Jump to content

Jeger68

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jeger68's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

2

Reputation

  1. Noen flere som har testet og kan i en vurdering?
  2. Skal bygges på en kort remington 700 låskasse i links.
  3. Rafdal skal igang med å bygge ei rifle for meg med en pen trestokk. På den vurderer jeg en pistolgrepsavsluttning i stål med gravering, gjerne «rose & scroll». Er det noen som vet om noen gravører som gjør dette, her i landet eller utenlands?
  4. Får høre med Rafdal om det med tennstift og sluttstykket. Får da tru det går greit. Lest at det kan være mageproblemer med 6br, men det er kanskje ikke noe problem? Det mest fornuftige er kanskje 243. Da er jeg ikke nødt til å lade selv om jeg ikke gidder. kassa får du nok ikke neilett etter kort links kasse lenge
  5. Nei, men selve rifla vil gjøre det siden den skal være liten og lett. Og så er det artig med noe nytt
  6. Rafdal skal bygge ei lita lett rifle til meg på ei kort remington 700 kasse i links. Det blir ingen ultralett rifle, men skal være lett og hendig med en pen valnøttstokk i «nyklassisk» amerikansk stil. Så er det kalibervalg. Skal ha muffe og to piper. Fra før har jeg rifler i 9,3x64, 308 og 6mm Rem. 6mm’ern er bygget på en mauser m98 kasse. Siden den ikke er links blir den stående i skapet, men siden det ikke er mulig å få solgt mausere i sære kalibere har jeg beholdt den. Jeg funderer på er løp i 7mm-08 til rein, hjort og evt elg (når jeg ikke tar 9,3’n). I tillegg vil jeg ha ei pipe til rådyr og småvilt. Har vært fornøyd med 6mm Rem, så funderer på 243 Win eller 6xc. 234w er enklest å få tak i patroner og hylser til, men skal visstnok være litt sær på presisjon (?) og sliter løpet fort. 6xc er det mye mindre utvalg i ammo/hylser men den skal ha topp presisjon og sliter mindre på løpet. Og så er det litt artig å ha noe ikke alle andre har. Hva tenker dere om hva jeg bør velge? Er det evt andre kalibere jeg bør vurdere?
  7. Jeg er på utkikk etter en kipplauf, men er usikker på kaliber. Vurderer 7x57r og 7x65r. Er det noe poeng i gå for 7x65r? Mere fart men også mer rekyl. Blir rekylen i overkant på et så lett våpen med 7x65r?
  8. Noen som har sett på denne eller har erfaring? Lurer på hvordan kvalitetsfølelsen er. Ser bra ut på bilder, men jeg så på en Merkel 140 dobbeltrifle på Jakt og Friluft her om dagen og fikk liksom ikke godfølelsen. Opplevdes litt «billig» med grov nettskjæring og litt «simpel» gravyre. Prisen på K5 er jo god, særlig nå som Blaser og Krieghoff begynner å bli svimlende dyre (jakt og friluft nevnte 70-80.000 for en linksutgave)
  9. Den jeg har sett på er i 7x57r, har åttekantet løp på 60 cm og veier 3,1 kg, altså 450g mer enn din. Det er da ganske stor vektforsjell? Men du har kanskje baskyle i dural?
  10. Jeg har kikket på en Krieghoff hubertus jeg vurderer å kjøpe, men jeg stusser litt på vekten. Den jeg har sett på har 8-kantet 60cm langt løp. Den veier nesten 3,1 kg noe jeg syntes var ganske tungt. Har dere noen eksempler på hvor mye deres kipplauf veier uten kikkert?
  11. Nei kinnstøtten kan godt være der. Men skulle gjerne hørt litt fra noen som har erfaring med Merkel kipplauf Ser ut som om de fleste her har blaser
  12. Er vel begrenset marked for brukte kipplaufstokker vil jeg tru, så må fort regne 13-15.000 for en ny stokk. Har en nok penger er jo alt mulig, men jeg hadde håp om å få tak i en brukt for å spare en del tusen Den Merkelen jeg linker til er helt rett i stokk og grep i følge Jakt og friluft så skulle være greit å skyte med for links skyttere. De kunne slipe bort kinnstykket for ca 3000 men anbefalte det ikke fordi de mente det ville redusere verdien ved er evt videresalg
  13. Etter det jeg kan se er det bare Blaser som kommer med rett stokk, og da er utvalget begrenset. Ikke noe galt med Blaser, det er høyst aktuelt med Blaser også men muligheten til å finne en med rett stokk er begrenset.
×
×
  • Create New...