Jump to content

smaug

Members
  • Posts

    1,897
  • Joined

  • Last visited

About smaug

  • Birthday 11/30/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

smaug's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

119

Reputation

  1. Så veldig snodig er det vel ikke? Alt som blir lagd av menneske kan også lages feil, selv på en Sauer. Har selv vært på skytebane hvor min onkels S100 klikket voldsomt med S&B og nato-ammo og samtidig en med eskeny S101 som ikke kamret fabrikk Winchester WM300 patroner. Sånt skjer.
  2. For meg som alltid sliter med å få optikken langt nok fram, er dette gull. Fint med ørten cm øyeavstand men på et tidspunkt er det bare et herk. På min 202 er alt dyttet så langt fram som praktisk mulig. Jeg liker å ha kortest mulig kolbelengde også.
  3. Ser flott ut men klarer ikke å se den store forskjellen.
  4. Hva med Peugeot 404 da? Hva er greia med å sammenligne bil med en rifle?
  5. Er det blitt hintet om noe prisklasse på 505'en? Er det et nytt flaggskip eller en billig børse? Navnet tilsier førstnevnte.
  6. Jeg håper på en snasen 300WSM sak med riktig snurr og noe som kan høres enkelt opp.
  7. TS er vel sikkert ikke ute etter den ultimate presisjonsbørsa men en allround jaktbørse og jeg kommer på få andre valg bedre enn T3x 308w. Ja den er gørrkjedelig men det er et dønn sikkert valg. Elg og hjort dauer akkurat like godt om man skyter 13mm samling eller 20mm samling, det spiller nada rolle. Jeg skyter 110gr Varmageddon på kråker og fjas og i år 130gr TTSX på elgjakt. Minimalt med rekyl(men min børse ligger på nordsiden av 5kg, det skal sies). Det skal ikke fryktelig mye trening til for å skyte mer enn godt nok for jakt med en 308. Hele pakka til TS er knakende god den. Solide produkter av god kvalitet. Om GRS ikke faller så godt i smak som først tenkt, bytt den ut da vel. Hva med et snasent chassis eller noe spennende fra McM, kanskje kjøpe brukt et supervarmint skjefte på Finn? Med Tikka er mulighetene mange, det må ikke være fulltreffer på første forsøk, det trenger bare å ikke være totalt fiasko og det er jeg 100% trygg på at det ikke er.
  8. Du gjør deg ikke bort med det valget der. 6,5x55 eller 308? Det spiller til syvende og sist ingen rolle. Kulebaner og vindavdrift på jakthold++ er lik nok. Det skal læres uansett, om du lærer deg den ballistiske kulebanen og vindavdrift for den ene eller andre betyr nada. Jeg har begge deler og bruker 308 med 130gr TTSX kule til jakt. Kunne jeg like godt ha brukt 6,5 pipa i Saueren? Ja selvfølgelig men den fungerer finfint med 308 50cm pipe så hvorfor knote med noe som bare fungerer? 308 patronen er enkelt å finne i hyllene, finnes svært mange gode ferdigrullet i alle mulige varianter og rekylen er ikke noe å snakke om for noen av de.
  9. Hva er spesielt med å gjenge en Sauer 101?
  10. Min er dønn tight fortsatt, ikke noe å si på det.
  11. smaug

    6.5 Grendel

    Hehe ja. Skyter en del Varmageddon 110gr og N530 i 308 for tiden fordi det er det jeg har mest av så holder jeg litt igjen med grendelen akkurat nå. Brukt litt tid i QL på å finne brukbare alternativ til morroladninger med det man har. Har en del 85gr Sierra Varminter også til grendelen jeg skal teste(igjen).
  12. smaug

    6.5 Grendel

    Går sikkert helt fint. Ser ingen grunn til at det ikke skulle fungerer helt toppers. Har selv skutt litt med 140gr NCC. Fantastisk presisjon men har andre rifler som er bedre egnet enn grendelen så skyter mest 100gr ELD-M og andre lette kuler. Går mest i rev og kråker.
  13. smaug

    Sig Sauer Cross

    Aluminiumversjonen er det ok vekt på men spesielt lett og hendig er den vel ikke nei. Er vel ikke til å komme unna vekt siden pipen ofte er det som trekker vekten opp.
×
×
  • Create New...