Jump to content

bobby

Members
  • Posts

    1,888
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

bobby last won the day on January 20

bobby had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,221 profile views

bobby's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

436

Reputation

  1. Jeg leste for en tid tilbake i "Vapen" om en svensk som nermest var proff innen toppjakt. - Hans favoritt og den som oftest ble med i skogen var en Tikka m55 i kal .222 Rem
  2. bobby

    Ny heirloom-hagle :)

    Måtte dra litt på smilet, fikk meg å tenke på det gamle uttrykket :"Engelsk Bil"
  3. Løp å kjøp. 100 kr pr smell,.. ja, vi har mye å takke EU og Von ditt å datt Leyen for
  4. Man skal kunne kjøpe ammunisjon også om man har lovlig uregistrert hagle, så fremvisning av betalt jegeravgiftskort mener jeg fortsatt gjelder.
  5. Om jeg vore i slaget for å bytte min gamle 94 (.30-30), ville jeg gått for denne. Den gamle traveren behøver løpslengde iaf om man vill lade den lovlig til hjort.
  6. @Skrueråmuttere Den CrossLocken jeg viste til lenger opp lar seg lett rengjøre under springen der også mekanismen er helt åpen - forøvrig også med god funksjonell bukåpner. Ble kåret til "Årets Kniv" i sin tid.- Men, den er ikke av de helt letteste
  7. Jeg anser at en allsidig kniv tenkt for jakt bør ha "noe" drop-point og ihvertfall ikke med bøyen på spissen feil vei som den 110 buck, lettere å punktere vom/tarmer ved bruk av et slik "rispigt" blad - ellers liker jeg skjerpen og stålet i knivene fra denne produsenten som slår det meste jeg sett. Litt OT kanskje - Lette kniver var det jo...
  8. Jeg har også måtte inse realiteter, har små kompakte Leupold på begge mine lever. Fast 2,5× på min 45-70 Marlin og sidemontert liten variabel på Win 94.
  9. Min beste i denne kategorien er Buck CrossLock.
  10. Et flott kaliber som i prinsipp blitt "obselete" med ytelse som ligger mellom .358 Win og 35 Whelen...kanskje nærmere den sistnevnte. Artig og leseverdig dog at herrer Elmer Keith og Whelen også her lovpriser bruk av de tyngre kulene (250 grs).
  11. Er kolbekammen påbygget eller reparert på den kal 20? Kan se ut som den er limet-men mulig jeg ser feil ...
  12. Med halvauto på skytebane være seg rifle eller hagle, blir du og din håndtering av våpenet lagt mere merke til med noe mere kritiske øyne - mitt inntrykk iallefall. Det I seg selv bør være grunn til bruker å være ekstra nøye til sin egen opptreden ved bruk av halvauto. Jeg var selv jegerprøve-lærer i en periode og hadde stor glede i å undervise elever i håndtering og sikker bruk av diverse typer våpen, men opplevde desverre å bli kritisert av mine kolleger at dette kunne gjøres enklere..."én rifle og én hagle var plenty" for opplæring. Jeg ble noe frustrert og sluttet etterhvert. Om hvordan kvaliteten på opplæring er idag er jeg usikker på...varierer sikkert fra sted til sted, men spesiell opplæring for bruk av halvauto?? - Ikke om undervisningen på generell bruk av våpen er kvalitetssikret.
  13. Steiner Wildlife Pro 8x30 er den jeg har, - kjøpt på tilbud/kampanje, husker ikke daværende pris, men var da betraktelig billigere enn noen av de andre kjente tyske. Mener det var 30 års garanti også...hvor den nå ligger. Men som sagt: i forhold til Leicaen stor/tung og ligger som regel bare på et bord klar for studie av fugler på "brettet" eller ved stranden.
  14. Min Leica Trinovid 8x20 er med på store som små turer - lett, kompakt. Beste kikkert er den som blir med deg og ikke stående igjen hjemme. Steiner...jeg kjøpte en 8x30. Fin optikk, men litt for stor, Leicaen gjør samme nytten om ikke bedre.
  15. Oj... setter denne i en egen klasse - kjenner litt på ha-begjær i magen gitt
×
×
  • Create New...