Jump to content

bobby

Members
  • Posts

    1,898
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

bobby last won the day on January 20

bobby had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,250 profile views

bobby's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

442

Reputation

  1. Angiveri er en lav form for menneskelig aktivitet og et kaldt gufs og påminnelse fra nazismen. - Huff...
  2. Det stemplene iallefall sier er at begge løpene har Full trangboring (1mm innsnevring 18,5/17,5) - og dermed ganske uegnet for stålhagl, men kan forsåvidt åpnes om den er verdt det... eller bruk av vismut.
  3. Liker selv Beretta, men den Fabarm du viser til virker som mye våpen for de pengene. Annonsen sier tre stk choker som følger med, men forhåpentligvis er det foruten de to som sitter i løpene (som bildet viser). Litt spesielle og lange choker (skift ut den full-choken i øverste løp) Pent brukt Beretta 686 serie koster nok litt mere - minst 12 K om du du er heldig og er tålmodig, men oftest mere. Kan være litt vanskelig å avgjøre hvor mye det er skutt i brukte hagler...iaf bare utifra bilder - den du viser til virker likevel godt tatt vare på.
  4. Tre ord strekker nok ikke til for alle,- t.ex.Støre som sysler med "krig og fred og sånt" - og der sånt nok er meget omfattende.
  5. De "visdomsordene" er nok noen årtusener eldre: "Selv Dåren kan regnes som vis når han Tier"...Ordspråkene 17:28
  6. Det var denne jeg forsøkte legge ut, men du har sikkert sett den ... 325gr ligger jo mellom disse to - 53grains...litt høyt kanskje.
  7. bobby

    Marlin bolt hagle

    @Jegermeistern ...mulig . Jeg kan ikke erindre at "noen" av den generasjonen - min far eller hans venner - noensinne nevnte at de hadde prøveskutt sine patroner eller gevær på papir. Hadde de gjort ville de fått en helt annen forståelse av både sine våpen mht både treffpunkt og sine (oftest hjemmeladde) patroners fortreffelighet og skuddbilde. Patroner var dyrebare og skulle ikke sløses. Rypene ble oftest solgt og pappa fortalte at om det krevdes mere enn ett skudd pr rype var det ulønnsomt. Andre tider.
  8. bobby

    Marlin bolt hagle

    Som nevnt evt smygjak på gås. Våpentypen er ikke jo definitivt ikke å betrakte som egnet til flyktskyting og ingen større fordel sammenlignet med en enkeløpet hagle...bare tyngre. En lignende type med bolt var den siste hagle min far eide, han solgte den dog ganske omgående, med begrunnelsen " Den Dræp itj". Han tilhørte den generasjonen jegere som hadde det enkle synet på haglegevær, nemlig: de som Drap og, de som Ikke...
  9. Jeg leste for en tid tilbake i "Vapen" om en svensk som nermest var proff innen toppjakt. - Hans favoritt og den som oftest ble med i skogen var en Tikka m55 i kal .222 Rem
  10. bobby

    Ny heirloom-hagle :)

    Måtte dra litt på smilet, fikk meg å tenke på det gamle uttrykket :"Engelsk Bil"
  11. Løp å kjøp. 100 kr pr smell,.. ja, vi har mye å takke EU og Von ditt å datt Leyen for
  12. Man skal kunne kjøpe ammunisjon også om man har lovlig uregistrert hagle, så fremvisning av betalt jegeravgiftskort mener jeg fortsatt gjelder.
  13. Om jeg vore i slaget for å bytte min gamle 94 (.30-30), ville jeg gått for denne. Den gamle traveren behøver løpslengde iaf om man vill lade den lovlig til hjort.
  14. @Skrueråmuttere Den CrossLocken jeg viste til lenger opp lar seg lett rengjøre under springen der også mekanismen er helt åpen - forøvrig også med god funksjonell bukåpner. Ble kåret til "Årets Kniv" i sin tid.- Men, den er ikke av de helt letteste
  15. Jeg anser at en allsidig kniv tenkt for jakt bør ha "noe" drop-point og ihvertfall ikke med bøyen på spissen feil vei som den 110 buck, lettere å punktere vom/tarmer ved bruk av et slik "rispigt" blad - ellers liker jeg skjerpen og stålet i knivene fra denne produsenten som slår det meste jeg sett. Litt OT kanskje - Lette kniver var det jo...
×
×
  • Create New...