Jump to content

Reinhard

Members
  • Posts

    3,160
  • Joined

  • Last visited

About Reinhard

  • Birthday 02/03/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Reinhard's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

9

Reputation

  1. Jeg har tre dempere fra før. Denne skal kun være til jakt. Jeg har sett en del på Freyr & Devik, og tenker at det er en aktuell demper, selv om den har blitt ganske kostbar. Jeg skal se mer på Svemko.
  2. Jeg tenker på å skaffe meg en ny demper, men har ikke fulgt så nøye med i den utviklinga i det siste. Jeg ser jo en del dempere på banen som ser bra ut, men tenkte lese meg opp litt. Har dere tips om hvor jeg finner beste og mest oppdaterte test(er)? Dersom det er noen som lyst til å komme med anbefalinger så er jeg ute etter demper til jakt. Så lett kort og praktisk som mulig, som demper nok til at jeg er rimelig sikker på å bevare resten av hørselen. Må takle opp til 300WinMag. I utgangspunktet tenker jeg metall framfor karbon, og er fan av A-tec, men åpen for alle forslag.
  3. Er det noen som har tips om rimelige treningskuler i 9,3 nå om dagen? Jeg finner noe Geco og S&B til oppunder 7 kroner, men det er jo ikke direkte rimelig..
  4. @NHD. Der tar du helt feil. Hovedtanken med NOJS hadde ingenting med arbeidet med den nye våpenloven å gjøre. Vi ble raskt en organisasjon som ble svært relevant blant annet for saken med våpenloven, og vi hadde folk på den saken som bidro til at det ikke gikk åt skogen, men det arbeidet var noe som kom som et tillegg til hovedtanken og en videreutvikling av organisasjonen. Hovedtanken med NOJS var å sørge for et brukerstyrt forum for jegere og skyttere basert i en demokratisk organisering. Hovedtanken var å sørge for at vi hadde et forum for jegere og skyttere som aldri kunne overdras til enkeltpersoner, ikke bli kjøpt opp, privatisert eller brukt til personlig vinning for noen få. NOJS eier Kammeret.no. Nojs må være medlemsstyrt nettopp av den grunn. Vi som startet opp dette pleide henge på et forum som het Slutstykke.com. Serveren forumet lå på sto hjemme hos Tom i Arendal. Jeg kjenner ikke Tom men folk jeg kjenner sier han er en meget bra mann. Etter hva jeg har blitt fortalt ble Tom etter hvert lei av øredøvende skramling fra alt for mange tomme tønner, og dro heller på padletur enn å sitte foran PCén. Det ble vanskelig å styre skuta for moderatorer og teknikkere, i tillegg til at det gikk rykter om at flere aktører i våpenbransjen ville kjøpe opp forumet. Ved å sørge for et demokratisk fundamentert eierskap ville vi være sikre på at ikke noen av problemene på det gamle forumet oppstod, og vi ville i tillegg få et demokratisk styrt forum hvor alle eventuelle inntekter ble spadd tilbake til brukerne, og vi ville få gjennomsiktighet i regnskaper og annet igjennom en medlemsbasert organisering. Hvordan drives egentlig forumet nå?
  5. Jeg fikk en telefon fra en advokat her om dagen. Det var umiddelbart en forvirrende samtale. Damen trodde åpenbart hun snakket med Klas, og jeg fikk nok en påminnelse om at jeg ennå etter alle disse årene fremdeles står registert som kontaktperson til Nojs/Kammeret der ute i internettet. Etter et par runder fikk jeg forklart henne situasjonen og henvist henne til det jeg tror er den rette person. Det var en hyggelig dame og det var en glede å få hjelpe til, men selv om det ikke er så ofte jeg får slike henvendelser lengre er det ikke betryggende at en advokat som har behov for å komme i kontakt med Nojs/Kammeret ikke klarer å finne adresser og telefonnummer til de som står ansvarlige. Det burde være et minimum at styret klarte å sørge for at relevant kontaktinfo er tilgjengelig. Jeg mener også at det ikke er urimelig av meg å tenke at jeg kunne få slippe å fremdeles stå som kontaktperson ute i internettet etter så mange år. Det var nå når jeg forsøkte å finne kontaktinfo sjøl at jeg virkelig ble i tvil. Etter å ha sjekka br.reg, forsøkte jeg å gå inn på Nojs.no, og ble kasta rett hit. Etter å ha leita litt rundt her var det eneste jeg fant av mulig kontaktinfo en “Kontakt oss”-lenke nederst på siden her. “Kontakt oss” uten noe som helst info om hvem “ oss” er , er virkelig så elendig at jeg velger å heller ta saken her. Etter å ha søkt litt rundt er inntrykket at Nojs er nede for telling, og at styret har gått i dvale. Siden jeg ikke har tilgang til alle kammere lengre regner jeg med at det ikker er helt sånn, men det er slik det framstår for meg. Som en av grunnleggerne av Kammeret.no, Nojs og som tidligere leder må jeg si at det hele ser temmelig blodfattig og trist ut, men Kammeret.no er oppe og går, og det er tross alt det viktigste. La meg få foreslå at dere få orden på kontaktinfoen, sørger for at mitt telefonnummer ikke lengre er knytta til organisasjonen. Hvis det i tillegg skulle finnes info som tyder på at det er liv i Nojs-leiren burde det være lettere å finne. Kanskje det dukker opp folk som vil være med.
  6. @pererik; Hm, det er jo ikke bra. Søkefunksjonen var utmerket de første åra. Uansett fant jeg lite info om N310 i 9,3x62, men det spørs om ikke det prosjektet får ligge til over jakta..
  7. Hm, jeg visste jeg hadde sett noe om det, men den tråden fikk jeg ikke opp på søk, men takk.
  8. Noen har erfaring med 9,3x62 i sub? Jeg har skutt en del sub i 308W, men aldri i 9,3. Jf GRT'data må jeg ned mot 10,5gr N-310 for å få 286gr-kula under i mitt våpen. Jeg skal nok jobbe meg pent ned dit, men om noen har erfaringer å dele setter jeg pris på det.
  9. Ja, det er vel ingen vei utenom lengre. Jeg blir nødt til å skaffe meg en hylsetrommel. En av grunnene til at jeg har gitt f, og vaska hylsene for hånd er at jeg ikke er så glad i å ha mye greier som tar mye plass, og både trommel og den separatorbøtta er typiske greier som fort står i veien. Det blir nok ikke til å ta mer en 2-300 riflehylser om gangen, men jeg vil ha noe som funker. Hva vil Kammerfolket anbefale, og hvorfor?
  10. Noen her som har peiling på åssen det står til med is på Femund?
  11. Jeg har en ubrukt Maximdemper her med 15x1 gjenger. Pipene har 16mm munning, og det må kappes for mye for at det skal være noe særlig mer å hente, så det er ikke aktuelt. Børsemakeren ville ikke kunne gi noen garanti, siden det da er under anbefalingene fra A-tec, men ut ifra hva jeg har lest er det noen av dere som har dempere montert med såpass lite brystning. Hvordan er erfaringene deres?
  12. Jeg kjøpte på Widforss. Dessverre ble denne forsendelsen fra leverandør utsatt to ganger. Innen jeg fikk de kjøpte jeg brukte Leupold QRW. Jeg har ikke sett så nøye på de foreløpig. Førsteinntrykket er at de virker bra, men at overflatebehandlingen kanskje ikke er like holdbar. https://www.widforss.no/hawke-ringar-stal-30-mm-qd-weaver
  13. Jeg var egentlig på leit etter Leupold QRW 30mm high. Ikke bare er de svinedyre, men det ser også ut som Leupold har kutta ut akkurat den. Jeg har begynt å lure på om disse Hawke montasjene kanskje kan være et brukbart alternativ. Er det noen her som har erfaring med Hawke’s montasjer? Det kan vel vanskelig være like presis som Leupold’s QRW til den prisen, men kanskje det er bra nok?
  14. Det ble behov for helmantel i kombien igjen, så jeg fant fram noen Partizankuler jeg hadde liggende. Det viste seg at de gikk helt utmerket i min gamle kombi. Jeg skulle gjerne hatt noen fler, men Jaktdepotet har ikke disse inne og det virker som de er utgått. Er det noen her som har tips om andre forhandlere som kan ha noen liggende? Det gjelder altså Partizan 7mm 174 gr, som vist på bildet.
×
×
  • Create New...