Jump to content

odelen

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

odelen's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Artig prosjekt. Eg greier ikkje å sjå det på bildet, men er løpskanalen støypt i forma?
  2. Hei. Er det nokon i Ålesundsområdet som har gjengetapp til Mauser låskasse? Har bora og gjenga for kikkertmontasje, og då fekk eg grader på gjengane. Har prøvd med gjengefil, men det er for hardt til at eg greier å skrape det vekk.
  3. Eg har PCB, men har ikkje tenkt på å bruke det på den måten før Takker for hjelpa
  4. Synest det var lite. Ifølge data på boksen skal eg få 800m/sek med 100gr sierra og 40,3gr, og 799m/sek med 107gr sierra og 41gr. Rekna med 123gr kule skulle havne rundt 42gr +-litt.
  5. Nokon som veit kor mykje N-19 eg må putte bak Nosler CC 123gr for å få ca 800m/sek i 74cm Sauer-pipe? Col 73,5. Har desverre ikkje tilgong på kronograf, men skulle hatt ca fart for å lage knepp-tabell.
  6. odelen

    LOP på KKC-stokk

    Skal sjekke litt rundt før vi handla. Har ikkje tenkt å gå på en hastverkssmell. Dei vert det nok av når eg handler til meg sjølv
  7. odelen

    LOP på KKC-stokk

    Ruva ikkje akkurat i terrenget nei Kanskje det er like greit å kjøpe med trestokk og få den tilpassa. Grepa på orginalstokkane er som regel ikkje så kraftige
  8. odelen

    LOP på KKC-stokk

    Det blir enten Tikka T3 eller Sauer 101. Må sikkert sjå på GRS-stokk i staden for då. Dei oppgir 32cm som kortaste på Decima-stokken
  9. odelen

    LOP på KKC-stokk

    Kikker etter storviltrifle til fruen, og i den forbindelse skulle eg visst kva LOP er på KKC-stokken når den er justert kortast mulig.
  10. Er der meir ladedata i bøkene enn det som ligg på heimesidene til f.eks. vihtavouri og norma?
  11. Eg hadde samme problemet med CC123gr i 6,5X55. Då eg satte kula ned til COL73,5mm forsvann sotinga og ved måling av trykkring på hylsa viste det faktisk lavere trykk også.
  12. Nokon som veit kor lang 150gr GMX i kal.30 er? Er det noko i næheita av TTSX?
  13. Trur der er mest fare for feil når ein har lada ei lita stund og begynner å føle at ein kan det. Er sjølv nybegynnar og foreløpig blir alle trinn sjekka både 3 og 4 gonger.
  14. Eg lada 8gram NoslerCC på COL76,6. Dette gir 3,4mm kulehold og samme friflukt i min M67. Då fekk eg kun 2grain i forskjell frå sota hylser til overtrykk med Norma19 og presisjon var elendig. Prøvde å sette kulene til COL73,5. (settedybde og friflukt 6,5mm). Då fekk eg god presisjon og meir å gå på både oppover og nedover i ladevekt.
  15. Pressa kula heilt ned til COL:73,5 friflukt 6,5mm med samme ladingane. God presisjon på alle tre og verken soting eller overtrykk 43 og 44 gr gav i tilleg tilnærma samme treffpunkt så tenker eg legg meg på 43,5. Då har eg greit slingringsmonn
×
×
  • Create New...