse, med godt rett trekk, virka veldig stabil og sikte med osv. Tror nok jeg må spare litt denne vinteren.
  12. Jeg skjøt en kalv og et ungdyr -160kg. Kalven 40m ble hjertet klyvd på, 1 ribbein på begge sider truffet, Grei ekspandsjon, fint slakt. Ungdyret 70m, igjennom begge bogene, lungene most. Fint inngang og utgangshull. Litt blodslått, men jeg har sett lite elg så kan ikke si om det var mye eller lite ødeleggelse. Begge dyrene ble til fine slakt hvertfall. Barnes ttsx 168 gr, VV-n160 53.5 grain - 3006. Noen har ment at det var en for slapp ladning, men jeg følte den var bra! og det viste seg på slakta. Skal bli spennende å se om storoksen detter i Østfold når jakta her starter.
  13. Jeg har fått tilgang på et område hvor det er jaktet lite rev de siste årene (tror jeg). Her har det vært mange observasjoner, men lite respons på lokk. Ingen mulighet til å legge ut åte. Ellers har vi hatt et stort kull på et annet jorde, med 7 valper, hvorav 5 er tatt ut. Satser på litt mer mot vintertid og hareskriken kan dra inn på lang avstand.
  14. Hei. Ja det blir ikke problemer med gjennomskyting, inntrengningen blir vanligvis bedre ved lave hastigheter som følge av liten ekspandert diameter og derav mindre oppbremsing av kula i dyret. 50,2gr med N160 gir ifølge VV sin tabell 745m/s i 63cm pipe, denne hastigheten er i grenseland for homogen kule. På 100 meter vil hastigheten være omtrent 680m/s, ekspandert diameter begynner å bli liten. Vanligvis rundt 1,3-1,45x opprinnelig diameter på disse. På 200m er hastigheten 620 m/s og ekspandert diameter begynner å bli veldig liten, såvidt kula begynner å åpne. Dette kan gi deg dårlig skuddreaksjon, alt etter treff. Har du kortere pipe blir hastigheten enda lavere.... Anbefaler at du guffer opp disse noe mer, hastigheten er for lav for disse kulene. Takk for svar! Jeg har ladet til 53.5 nå, har du noe info på det?
  15. Det skiller såpass mye fra ladeboka til vv sin tabell ja? Hmm. Skulle absolutt fått testa med en kronograf! Får se hva tiden rekker til.
×
×
  • Create New...