Jump to content

obelix

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

obelix's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bingo! Fritt dyr Kongsvold vest.
  2. Har prøvd på et par av bjørkeknutene jeg fikk nå. Viste seg at de var halvråtne, så de var veldig porøse og mørke i veden. Måtte mye pussing til for å få de glatte, men ble veldig fint mønster som kom fram når de ble oljet. Har hatt på to strøk med danish oil på dem. Kan en vokse dem etter oljing for å få fram ekstra glød, eventuelt hvilken voks?
  3. Ser flott ut, hva slags treverk bruker du? Er skålene med tykk kant dreid i råved, og så tørket?
  4. Da har jeg gått til innkjøp av dreibenk. Ble en 1624, maken til graahund's. Har begynt så smått og prøve den, men har manglet emner, så jeg har stort sett grovdreid noen skåler i råved. Fikk tak i noe tørr bjørk, og noen tørre bjørkeknuter nå, så det skal bli morro å prøve dem. Er helt grønn på dreiing, uten kurs av noe slag, så det blir vel mishandling av emnene er jeg redd. Noen som vet om det går an å rådreie i all slags treverk, eller er det noen som sprekker lett? Har prøvd bjørk, hegg og selje så langt, får se om noen måneder hvor mye som er sprukket.
  5. Takk for svar Graahund. Maskinen er en 400HQ multi purpose. Kombinert dreiebenk og fres. Har tatt av den eksisterende chuck'en nå, og den er festet på en skive med tre skruer. det er ingen gjenger på skiva, som da står igjen. Den er integrert i akslingen som går igjennom til giret(reimskivene). Må vel høre med noen spesialister om dette lar seg fikse.
  6. Har en liten, gammel dreibenk, som er beregnet på metallarbeid. Tre hastigheter, etter hvordan reima settes på. Er denne egnet for trearbeid i det hele tatt? Hva kalles festet, som bolleemnene festes på choken med? Noen som har tips om hvor en kan få kjøpt slike?
  7. Hadde en fantastisk fin dag på fjellet, sist Torsdag. Dro nedover til Sølnkletten Onsdag 12/9, og fikk opp lavvoen på kvelden. Natta ble iskald, med noen minusgrader, men været så ikke så ille ut på morgenen. Hadde vært bare sønnavind, så jeg hadde veldig liten tro på å finne noe. Begynte å gå 06.30. Da jeg hadde gått nesten en time, snudde vinden, og det begynte å snø. Det varte bare et kvarters tid, men det var fare for at jeg hadde værsatt store deler av området. Gikk et stykke til, og kom meg litt høyere opp i terrenget. Da jeg kikket ned i et skar, fikk jeg øye på noen dyr. Det var en liten bukkeflokk på 10-12 dyr, deriblant en storbukk! Akte meg i posisjon og målte opp avstanden til 240 meter. Hadde vinden i ryggen, så jeg tok ikke sjansen på å prøve å komme nærmere. Holdt litt høyt og traff perfekt rett bak bogene, da var klokka blitt 08.00, så dette gikk fort. Nå kom sola fram, så det ble rent så idyllisk. Hadde hele dagen til å slakte å bære ut kjøtt. Som bildene viser ble ryggen og ribbeina lagt igjen på fjellet. Det som ble med ned, veide 69 kg, så bukken var vel ca. 80 kg. Bukken var hvit og fin under buken, og ikke antydning til brunstlukt enda. Her begynner det å bli klart til bæring Fin bukk, men ikke det største geviret. Veldig godt fornøyd likevel, særlig siden forhåpningene ikke var de største. Det var en sliten kropp, som kom hjem til Nordmøre klokka ti på kvelden.
  8. Joda, det er et matchvåpen, så det er meningen det skal være lett avtrekk. Men liker det ikke, når den skal brukes til jakt.
  9. Har samme rifla selv, men misliker avtrekket, da det er veldig lett. Noen som vet en grei måte, å få til et avtrekk på ca.1,5 kg på?
  10. Kan det være slik, at kollene støter kalven fra seg, i tider med ekstremt lite mattilgang? kan dette være forklaringen, på at det er veldig mange morløse kalver?
  11. Sist æ kjøpt åt Gaupset, tok dæm 15.-pr.m! Ha fått ti åt Enge, du ska få nå'n meter åt mæ Ståle.
  12. Hva med dette: http://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Ma ... at-G-2500/" target="_blank Er dette stort nok til å dra i gang en sag på 1,5 Kw?
  13. Det ble en liten tur på beverjakt i år også. Har blitt en tradisjon dette nå, da det er sjette året vi har vært på samme plassen. Frode fikk skutt sin første bever i år, en hunn på 19,5 kg. Han har vært nære på noen ganger tidligere, så han var godt fornøyd med denne(beveren nederst): Her er flåingen i full gang. Tidligere har vi leid hytte, men i år satset vi på lavvo. En litt kald fornøyelse, da det var -7 på morgenen, men med jervensekk utenpå soveposen gikk det bra. Så var det min tur til å ha flaks. Fant en som hadde hoppet opp og bitt seg fast i ei grein. Etter at den var skutt, ble den hengende slik: Her er den, etter at den er tatt ned, en hann på 15 kg. Skal prøve å få til en"poor man's grizzly" montasje av denne. Frode skjøt også broren til labbetus, denne skal han ha skuldermontasje av: Fin tur, men lite bever å se i grunnen, muligens lite aktivitet pga. at det var såpass kaldt. Vi så bare de to vi skjøt. Jeg bruker 22-250 med 40 grs V-max. Har ikke fått gjennomskudd på bever med denne kula, men inngangshullet kan bli litt heftig. Skyter bogskudd, og de jeg har skutt har hatt noen rykninger, såpass at de har karret seg uti vannet før de har blitt stille. Har ikke mistet noen enda, men har liksom forventet at de skulle bli liggende mer permanent. Kanskje jeg lader litt heftig(1200m/s). Er ihvertfall dårlig med dybdevirkning. Fjorårets "suksess" med bevergjeldram ble ikke repetert i år
  14. Høres ut som det vi kaller for 'kveis', en parasitt som ser ut som en liten opprullet mark.
  15. Når den saltes over natta, pleier jeg ikke å vanne den ut. Men synes den blir bedre når den saltes to døgn, da pleier jeg å vanne den ut 4-5 timer. Den får da en fastere konsistens. Graver den ikke ned i salt, strør bare på en neve eller to.
×
×
  • Create New...