Jump to content

Lapua

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lapua's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Conversation Starter
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. 7. -8. august 2021 skytes det NM i BR50 og UNL 100 HOBK har gleden av å invitere til NM i BR50 og UNL 100 helgen 7. -8. august på Metallsilhuett banen på Meheia mellom Notodden og Kongsberg. Det presiseres at for å kunne vinne en NM-tittel så må skytter være betalende medlem i en klubb tilknyttet NBSF. Program: Lørdag 7. Aug NM BR50 Starter 12:00 Klasser: Klasse 1: Heavy varmint. Klasse 2: Sporter Klasse 3: Unlimited En NM-vinner av hver klasse 1 og 2. Ikke i klasse 3. Stevnet er poengskyting med kal .22LR. Det skytes tre serier à 30 min, hver serie har 25 tellende skudd. Det skytes på 50 meter. Skiven det skytes på er NBSF godkjent BR50 skive. Benker til alle skyttere. I klasse 3 går alle .22lr våpen som ikke går i noen andre klasser. Se benchrest.no for utfyllende regelverk rundt BR50. Lørdag 7. og søndag 8. Aug UNL 100 meter Etter BR50 på lørdag og starter igjen 09:00 på søndagen Klasser: Klasse 1: Med rest. Klasse 2: Med 2-fot. En vinner uansett klasse. Det skytes med .22lr. Stevnet arrangeres som poengstevne. Det skytes tre serier á 10 skudd (3×10 skudd) 12 minutter skytetid pr. serie. Før første serie vil det gies 3 minutter ekstra for innskyting på et ark. Benker tilgjengelig for de i Klasse 1. Vi kjører dette som et normalt UNL stevne, men denne gangen med .22lr våpen og små justeringer. 10eren på blinken holder ca 1 tomme. Administrativt: Deltagere oppfordres til å ha med vindflagg om de ønsker å benytte dette under stevnene. Administrativt Stevneavgift er: 300,- for BR50 pr. klasse, 200,- for UNL pr. klasse. NB, skal betales på bankkonto! (på vips så vises ikke navnet deres..). Betales til konto 2280.34.57445. Påmelding blir ikke gjennomført før betaling er registrert. Husk å merk betalingen med ditt navn og hva man vil skyte. Man kan velge selv om man kun vil skyte bare et stevne, begge stevnene og/eller flere klasser. Påmelding: innen 1. aug. Nærmere stedsangivelse: Meheia, er området mellom Kongsberg og Notodden. Avkjøringen til banen er skiltet til N Hengsvannet, og avkjøringen av denne grusveien (etter ca 1,5km) inn til skytebanen. På skytteranlegget så finnes det en større plass, og folk henstilles til å parkere der og gå de siste 100 meterene, opp da p-plassene er meget begrenset ved standplass. Her er det lov å campe denne helgen. Kart finner du 59.63860498375751, 9.509067757931739 Annet: Toalett er DFS huset 100 meter fra banen vi skyter på. Velkommen til stevnene. Spørsmål? Se Facebook.com på siden Hadeland & Omægn Bænkeskytter Klubb (HOBK) ajustad@hotmail.com
  2. Da er påmeldingen betalt, forhåndspåmeldingen fylt ut og overnattings hytta til og med betalt . Kun igjen å møte opp
  3. Etter en lang stund så fant jeg denne montasjen i Tallin . Denne ble montert på en Merkel 961 som bindeleddet til en Docter III. Denne montasjen kostet 230 euro... Den er nå testet en del, først strammet iht brosyren, innskutt, testet og godkjent i alle grader. Jeg har blitt meget fornøyd med denne! Lav er den også.
  4. bruk TEMPILAQ etter hva produsenten sier!! Da får dere en gløding med rette temp med rette tiden..Jeg har 2 forskjellige, hals og body...synes 10 sek hørtes lenge ut..min erfaring tilsier 5-7 sek, avhengig om du har 6ppc eller 338LM, avhenger av hvor kraftig brenner du har, hvilken gass og hvor stor avstand.. for høy temp gir mye halser og for svak så er det ingen vits i..
  5. selvfølelig den dagen da jeg drar til Romania..
  6. Kriger pipa mi er fra Hansen..og hans brotsj .289... Fordelen med aa bruke han er at Roger er meget noeye med innleggingen av pipa..dette koster deg noen hundre lapper extra, men du har igjen for det!! Han gjoer ting med flid, ting blir bra. Jeg har sett boersemakere i omraadet mitt som ikke kan faget sitt, jeg har noen dyre piper hjemme som har vaert der..ingenting aa samle paa .. Man har som regel litt igjen for aa legge noen lapper i det.. Minste samlingen med 5 skudd paa 100 meter har vaert paa 8 mm med dette vaapenet, men karen bak er ikke saa god
  7. jeg kjøpte samme kasse som det du har, og kamret pipen min i 6,5x47..Stokker har jeg litt av hvert, alt etter formålet. Pipen min er ei Kriger pipe, kamret med en brotsj med .289 neck. Pipen er 28" lang og tykk... Denne pipen er beregnet for 500m-1000m skyting..På toppen en March 5-40x56.. Ladningen min var 38 grain bak ei 123 grains Nosler CC, dette gir 905 m/s. Hylsene ble dreiet ned til, så ferdig ladd ammo målte .287 på necken. En annen pipe til "alt mulig" skyting er ei ny Kongsberg pipe, denne kamret med .290 neck. Kun testet med 130 grains Berger (Hunting) med div krutt bak. Denne holder 16 mm på 5 skudd serie..(870 m/s), kun skutt 36 skudd med den nå.. Har flere piper til denne kassen. 338 Federal (Shultz og larsen), 6mmBr (Shilen select matc) og en i 308 win (Lilja)..
  8. Jeg har den øverst til venstre på Henneberger siden jeg ref til. På denne tar den lille pinnen opp rekylkreftene som vil ha siktet av. Jaktdepotet har det meste til Henneberger...Doctor også...
  9. "platen" til Henneberger: http://www.henneberger.de/prisma-weaver.html Husker ikke helt hvor mye den koster..litt under 1000 lappen. Man ser paa bildet at det stikker ned en tapp...denne skal gaa inn i vaapenet. Platen sitter paa Doctoeren, man skrur av hele naar kikkerten skal paa. Har sett en del som har tatt ut denne "laasetapppen"...da er ikke klakken helt paa sammes sted fra gang til gang..mister presisjon.. Har en Merkel 961 selv, men dette lille hullet hadde jeg ingen betenkligheter med aa borre opp. Hullet er ca 1,5mm i dia.
  10. På min rifledrilling er det vanlig sving montasje. En Docter 3 ble montert på ei meget tynn plate (Henneberg), så den er meget enkel å sette på og ta av på skinnen som er bakerst. Docter 3 ble valgt fordi at på denne kan jeg justere kraftigheten på lysprikken. Ingen problemer med dråper eller vann på siktet.. Det måtte borres er lite hull i skinna på våpenet, dette for å holde siktet på plass. Sitter en liten tapp på denne montasjen. Lerduer? der er doctoren helt topp! Avstand? jeg treffer meget god med dette siktet på 100 meter..i praksis har jeg ikke bruk den over ca 70 meter. I mørket setter jeg på en annen kikkert som er beregnet for dette.. Fordelen med å ha f.eks Doctoren er at den er meget hurtig å benytte..den er raskere en vanlige åpne sikter..
  11. jeg er ikke i tvil, Doctoren er mye bedre en Aimpointen..etter en god del skudd med begge merkene er jeg ikke i tvil..har da prøvd de fleste typer av Aimpoint og begge typer Doctor.. Velg den sist utkommende Doctoren, denne kan du justere prikken i 3 styrker.. Har sett Blaser motasje til denne, men er ikke sikker på merket..
  12. Romania har jeg forelsket meg i! Folket der holder den jakten du ønsker. I år har jeg vært der 2 ganger, blir flere. Mye av grunnen til at jeg drar dit er pga språket..de kan engelsk..og ikke minst naturmessig! Bjørnen der vanlig brunbjørn, forholdsvis stor. Men for å få gullmedalje (300p) må du ut med ca 5000 euro, (da prøver man å finne en på 350 p og opp). Jeg skal dit til våren å jakte bjørn!!, jeg kan heller ikke fordra åtejakt. Ikke ta de gjennom arrangører som skal ha en del penger.. Jeg dro første gangen min direkte til en guide der nede, det funket. Ta kontakt, så får du det du trenger.
  13. jakter en del gris, når rifle drillingen min er med ut så det i 8x57. Grunnen for dette er at det som oftest er det korte hold, tyngre kule og litt lavere hastighet. nå er det 196 grains oryx jeg har, meget god effekt og lite kjøtt å kappe vekk etterpå.
  14. Her er det mye synsing synes jeg.. Man må da kunne sjekke opp med hvilke lover som gjelder før man uttaler seg. Det har jeg gjort (siden jeg har jobbet litt i en jakt butikk)! Våpenet trenger ikke plombering, det er opp til eieren og kun lade med det man har lov til.
  15. Lapua

    s&l 270win løp

    Jeg har S&L pipe, lengte og tykkeste i 6,5x284 han hadde. Var nede på fabrikken og kikket Lapua hylser Federal magnum hetter 56 grain Rhino 25 140 grain Nosler C C kuler 875 m/s Denne pipa går ikke fullt så bra i max ladninger, derfor gått noe ned.. Er ikke så veldig fan av dette kal lengre, nå 6,5x47..
×
×
  • Create New...