Jump to content

DanielS

Members
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

DanielS's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. DanielS

    Gamepoint 17 hmr??

    Bruker cz455 varmint. Har kappet pipa på 42 cm. Ideell lengde og vekt synes jeg. Presisjonen er upåklagelig.
  2. DanielS

    Gamepoint 17 hmr??

    Skjøt to fjellryper og en hare i dag med cci fmj. Super effekt. 17 hmr er et fantastisk småviltkaliber så lenge vinden er snill:)
  3. DanielS

    Gamepoint 17 hmr??

    Har hatt 17hmr i snart ti år. Tilgjengeligheten på ammunisjon har vært tidvis dårlig. Jeg har det siste året brukt cci fmj på småvilt og har utelukkende gode erfaringer med dette, selvom jeg tidligere kun nyttet gamepoint. Har skutt både rype og and og har ikke merket forskjell i effekt. Min erfaringer er også at fmj er lettere tilgjengelig.
  4. Har selv hytte på fjellet i Ål og har prøvd i flere år å skaffe jakt i området. Oppsummert så er de private områdene leid ut på åremål til svært høye priser. La inn et bud på et terreng for fem år siden, tror ikke jeg engang ble vurdert...kommentarer som "du ha´kje sjans" har jeg fått ved flere anledninger når jeg har henvendt meg til grunneiere, snakket med flere av dem senest i sommer. Har også undersøkt mulighetene for jakt på høyfjellet, Reineskarvet og vestover. Fikk tilbakemelding om at det ikke ble solgt jaktkort der, da det ikke var etterspørsel og at man fryktet konflikter mellom grunneiere som hadde tilstøtende terreng. Noen hadde fått det for seg at det ville være upopulært med jegere som gikk gjennom andres terreng da teiggrensene stedvis var uklare. Vet at fjellområdene ble privatisert etter en rettsak mot staten for mange år siden. Personlig synes jeg det er synd at vi "vanlige" hytteeiere kun har svært begrensete muligheter for å jakte i områdene. Men det er vel slik det er sørpå, penga rår...
  5. Ingen med kjennskap til Nordfjella sone 1?
  6. Prøver å få meg jakt i nordfjella (sone 1) i området Ål kommune/omegn. Noen som er kjent i dette området og vet hvem som tilbyr jakt?
  7. Jeg har en 1.5-8x42. Har brukt den på årets jakt, er etter mitt skjønn et meget bra sikte til hjortevilt/storvilt. Siktet er relativt lite og lett, lar seg montere lavt og har en genial lysmodul. Suverent til smygjakt og lette børser. Har dessuten overrasket posivitv mtp skumringsegenskapene og klarhet. Mitt sikte er lagt ut til salgs her på forumet da jeg med dagens jakt/skytebehov ønsker meg et sikte med større forstørring og mildot retikkel.
  8. Har tenkt å sende inn et par beverskinn til bereding og har brukt dagen på rense/skrape. Etter mye styr er skinnene ok, men jeg har dessverre fått noen småkutt som har gått gjennom skinnet. Hvor viktig er dette for resultatet, og spørsmålet er derfor om kutt/hull i skinnet gjør det kasserbart?
  9. Noen som vet om det selges jaktkort for småvilt i Hallingdal, nærmere bestemt områdene i og rundt reineskavet, breadalen etc? Tenker spesielt på mulighetene for fjellrype
  10. Har skutt et par bevere denne sessongen og sliter som mange andre med å få skinnet reint nok før beredning. Noen som har noen tips til gode skrapeverktøy eller teknikker å anbefale?
  11. Jeg har hatt flere drillinger Ila åra, begynte med en krieghoff plus, deretter en sauer 3000 for til slutt å havne på en brukt trumpf (kaliber 12&.243). Har dessuten vært borte i zoli sin modell og østtyske merkel/sauer varianter. Min erfaring er at trumpfen er helt overlegen hva gjelder kvalitet og utførelse. Var selv skeptisk til å ikke ha hylsekrage, men etter å ha prøvd begge deler kan jeg med hånden på hjertet si at forskjellene ikke er vesentlig. Og ja, jeg jakter når det både er kalt og vått...har imidlertid fått knekt den ene avtrekkerfjæra på det ene hagleløpet, noe som har medført at jeg har fått dobbeltløpet avfyring. Det er ikke bra, noen som har erfart det samme? Tips til hvem som kan fikse noe sånt tas gjerne imot.
  12. Ok, men hvordan er det å fryse det ned på nytt? Vil kvaliteten forringes eller går det greit?
  13. Har fått en del elgkjøtt som skulle kvernes opp til kjøttdeig. Dessverre tok kverna kvelden og kjøttet måtte fryses ned. Hvordan vil det være å tine opp kjøttet, kverne det og deretter fryse det på nytt?
  14. Ok, det høres overkommelig ut. Når det gjelder bedding, kjørte du med vanlig bedding eller pilarer?
  15. Måtte du drille opp nye hull til festeskruene eller holdt det med å skrape ut litt trevirke? Synes det ser ut som om det er andre dimensjoner på både skruer og festepunkter..
×
×
  • Create New...