Jump to content

B.E.E.

Members
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

B.E.E.'s Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det interessante her, er at jeg nå ser at våpenet ble handlet i midten av 2012, og ikke i 2011, vel innenfor kjøpslovens 5 år. MEN, dette er som sagt ikke en reklamasjon, men et spørsmål om tilgang på deler. Vil dette gjøre en forskjell?
  2. Våpenet er av typen SIG/ San Swiss Arms SG 550. Alle deler er av interesse.
  3. Dette er ikke snakk om reklamasjon eller feil, men et ønske om å skaffe og selv ha deler tilgjengelig dersom noe skulle ryke i fremtiden. Fjører, Tennstempel etc. Våpenet er absolutt ansett som en pålitelig konstruksjon, men det verste er følelsen av å ikke kunne få tak i deler dersom noe skulle ryke.. Spørsmålet er egentlig om en importør kan slutte å føre et våpen uten å videre tilby reservedeler til de som er solgt. Dersom jeg hadde kjøpt en bil - ny eller gammel, vil jeg hos Norske forhandlere/ importører alltid få tak i selv den minste del, selv etter mange år. Er ikke importører i våpenbransjen underlagt lignende krav?
  4. Dersom en kjøper et våpen av en importør, som senere velger å ikke lenger føre denne type våpen, hvilket ansvar har importøren ovenfor de kunder som allerede har kjøpt våpenet? Jeg tenker spesielt da på reservedeler. Er de forpliktet til å føre og levere reservedeler? Saken er den at jeg i 2011 kjøpte et våpen fra en stor Norsk importør som også har forhandler funksjon. Det viser seg nå at jeg trenger noen deler til våpenet (ikke tilbehørs deler). Når jeg kontaktet dem, ble jeg fortalt at de ikke lenger fører denne type våpen, at de ikke har noen kontakt med produsent og at de ikke kan skaffe deler. Etter å ha gått noen runder med produsenten av våpenet direkte, blir jeg kontaktet av "Importøren" der de nå tilbyr seg å levere forespurte deler. Men, det er en hake. For å kunne levere delene (som koster rundt 200 kroner), blir jeg presentert at jeg må ta alle kostnader for å få dem inn i landet. Dette omfatter blant annet eksportlisenser, fortolling og frakt, pålydende over 2000 kroner! Er det slik at en importør kan selge et våpen til over 25.000 for deretter å fraskrive seg et hvert ansvar med reservedeler. Er det riktig at jeg som kunde skal ta deres kostnader? Alle svar mottas med takk!
  5. B.E.E.

    Jericho 941/FS

    Joda, Jericho pistoler er å oppdrive i Norge. Jaktsport AS på sandnes har flere, både i 9mm og .40, i tillegg til en compact utgave. Sist jeg sjekket var også Bul m5 i .45acp og Bul cherokee på lager.
  6. Når det gjelder enkelte typer krutt, slik som f.eks. n140, n150 og n160, har ikke norske forhandlere noen "forhandler pris" fra importør, da dette defineres som "skytterlagskrutt". Dersom en forhandler velger å føre disse typene, må prispåslaget vurderes av den enkelte forhandler, med tanke på profitt og en meget kostbar frakt. I slike tilfeller vil en kunne finne det aktuelle produket billigere hos importør. Hvem selger f. eks. n150 billigere enn landrø selv?
  7. Jeg må si meg enig i overnevnte, men kan i tillegg tilføye følgende; Våpen av denne typen er ofte "røft" bygget, og med altfor store toleranser. Jeg har tidligere vært den uheldige eier av en SAR m1, og jeg hadde ikke annet enn problemer med min, til tross for at denne går for å være en av de best bygde AK klonene. Løpet hadde grove maskineringsmerker på bommene, og hullene til gassblokk og forskjefte var drillet feil, slik at alt kantet mot høyre, også forsiktet. Bruk av ettermarkeds forskjefte kunne bare glemmes. Sluttstykke bæreren møtte i fremre stilling kun låsekassens høyre side (skal også møte den venstre side). Etter kun et par gangers bruk, hadde store deler av finishen på våpenet forsvunnet, og våpenet så derfor meget brukt ut på kort tid. I tillegg var kammeret meget romslig (nesten slik at no-go gaugen falt nedi). Våpenet virket dog med all ammunisjon -alltid. Alle disse tingene gjorde ikke våpenet til en "keeper" for min del, men noen lyspunkter var det jo- best illustrert gjennom min venns følgende uttalelse; "aldri før har det vært så morro å ikke treffe noen ting
  8. Smultring? Uansett, nye kuler faller nedi de skutte hylsene med god margin.
  9. Hei, Takk for raske tilbakemeldinger. Jeg får forsøke å svare så godt jeg kan; Når det gjelder våpenpussen, er alt ok. Ingen mantel. Våpenet pusses grundig etter hver skyting. Noe av grunnen til at valget falt på 44 grn. 150 krutt, er at når jeg forsøkte 46 grn, ble hastigheten målt til 893m/s, og hevarmen ekstremt tung. de samme merkene etter ejektor på hylsene var da tilstede på alle hylsene. Dette er også noe av grunnen til col på 72 og ikke 71mm, da dette reduserte hastigheten med ca 15m/s og forhåpentligvis et noe lavere kammertrykk. Jeg har ikke merket forskjell på presisjonen med forskjellig friflukt. Jeg skyter ikke lenger en 700 meter, og 836m/s er tilstrekkelig hastighet for meg, da kula enda ikke går transsonisk på denne avstanden. I henhold til Lapuas ladedata, skal ladningen med n150 krutt ikke overgå 46,5grn. Grunnen til veiing av hylser og kuler er for å eliminere eventuelle faktorer etter at problemet oppsto. Jeg gjør vanligvis ikke dette. Det er kun de hylsene som gir tungt hevarmsløft og ejektormerke som soter lengere ned en selve halsen. Alle de andre hylsene ser normale ut. Hevarmen er ikke fult så tung som ved ladningen på 46grn, men merkbart tyngre. Jeg tror kanskje dere kan ha rett hva for mye pressing angår. Når jeg kjøper nye uskutte hylser måler jeg samtlige av disse til 51mm. Deretter helpresses hylsene (selv om dette kanskje ikke er nødvendig), og hylsene måler da fra 50,86mm til 50,95mm, noe kortere dog. Etter skyting måles hylsene til et sted mellom 51,05mm og 51,14mm. Etter annengangs pressing ligger gjennomsnittslengden på 51,10mm. Det er ingen forskjell på lengdene på hylsene som har merker etter ejektor og soting og dem uten. Nøyaktigheten på kruttmålet tror jeg er bra. Bruker en automatisk Hornady autocharge, og kontrollmåler hver .10 lading mot en rcbs 5-0-2. Disse viser det samme. Måten jeg har stilt inn helpresse dien på, er å ta utgangspunkt i en hylse som er skytt i et noe større kammer enn TRGen (som vistnok har et trangt kammer) Deretter tas tennstempel ut av bolten, og hylsen presses og prøves i kammeret helt til bolten kan lukkes (les faller ned). Kan jeg eventuelt gjøre dette på en annen måte? Kan virkelig ladningen jeg bruker være for svak, når ladningen ligger i øvre skiktet i henhold til lapua sine tabeller? Problemet blir jo større etterhvert som ladningen økes. Og det merkelige er jo at jeg har ladet over 500 patroner uten noen form for problemer med samme oppsett.
  10. Har i lengere tid ladet "god ammoen" til min sako trg, men her om dagen fikk jeg noen underlige resultater. For å ta det fra begynnelsen; kaliberet er .308, og komponentene er som følger: nye lapua hylser, federal 210 tennhetter, lapua scenar 155 kuler og 44grn VV n150 krutt. Col er 72mm, og friflukten målt til 1,3mm. Alle komponentene; kuler, krutt, hylser og tennhetter er av samme lot, og både hylser og kuler er veiet. Jeg helpresser hylsene og er neste sikker på at disse ikke presses for mye. Dette oppsettet har jeg nå benyttet på over 500 ladninger uten problem, og med gode resultater. Hastigheten er målt til 836m/s. Her om dagen startet problemene, tungt hevarmsløft og merke etter ejektoren på hylsebunnen, samt soting på hylsenakken(ikke bare på hylsehalsen som normalt) Dette skjedde ikke med alle patronene, men kun 6 av 20. Resten fungerte som normalt. Kammeret og patronene forøvrig er rent, uten rester av olje eller hylsefett. Hva kan dette skyldes? I utgangspunktet er soting et tegn på for lavt trykk, mens merkene på hylsebunn og tungt hevarmsløft taler sitt. Det er ingen fare for at kulene går i bommene. da jeg sjekker mulig friflukt ved hver nye lot kuler. Temperaturforandringen i senere tid har kun vært på ca 6grader fra forrige skyting, og da til det kaldere, så dette skal jo ikke øke trykket. Har i tillegg målt headspace, og "go" og "no go" gjør det de skal. Hylsenes totallengde er ikke over 51,10mm, og de er kun ladet en gang tidligere, og da skutt i samme kammer. Nå trenger jeg virkelig noen gode råd fra dere der ute!
  11. I min Sako trg; 46 grn N150 krutt, 890ms, col 71mm. Med 44 grn N150, col 72mm, 836ms.
  12. Er det noen som skal ned på banen førstkommende lørdag?
  13. Da regner jeg med du ble fakturert for 3 arbeidstimer
  14. Dersom både navn på importør/leverandør og pris må holdes hemmelig, tror jeg det beste må være å satse på egenimport...
×
×
  • Create New...