Jump to content

andyki87

Members
  • Posts

    313
  • Joined

  • Last visited

About andyki87

  • Birthday 05/02/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

andyki87's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

35

Reputation

  1. Min M12 med originalstokk jeg har pusset opp. Fjernet all olje fra fabrikk, pusset ned, mettet med ny olje, porefylt og lagt finish
  2. Hva burde en gå for om man har valget mellom en ny Zeiss V4 3-12x56 og en classic diavari 2.5-10x50? begge har lys, og skal brukes til elgjakt, rådyrjakt, revejakt og toppjakt
  3. andyki87

    Ny jaktdress

    Behovet for ny jaktdress til høsten melder seg. Jeg driver for det meste med posteringsjakt og går med hund/posterer i rådyrjakta. de dressene jeg har kommet frem til pr nå er Härkilas Stornoway (liker det klassiske utseende) og Bergans Hogna V3. noen som har erfaring med en av disse to etter en høst eller fler? det viktigste er vanntetthet. Härkilas egen membran er oppgitt til en vannsøyle på 20000 mens Bergans oppgir 10000 på sin dress.
  4. Glossy blir noe annet ja, det er den perfekte oljefinnish jeg er ute etter. Ikke et speil skal få lagt ut bilder etterhvert, ligger noen bilder av stokken tidligere i tråden også. Men jeg ønsker en litt blankere finnish enn silkematt lakk har etter min mening ikke noe på et våpen å gjøre
  5. Vel, det kan det jo helt sikkert være. Men for meg gir en nydelig blank trestokk en godfølelse som overgår det viltet som evt måtte slippe unna og er den blank nok vil viltet bli blendet og paralysert av det sterke glimtet
  6. Jeg har gått hele runden med metting, porefyllyng, uttørking og legge finnish. Men jeg får det liksom ikke blankt, det er noe matt. Metoden jeg bruker er som nevnt tidligere i tråden med red root oil og sikkativet som medfølger. Jeg blander dette 1-1 og påfører stokken. Lar det tørke litt til det blir litt klissete. Deretter tørker jeg av det oveflødige og masserer godt med håndbaken så det utvikles varme. Men jeg får ikke sluttresultatet blankt slik jeg så for meg. Noen tips?
  7. Har montert yodave triggerkit på min 455 og er superfornøyd med vekta på avtrekket og hvor crisp det er. Problemet er at jeg opplever et veldig langt "lett" etterslep. Dette gjør at det er utrolig enkelt å nappe skuddene. Noen som har noe løsning på det aktuelle problemet?
  8. Skal lage olja nå. Med pulveret å kokt linolje. Ved å tilsette balsamterpentin/rå linolje for bedre inntregning, hvilket blandeforhold? samme med sikkativet, er det ca 50/50?
  9. Jeg skjønner vet du hvor man finner den olja? Jeg finner den ikke noe sted ved å søke på ccl finishing oil
  10. Ja det blir å stoppe nå. Jeg er fornøyd. Selvsakt er det noe jeg kunne vært mere nøye med om jeg skulle gjor det en gang til, men det får bli på neste prosjekt finishing oil; er det for eksempel liberon finishing oil du mener? jeg skal ha på voks til jakta, når det hele har tørket skikkelig. Har du tips til voks? takk for god veiledning, det har hjulpet meg mye.
  11. Jeg har nå avsluttet porefyllingen og startet å massere inn red root olje blandet med sikkativet som følger med settet. Blandingsforhold 1:1. jeg masserer inn og gjentar når det har fått ‘’herdet’’. Sakte men sikkert blir finnishen blankere og blankere. Det jeg er usikker på er når jeg skal stoppe denne behandlingen.
  12. Nå er det på tide å pusse av smørja som har herdet bra. Skal jeg gå på med 600 pappir eller noe enda finere? Er det fornuftig å legge enda ett lag porefyller å pusse det inn med eksempelvis 1200 pappir?
  13. Nå har den stått en uke med smørje på, tok av forrige lag med stålull og førte på nytt lag med olje og 600 pappir. Jeg prøvde å pusse litt av med tørt 600 pappir nå. Smørja klabber på pappiret, da er det vel bare å vente enda lengre?
  14. Herre min gud hvor glad jeg er for at jeg valgte akkurat denne metoden med Red root olja, å porefyllingen på tradisjonelt vis. Alternativet var å beise stokken Det hadde blitt skandale med tanke på hvordan resultatet blir nå. Den hadde kun blitt brukende som ved. gugga har ennå ikke tørket så jeg får vente en dag til å se
×
×
  • Create New...