Jump to content

tiders

Members
  • Posts

    802
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

tiders last won the day on March 5 2020

tiders had the most liked content!

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tiders's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

330

Reputation

  1. Formålet med den nye våpenloven var å dekke inn at POD hadde laget en våpenforskrift som gikk mye lenge renn det den game våpenloven ga dem rett til. Forskrifter og rundskriv strupen loven over årtier og da forskriften av '09 (mener jeg det var) kom var bestemmelsene ikke lenger innenfor det handlingsrommet som utøvende makt er gitt, men langt inne i lovgivende. Derfor måtte enten forskriften endres eller loven. Derfor ble feks PODs forbud mot Mini 14 trukket tilbake (etter at JD opplyste om fravær av hjemmel for POD til å forby en enkel våpenmodell).
  2. Kontrollspørsmål. Er det forbudt med prismeoptikk uten forstørrelse? For noen av oss er rødpunkt på litt lengre hold en utfordring
  3. Ønske om en anbefaling. Jeg har en ide om at en 22LR Anschütz av litt eldre årgang må være et utmerket alternativ til jaktrifle (rype i vinterfjell, en og annen kråke). Jeg er er ukjent med modellnumrene og versjoner, men har lest denne tråden og et par på RimfireCentral.com uten å bli så mye klokere. Hvilken modell bør jeg gå for?
  4. Artemis er aktivt. Jeg handlet fra dem rett før jul. Jeg har sendt melding til Christopher (eier av Artemis) og bedt han lese denne tråden og svare. Alternativt ring han.
  5. Hva er forresten reglene rundt bruk av HK94/MP5 til PCC? Jeg har observert at tjenestegjørende politi kan benytte tjenestehylster og lys, og husker noe om forbud mot kamuflasje annet enn på tjenestegjørende.
  6. @Diablito og @aps, takker. Det betyr at jeg sitter på gjerdet en stund til. Jeg har ikke behov eller økonomi for å være betatester på PCC.
  7. Har noen gjort seg erfaringer med CMMG løsningen som nevnt over?
  8. Slapp av. Det tar sikkert seks måneder. Det tok det for meg sist.
  9. Er "godkjent ervervstillatelse" noe annet enn medlemskap i DSSN eller tilsvarende organisasjon som har godkjellelse?
  10. Viktig og ikke minst presis presisering.
  11. Jeg noterte meg tre ting. § 14-1 Overgangsreglar 3. Løyve til å ha halvautomatisk rifle som nemnt i våpenlova § 5 andre ledd nr. 3 er berre gyldige i tre år etter ikraftsetjing av denne forskrifta, med mindre det er gjeve særskilt løyve etter våpenlova §§ 10, 12 eller 13, jf. våpenlova § 43. Dette tror jeg ikke får noen praktisk betydning utover at alt det som eies blir forbudt, med de unntak vi kjenner fra før. Dvs alt forblir (foreløpig) som før. § 11-3 Kontroll med våpenløyve for sportsskyttarar med særskilt løyve Sportsskyttarar som har løyve til å erverve og ha våpenmagasin etter § 2-5 eller halvautomatisk rifle etter § 4-4 andre ledd, skal kvart femte år sende eit oversyn over gjennomførte skytekonkurransar i den skytesporten som grunngjev løyvet til det politidistrikt der vedkomande er folkeregistrert Så alle som eier magasiner med X kapasitet må rapportere dette. § 11-10 Tilbakekall av løyve for sportsskyttarar med særskilt løyve Politiet skal tilbakekalla løyve for sportsskyttarar med løyve til å erverve og ha våpenmagasin etter § 2-5 eller halvautomatisk rifle etter § 4-4 andre ledd, om vedkomande ikkje dei siste fem år har gjennomført opne skytestemner i dei godkjente skyteprogram som grunngjev løyvet. Her noterer jeg meg at ordet skal er brukt.
  12. Justisdepartementet vurdering av POD sitt forslag er ikke nådig. JD sier at dette er et tåpelig forslag det vil bli vanskelig å etterleve. De kritiserer POD for å skape fullmaktslover for seg selv og ville regulere alt i rundskriv ( den melodien viker veldig kjent…) Innvendingene oppsummert. 1. Vi har en knivlov (bare det burde ha fått dette til å stoppe opp) 2. Machete har lovlig brukområde og er ikke et «voldsprodukt» etter våpenforskriften § 9, så de må komme opp med noe helt nytt. 3. Det er ikke mulig å definere hva en machete faktiske er, (smak på den) så det nye de må komme opp med blir virkelig nytt. 4. Fordi det ikke er mulig å beskrive nøye hva som skiller en machete fra mye annet rart må det lages en lovhjemmel i rundskriv. Men ettersom vi lever i en rettstat skal loven så klar at man ikke blir forbryter ved et uhell. Ergo må lovteksten være klar. Det fortsetter men jeg blir helt matt av at det er mulig å levere så saftig makkverk. Jeg orker ikke refere mer men tillater meg å igjen lime inn linken til høringsnotatet der JD lister opp all våset... "Det kan derfor reises spørsmål om et forbud fremstår som for inngripende sammenlignet med formålet om å begrense machetebruk i enkelte miljø, i hovedsak i Oslo" Høring – vurdering av forbud mot lange kniver/machete (regjeringen.no)
  13. Tenk bil med forbrenningsmotor. (Som du skulle ha eksportert. På egenhånd. Til Afrika. Men ikke fikk til. Så nå kan du skylde deg selv...)
  14. Of-of topic.... Jeg var i samme leir, men har innsett at Apple har vridd sine produkter til å ha personvern som kjærneverdi. Et system som feks er bassert på Googles Android vi høste data. Jeg tror ikke de kan stå for fristelsen av å samle inn og selge feks sted og klokkeslett for kriminelle handlinger.
×
×
  • Create New...