Jump to content

RonnyL

Members
  • Posts

    140
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RonnyL's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Leter etter klær til jakt/tur og lurer på om noen har gode tips. Krav/ønsker: To-delt (avtagbar innerdel) Vind/vanntett Gode lommer Noenlunde stille Store størrelser Budsjettet er ca 2-4000 for hele settet.
  2. Da har vi tatt en liten avgjørelse, kanskje ikke helt i Diesens ånd. Vi har nå satt ned en komite i klubben vår for å utrede om dette er noe vi skal sette i gang med.(Flott skal det være ) Så forhåpentligvis er vi i gang med PPC i en ikke alt for fjern framtid
  3. Er det noen klubber i området Stavanger/Jæren som driver med PPC? Finnes dette innlegget til Diesen på nett, eller kan noen scanne det? Skytternytt har desverre fulgt med ut i gjenvinningsdunken for jeg kalrer ikke finne det.
  4. Jeg kommer nok ikke til å produsere noen ny runde desverre.
  5. RonnyL

    S&W 460 XVR

    Jeg har ikke flere igjen og kommer nok ikke til å lage flere heller. Eneste grunnen til at jeg lagde mange var pga det er en viss kostnad med å få tegnet og programmert cnc'en, så jeg fikk laget opp en batch som jeg solgte til selvkost. Og når kostnaden ble fordelt på mange så ble kostnaden pr enhet mer akseptabel og jeg slapp å betale tusenvis for de to jeg ville sitte igjen med.
  6. Takker for tipset. Hadde rett og slett glemt ham
  7. @macman: Nå ser det ut til at alle er reservert. Venter på at de siste overførslene av penger skal tikke inn på konto, så sender jeg. Men hvis en av de som har sagt de skal ha ikke betaler, står du øverst på listen. Beklager, men graveringen har jeg desverre ikke mulighet å fikse. Graveringsmaskinen står på jobb, og det er nesten døgndrift på den, så jeg sliter med å finne tid til å få dem gravert. Dessuten synes jeg det er litt kjekt at det ikke finnes så mange som ser slik ut. Så jeg har sagt nei til alle som har spurt.
  8. Hvis det var noen som trenger en slik og ikke var med i sist omgang så er det nye muligheter nå.
  9. Hadde sønnen med på skytebanen her om dagen, og det var som om gutten tok fyr! Dette var det kjekkeste han noen gang hadde gjort. At han var noe i nærheten av et naturtalent og traff på nesten alle skudd hjalp sikkert på gleden.(Stålmål for umiddelbar tilbakemelding av treff) Når vi kom hjem måtte ha selvfølgelig være med ned i kjelleren for å pusse rifla, og i samtalen under våpenstellet klarer jeg kunststykket å fortelle ham at den ene salongrifla nå er hans. Men, det som er problemet er at han bare er seks år og klarer ikke å nå avtrekkeren skikkelig når han ligger med rifla. Spørsmålet er da hvordan jeg ordner dette. Får jeg kjøpt en stokk som jeg kan kappe og så sette på originalen igjen når han vokser til? I tilfelle hvor? Kapper jeg kolben og lager en form for teleskop? Hvordan lager jeg dette stabilt i tilfelle? Riflen er en Toz16 ett-skudds sak fra tidlig '70tall eller kanskje '60 tallet.
  10. Jeg skal ta et bilde av samlingen min. Har tenkt å ta bilder både enkeltvis og alle samlet. Er ikke interessert i å lage en stor kulisse med masse annet. Kun våpen og litt ammo. Revolverne er alle rustfrie(blanke) og de fleste pistolene er rustfrie(ikke blanke) Alle rifler og hagler er tre og blånert stål. Det jeg lurer på er: Hvilken farge blir best som bakgrunn? Tenkte å kjøpe tøy og trekke over en plate.
  11. "Forbier" Dansk uttrykk for en skivebom. "Lang og kort Nato" Betegnelse i et jaktlag på sørlandet om .308 og .30-06. Nato uttales forøvrig "Natho" (Ikke ment som fornærmelse mot noen, synes den er morsom)
  12. Har en RCBS O-presse som jeg tenkte å lage et lite prosjekt av. I den forbindelse skulle jeg visst hvor stor kraft "stempelet" presses oppover når jeg lader. Er jo klar over at det kan måles direkte, men har ikke tilgang til måleutstyr som får plass mellom stempel og toppen. Og er litt usikker på utregningen siden det er litt utveksling mellom armen og "stempelet". Ønsker helst å finne kraften så nøye som mulig, ca +/- 1 kg. Edit: Lader 9mm, 460XVR og 7,62x39(planlagt) Noen som vet hvor stor kraft som trengs?
  13. Jeg lurer litt på oppsett på sikkerhetskurs. Vi har liten klubb der vi driver med pistolskyting og jeg har av "gammel vane" blitt en slags ansvarlig for treninger og nye folk. Vi er organisert under NSF og pleier å være 5-10 medlemmer på hver trening. En sjelden gang opp mot 15 stk. Når det kommer nye folk pleier jeg ta en times tid og gå gjennom regler og litt enkel teknikk. Og så står jeg bak dem de første seriene til jeg ser at de har roen på det, og så begynner jeg å skyte selv men holder meg i nærheten. Hvor lenge jeg står bak dem varierer etter hvor trygge de virker og om de forstår regler. Vi har ikke noe opplæring utenom direkte på standplass og når de spør. Vi er som nevnt en liten klubb med litt vanskelig plassering inne i en militærleir der du må komme på et gitt tidspunkt for å slippe inn. Dette reduserer tilsiget av nye medlemmer i tillegg til at det virker som pistolskyting lider generelt av rekrutteringstørke. Så vi ligge sånn ca på en ny medlem i mnd, sånn ca. Av og til kommer to nye på en gang, men det er sjeldent. Så antall nye medlemmer er så lite at jeg ikke kan samle opp nok nye folk, siden enkelte da har skutt i 4-6mnd før vi har et fyllt opp et kurs. Er det andre i lignende situasjon som har funnet en god løsning? Finnes det et oppsett på hva og hvordan når det gjelder Sikkerhetkurs? Må jeg kurses ekstra for å holde kursene?(Har sikkerhetskurs fra NFPS, men vet ikke hvor mye som er overførbart)
  14. Om bakrunnen er stein? Blir ikke det mye rikosjetter?
×
×
  • Create New...