Jump to content

Svenna

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Svenna's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei Jeg bor i Tananger (Sola kommune) og liker skyting som rekreasjon gjerne i et tørt oppvarmet lokale. Jeg har tenkt at det kunne vert moro å ha en lokal klubb der en kunne hatt felles kronograf og om vi får egnet lokale gjerne også en bane med bevegelig fallfigur. Noen som har erfaring i å søke kommunen om f eks å kunne få disponere et kommunalt lokale til slikt. Ang tilgang på lokale: Bør en legge dette opp mot konkurranse skyting for at en søknad skal få tyngde eller bør en prøve å få med ungdommen. Min ambisjon er helst bare å få rekreasjon gjennom skyting og gjerne introdusere dette til kidsa også. Tenker det bare blir for luftvåpen i første omgang for å ikke få for mye krav mtp ventilasjon, støy og skuddsikre vegger og tak (får vi evt disponere plass i den lokale fjellhallen er hensyn mtp ventilasjon støy og sikkerhet godt innenfor Anyone
  2. Da er prisen tilbake til normalen på 2499. Luftgevær er satt opp også så godt jeg handlet i forrige uke
  3. Er kunde i DNB så jeg fikk idag 25% avslag på 699. Kjøpte da et BSA Buccaneer PCP luftgevær også. En kombinasjon kidsa (store og små) vil digge
  4. Sammenlignet detaljklarheten i dette siktet mot min gamle Leupold VariX 3-9X40. Temmelig dødt løp der (mener kanskje Leupold er litt bedre) mens en BSA som nevnt har håpløst uklar optikk.
  5. I svenske xxl versjonen er prisen 2999 og fikk god kundeomtale til villsvin og skumringsjakt. https://www.xxl.se/mackenzie-kikarsikte ... view-write" target="_blank Jeg har kjøpt et til 222 rifla mi og guttungen på 9år får til luftgeværet sitt, mye klarere optikk enn BSA ihvertfall.
  6. XXL selger disse så billig nå at ekspeditøren trodde noen hadde feilpriset tilbudet ettersom disse har kostet 2499. De ser helt greie ut. Løp og kjøp eller noen med dårlig erfaring her??
  7. Har jo selv et Anschutz 2002 compressed air men dessverre (for andre) i links. Fikk det fra et dødsbo med dykkeflaske for 5500 kroner. Unger vil ikke klare å etterfylle et PCP, så ønsker å ha et lite og svakt et som ungene kan lære å beherske helt med minimal klemfare og hvor vi ikke må ta med dykkeflaska. Baikalen ser bra ut i så måte. Venter på at Toolfarm får inn nye, da skal jeg levere tilbake min brors brekkluffe.
  8. HW57 var et veldig bra tips
  9. Godt å høre, det blir nok skyting neste år også
  10. Tenkte å dele siste helgs erfaring. Jeg hadde luftgevær med på speiderleir en populær aktivitet. En av rebusoppgavene ble derfor at alle i hver patrulje skulle skyte på en blikkboks foran kulefangeren. Jeg ble ansvarlig for denne. Forsøkte å vise hver patrulje hvilken vei en peker våpenet og å stå bak skytter. Dette gikk bra men vi fikk dessverre en klemskade da en jente skulle lade. Hun kom til å klemme siden på fingeren der løpet lukker seg inn i mekanismen. Det blødde mye selv om det ikke var dypt så hun måtte sy 5 sting på legevakta. Har prøvd å se på hva jeg burde gjordt bedre når en skyter med barn. Klemfaren på brekkvåpen gjør at en må passe veldig godt på ungene også under ladingen. Viktig også å passe på at det er gris på kula som låser løpet så en ikke bruker krefter i denne operasjonen. Ikke forvent logisk håndtering og plassering av hender når utrente unger skal lade våpenet. Jeg kommer selv til å skaffe Baikal med sidespenner, jeg er halvredd når unger skal lade brekkvåpen. Pass på men ha det fortsatt kjekt med ungene
  11. Vi kan nå si markedet har bestemt verdien på en 6 tommers Mikkelsen til å være 600 kroner. Jeg synest at 6 tommers kniver ikke er noe å ha så jeg er fornøyd med salget
  12. Da ble den solgt tilbake til en slektning av avdøde som til og med hadde forsynt Mikkelsen med skjefteemner. Link: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=59902868 Ble som å sende den hjem Helt grei kniv men jeg likte ikke størrelsen. 6 tommer er for kort til å bruke til hugging og for lang til å være spikkekniv. Fortsetter derfor med min kombo som er 9 tommers Strømeng kjøpt 1992 supplert med en Letherman/tollekniv type.
  13. Jeg har fått tak i en slik 6 " lang, la den ut på finn for å se om jeg får et bra bud. Hvis ikke er det jo ikke dumt å bare ha den ettersom det er en kniv med sjel. Hadde imidlertid vert fint om noen med godt håndelag hadde shinet opp bladet og læret på slira. Jeg er redd for å gjøre ting feil på slik samlegjenstand.
  14. Vil mene det jeg også som det står over
  15. Hei Uavhengig om hva den enkelte mener er best: Hva er gjeldende regler og håndheving av disse når det gjelder avliving av husdyr? Ser at den nye dyrevernloven krever bedøving før avliving av husdyr finner sted. Videre gis det fritak for bedøving om en benytter metoder som gir øyeblikkelig bevissthetstap. Slik jeg tolker det betyr dette følgende: Perfekte hagleskudd er enda lovlig pga sjokkeffekten. Nakkeskudd på kloss hold er enda lovlig. Rifleskudd i lunge/hjerteregionen er nå forbudt da det ikke gir øyeblikkelig bevissthetstap. Stemmer dette, jeg har ihvertfall ikke hørt at noen er bøtelagt for å gi nakkeskudd på en syk katt enda. Under er lovteksten jeg fant om temaet # Avliving § 12 Avliving av dyr og håndtering i forbindelse med avlivingen skal skje på dyrevelferdsmessig forsvarlig måte. Den som benytter bedøvings- eller avlivingsutstyr, skal påse at dette er egnet og vedlikeholdt. Dyr som eies eller på annen måte holdes i menneskelig varetekt, skal bedøves før avliving. Bedøvingen skal gi bevissthetstap, og dyret skal være bevisstløst før avlivingen påbegynnes og til døden inntrer. Krav om bedøving før avliving gjelder ikke hvis dyret avlives med en metode som gir umiddelbart bevissthetstap. Etter at avliving er utført, skal det påses at dyret er dødt. Avliving i nødstilfelle skal i størst mulig grad skje i samsvar med første og andre ledd. Avliving skal ikke skje som et selvstendig underholdnings- eller konkurranseelement. " Any comments ??
×
×
  • Create New...