Jump to content

lilleulv

Members
  • Posts

    530
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lilleulv's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in

Recent Badges

215

Reputation

  1. Jeg har prioritert demping pr gram på mine jaktrifler. Da er Freyr&Devik verdt å vurdere. Spesielt imponert over den minste demperen på 139 gram. Har den på en rifle i 308w.
  2. lilleulv

    BRNO 22Lr

    Stemmer det. Du holder inne avtrekkeren. Selvfølgelig det samme når du skal sette i bolten igjen.
  3. @Per-S takk for info. Interessant at du nevner dolls head (visste ikke at det er denne låsningen heter). Dette ble bemerket av børsemakeren. At det var pent utført og nok hadde kostet en del tid og innsats.
  4. @Per-S Nei, som jeg skrev så er kolben av nyere dato. Fortreet er originalt. Tok feil av årstall. 1889 ifølge tabellen som ligger på nett. Har null peiling på stål og merking, men fant hverken nitro proof eller steel. Jeg trodde hagla var mye yngre, før jeg begynte å sjekke litt på nett. Manglende nitro stempel var også grunnen til at jeg fikk børsemaker til å gå igjennom våpenet før kjøp. edit hagla er nummerert med 20400.
  5. Min første hagle var en Baikal s/s. Den ble solgt for mange år siden. Har siden jaktet med o/u og halvautomatisk. Men her i sommer kom nostalgien over meg, og man begynte å følge med på Finn. Budsjettet var dog litt trangt. Endte opp med for meg et ukjent merke, Cogswell & Harrison i kaliber 20/70. Velbrukt, men velholdt. Googlet litt og fant en tabell på nettet som tilsa at hagla er produsert i 1891. Kolben er av nyere dato i pent treverk. Forskjeftet er originalt, med nedslitt nettskjæring. Mørk i treet, sikkert etter å ha blitt båret mye i hånda. Ganske fritt for gravyre, og slitt blånering. Ingen best gun, men min beste hagle i skapet pr nå. Børsemaker har inspisert løp og målt gods, samt testskutt med kraftigere ladning enn hva jeg kommer til å bruke. Det var lite slark i hagla, men det som var ble justert. Det blir å bruke snille ladninger med Bismuth eller lignende Veldig tilfredsstillende å ta med denne gamle, ukurante traveren på rypejakt. Lett, smekker og full av patina.
  6. Tror de fleste jegere ikke overtenker. Man feller sine dyr under 200 meter. 308w blir en gylden middelvei som fungerer. Hadde forventet at 6.5 CM skulle komme mer på banen med det trykket som har vært over dammen på kaliberet. Har hatt 260 Rem og anser 6.5 CM som en "260 Rem done right" Kunne tenkt meg å prøvd kaliberet selv. Men jeg venter på bedre utvalg og rimeligere ammo. Europeiske produsenter og våpenbutikker venter vel på at det skal selges flere rifler...
  7. Med den Howaen der så er vi vel inne på ultralett. Sikkert fin i 6.5 Creed. Vet ikke hvem som har agenturet i Norge, men bør jo ikke være noen risiko i å ta inn noen rifler.
  8. Et av de hyppigste svarene når noen spør om lett rifle, er å slanke seg eller trene... Jeg står på mitt, ønsker du ei lett rifle, så kjøp en. Du kommer ikke til å angre på det. Det ligger mye eier-glede i å få rifla slik du hadde tenkt.
  9. Har du lyst på ei lett rifle, så kjøp noe som er under 3 kg. Tikka er ikke så spennende, men den er relativt lett og skyter godt. Hva med to stokker? En sånn en med originalstokk med justerbar kolbekam. Så går det an å supplere med KKC-stokk eller lignende om du vil bruke den til jaktfelt. Skytemaskin på vinteren og våren, lett rifle til jakta.
  10. Min Kimber endrer stadig karakter. Bytta løp fra 260 Rem til 308w. Fikk også kjøpt en stokk av @FreeSkier. Hadde lyst på trestokk, men venta til etter jakta med å sette den på. I høst har det stort sett stått en Zeiss Varipoint 1.1-4x24 på rifla. Fint sikte, men i dag ble det satt på en Leica Amplus 1-6x24. Dette siktet er kortere enn Zeiss’n og synes det passet bra på Kimberen. Litt større okular (2 mm), krever også litt mer nøyaktig øyeplassering. Der var Zeiss’n veldig fin. Tror jeg blir fornøyd.
  11. Et lite tips til vedlikehold av lærsko. Jeg har begynt å bruke Kiwi sin klassiske skokrem på mine lærsko. Skyller av de etter endt tur. Setter de inn med Kiwi, bruker ei fille. Deretter pusser/polerer jeg med en myk børste. Da får man en hinne på læret som beskytter på neste tur. Tar 5 minutter, gjør det etter nesten hver tur. Holdbarheten på skoene har økt betraktelig etter at jeg begynte med dette. Dette går mer på regelmessig vedlikehold, i tillegg så setter jeg inn skoene med voks innimellom slik dere er inne på.
  12. Takk for innspill. Jeg hadde fått med meg at Barnes Ttsx hadde bra fart som fabrikkammo. Men kjekt å sammenligne litt. Prøvde å finne V0 til Sako Blade 150 grain, men på hjemmesiden deres fant jeg bare 162 grains til 815 m/s.
  13. Hei! Har ennå ikke prøvd patroner med homogene kuler. Er nysgjerrig på hva V0 er på kjøpeammo med 130-150 grains kuler i 308w, med type 51 og 56 cm løp? Hvilke hastigheter kan man forvente? Noen som har kronografert? Vet det står på pakkene, men finner ikke så mye om det når jeg er inne på nettet og ser på ammo. Burde ikke dette ha stått under "specs" når man leser om ammoen på nett? Vet det avhenger av bla løpslengde, men en pekepinn hadde jo vært kjekt. Noen med erfaring?
×
×
  • Create New...