Jump to content

Melvin

Members
  • Posts

    796
  • Joined

  • Last visited

About Melvin

  • Birthday 08/17/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Melvin's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da jeg mistet laikaen min i for sommer R.I.P Pinky Var ikke valget av ny jakthund veldig vanskelig. Jeg har hatt gleden av å jakte sammen med en med Jamthund i et par år og det jeg hadde sett tiltalte meg veldig så valget falt på Jamt. Kriteriene mine når jeg skulle begynne å se etter ny valp var: - Begge foreldrene skulle være jaktpremierte med fortrinsvis Jch. - Det skulle være en jamt av den høyebeinte, lange og slanke varianten som har god flyt i skogen uansett vær, snømengde og føre. - Den skulle være relativt rovvilt skarp. - Og den skulle helst være min 9 mnd før den 25.09.2013 - Det skulle ikke være hund fra en stor kennel som hærkila eller ackers. Helst fra "kjøkken oppdrett". Etter 3-4 dussin telefoner, utallige spaltemeter og sider på forumer falt valget på en finsk oppdretter. http://ryonanmaankennel.net" target="_blank Stamtavle Magefølelsen var riktig, valp ble bestilt, flybilett kjøpt og søknad sendt til mattilsynet. Og 15 september hentet jeg min nye elghund, RYÖNÄNMAAN GRACE. En uke etter vi hentet Grace lå den første elgen i bakken, Den 25.09 og da var det på tide å starte pregingen. Og etter det har vi stortsett bare fortsatt og gjøre det. Jakte og ha bikkja med i skogen og hun har vært inne på i vertfall 6 elgfall i fjor høst og vinter. Grace er nå 8-9 mnd og har utviklet seg til en fantastisk hund. Jeg hadde første elgelosen med henne når hun var 6-7 mnd, katte los når hun var 5 mnd. Men jeg har holdt igjen å jage med henne for å kunne få henne godkjent på blodspor. Hun er så langt en av de mest fantastiske og tiltalende hundene jeg har hatt. Så får vi se om hun presterer i skogen til høsten.
  2. Tja, det kommer jo helt an på hvor mye du jakter og hvor mange hunder du ønsker og ha. Jeg synes 3-5 jakthunder er perfekt og hver hund jager sjelden mer en 10 år. Jeg greie ikke å jage inn stort mer enn 1-2 om gangen så jeg prøver å ha litt intervall mellom ny valp. Så hos meg er det en ny valp i hus på ca et 3 års intervall. Da er den siste anskaffelsen ferdig innjaget og går for fult i skogen. Kristoffersen, Det finnes som regel ingen hund som funker like bra på Rev, mår og grevling. Skal du beherske all type rovvilt jakt må du ha minst 3 bikkjer. Støver, terrier og spisshund som f.eks laika eller jamte. Etter lista de og dømme er det en støver du skal ha. Ikke dachs, terrier eller kortdrivere som vorsther eller waktelhund. En støver med de rette linjene vil fungere utmerket på rev og grevling, men mest sannsynlig ikke noe særlig på mår. Da må du ha en spisshund som skjønner at ting klatrer og evner å finne igjen viltet i trærne. Stryk mår fra lista de og kos deg med rev og grevling. Blant støver rasene har du størst sannsynlighet med å få gode rovviltjager av Schiller, russisk, finne, hamilton og eventuelt Amerikansk/engelsk foxhound. Sesongen er lang så jeg ville prioritert enn med lange bein og god framkommelighet i forhold til snø. Rovviltsesongen starter ikke skikkelig for fult med hund før det kommer litt sporsnø. I vertfall ikke for oss som koser oss med litt elg og rådyr i tillegg. Det er kjipt å måtte runde av når det er 20 cm med snø fordi du har valgt dachs. Når støveren jager såppas at ting begynner å gå i hi, er det på tide å alliere seg med kompiser med hihund eller gå i anskaffelse av en selv. PÅ revejakt med støver av den langbeinte sorten så er terrier et must.
  3. Jeg synes en del "hvilken jakthund skal jeg ha" diskusjoner er ganske morsomme å følge. Du får mange gode og enda flere ubrukelig tips på hvilken hund man skal velge stort sett basert på folks lidenskap til rasen som man har lagt sin elsk på. I det stadiet du er nå synes jeg det er greit å gå igjennom lista som jeg bruker hver gang jeg trenger en ny hund 1. Hvilken viltart skal den brukes på? 2. Hvordan jakt terreng skal den brukes på? A, Bra eller dårlig vilttetthet? Henger sammen lite eller stort søk B. Tidlig eller sein vinter, mye eller lite snø? Ergo korte eller lange bein. C. Hvordan er det hensiktsmessig og jage det av? Korte loser på 15-30 min eller gode lange loser på 1 time og oppover? 3. Hjemme situasjon??? Med eller uten dame? 1,2,3 eller 4 bikkjer? Sinte eller snille naboer? etc. I tillegge så synes jeg det er greit å definere et jag. For meg er et god jag på godt over timen ergo er terriere og kortdrivende hunder ikke noe for meg som drivende hunder. I tillegg er søket som regel alt for dårlig på terriere. Etter hva du skriver tror jeg faktisk en Schillerstøver fra de rette revelinjene kunne vært en topp hund for deg. Lykke til med valget av jakthund.
  4. Da hadde jeg meg en liten tur på jakt igjen i går kveld. Og da fikk jeg denne lille tassen på 12 kg. Skutt på 60 meter i hode. Ikke noe trofeskalle ut av denne heller Noen dager igjen så kanskje vi rekker et par til
  5. I går kveld ble det en til på meg Jakta her nede slutter egentlig 1.mai, men isen gikk så seint så vi fikk åpning for å ta ut noen til under skadefelling. Dette var en hanne på 16 kg. Skutt med 6.5*55 med v-max. Skutt i hode på ca 40-50 meter. Blir dessverre ikke noe kokt skalle ut av denne. Men den forsvinner heller ikke. Det som var igjen av v-maxen. Lå igjen inntil kjevebeinet. Har fungert akkurat som den skal. Jeg har prøvd litt forskjellig på beveren. Har skutt bever med 6.5*55, 308 og 30-06 med tradisjonell blyspiss og stort sett er det knall og fall. Legger skuddet som regel i overgangen mellom hode og overkropp uansett om det er front eller side skudd. Sitter den med ryggen til legger jeg det noe lavere for da sitter den stort sett bøyd og beiter. Liigger eller sitter den i vannet skyter jeg som regel i hode. I år har jeg brukt 6.5*55 v-max og det er noen av det mest effektive jeg har brukt. Mye kjøtt ødleggelser, men alltid død i smellen. Bruker alltid 2 fot på beveren, har stort sett alltid tid til å rigge den opp før skudd. Bra det fortsatt er noen dager igjen. Så kanskje vi rekker en til før det er slutt.
  6. Da har jeg også blitt Am.fox eier Min er Treeing walker og skal brukes utelukkende på rovvilt. Gaupe, rev, grevling og muligens Ulv. Den er nå 6 mnd og jeg gleder meg som en unge til 21.august.
  7. Det finnes en jaktfilm som heter noe sånn som Bandhund eller noe i den duren. Der er det Nes mye brukt. Blant annet Vårin, som vant NM for noen år siden. Jeg kjøpte den på Jakt og Friluft for 2-3 år siden
  8. 1 av mine 3 så langt i år. En liten tass på 14 kg. Jeg bruker 6.5 i v-max, funker bra det. Stort sett døde i smellen
  9. Team VW Er ikke første gangen det ligger daue elger i den Transporteren du referer til litt høyer opp
  10. Rossien er ihvertfall 15 år gammel og jeg husker ikke modell betegnelsen nå. Det er min fars. Jeg kjenner ikke til browning så den kan jeg ikke si noe om. Men selve ladingen på Rossien gjør at det ikke er mulig å feste kikkert på den med mindre du velger en scout variant. I tillegg har du problematikken med demper og rørmagasin som andre har vært inne på tidligere i tråden . Presisjonen funker greit på jakt og jeg har skutt div vilt med den alt fra nøtteskrike til kaniner og det funker men man får selvfølgelig bedre. Hvis man kjøper en salong til å bruk på jakt og så realistisk trening som mulig ville jeg helt klart heller gått for en bolt variant. Selv liker jeg Cz 455 American. God og skyte med, grei pris og muligheter for løpskifte til 17 hmr som er et bedre kaliber til jakt. Hvis du er på jakt etter ei morro/treningsrifle kan du trygt kjøpe en pumpe.
  11. Jeg har skutt noen 1000 skudd med pumpesalongrifle og det er ikke mye å lure på Morsommere salong å skyte med skal du lete lenge etter. Vi har ikke browning men Rossi og presisjonen er upåklagelig i den. Hvis det er en jaktsalong du er på jakt etter ville jeg kjøpt noe annet. Men det kan jo umulig være det helt store inngrepet i lommeboka så det er jo bare å kjøpe og prøve. Lykke til
  12. Dette endte overhode ikke som jeg hadde tenkt meg. 27. juli forulykka Manta (Pinky) tragisk og døde 4.5 år gammel. Pinky du var høyt elsket og kommer til å bli enda høyere savnet. Arvtageren din har nettopp kommet i hus i form av en 7 uker Jamt tispe. Blir spennende å se om hun kan fylle dine fotspor. R.I.P min venn.
  13. Melvin

    Jamthund

    Til helgen har jeg gleden av å bli Jamthund eier. Henter Jamthund i Finland som skal fylle tomrommet etter min kjære Øst Laika.
  14. Tja, er vel ikke helt enig i den. Noen raser er det enklere og få godt søk på en andre. Og det er vel ingen hemmelighet at petiten er en av de som det nødvendigvis ikke blir supersøk på.
  15. Har du sjekka i eventuelle hi i nærheten? Jagde han når han forsvant? Hvordan var terrenget? Når sist så du han på peileren? Mange her som bruker Garmin. Kom med litt info så kanskje vi kan hjelpe deg. Bikkjer kan overleve lange tider på skauen hvis det ikke er ekstrem kulde. Litt for tidlig og gi opp enda.
×
×
  • Create New...