Jump to content

Andersen

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Andersen's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Lydløshet har vært 1.prioritet ved valg av stoff, så dette skal være bra. Skal du ha noe mer lydløst så blir det en sekk i loden, men det scorer til gjengjeld dårlig på vekt, slitasje og vannavstøting. Sekken ligger i det øvre prissjiktet, men er etter min mening ikke dyrere enn veiledende pris på konkurrerende sekker av tilsvarende kvalitet. Prisen på en sidemodul vil nok bli rundt en tusenlapp. Hovedargumentet for å velge en sekk fra Vorn Equipment er QRR-systemet. Med dette trekker du rifla like raskt og enkelt som om den hang i reim over skuldra. Våpenet låses fast inntil ryggen under transport, og er helt frigjort når du trekker i utløseren. Dette gjør at utformingen på våpenet ikke har noe å si på hvor enkelt det er å få det ut av sekken. I tillegg trenger du ikke å vifte med våpenet over hodet når du får bruk for det. Blandt de 30 testjegerne fra 2010 var det ingen som foretrakk Eberlestocks system framfor QRR. QRR er patentert. Ingen andre produsenter leverer et system hvor våpenet ligger inntil ryggen og kan frigjøres like enkelt.
  2. Det er litt vanskelig å sette et eksakt tall på dette. Buksestørrelser er også et lite nøyaktig mål. Hvor mange cm er det rundt hoftene dine? Beltet er på det korteste 85 cm langt, men dette tallet blir lavere når det er formet rundt hoftene pga. polstringen. Jeg bruker selv bukser på 33". Jeg er 94 cm rundt hoftene og har 17 cm igjen å stramme inn på hoftebeltet. Jeg vil dermed anslå at minimums omkrets er ca. 78-80 cm.
  3. Takk for bestillingen Det må du gjerne gjøre. Jeg vil bare minne om at dette er to produkter til ulikt bruk. Den sidemonterte modulen vil være egnet for større sekker type 80liter+ og vil være mest stabil når sekken er full. En sidemontert modul vil bli ustabil og lite egnet på en mindre dagstursekk.
  4. Det skal ikke mye arbeid til før jeg har en produksjonsklar sidemontert modul til bl.a. Recon pack. Jeg har derimot nok med å få produsert og distribuert ryggsekken de nærmeste månedene. Når jeg får tid så skal jeg fullføre modulen og legge ut bilder, så får vi se hvor mange som er interessert i en slik.
  5. Flott at du syns det ser spennende ut. Jeg har akkurat startet opp et nytt selskap kalt Vorn Equipment AS. Vorn Equipment skal produsere og selge sekker basert på QRR-patentet. Det første opplaget vil være klar for levering i juni og vil i år kun kunne kjøpes på vorn.no. Disse nettsidene er under konstruksjon og så snart disse er klare vil det bli mulig å reservere en sekk i første opplag.
  6. Slik ser utløserhåntaket ut med sikring. Bilder av transportsikring kommer snart. Knappen som utgjør sikringen ser kanskje litt puslete ut, men det skal mye til før den løses ut ved uhell. Kom gjerne med tilbakemeldinger. Dette er vel også de første nærbildene av utløserhåndtaket. Dette er utformet slik at det kreves liten presisjon for å få tak i det - og dermed går det raskt. Det kan gripes på flere ulike måter alt etter hva brukeren foretrekker. Eksempler finnes her: http://www.vorn.no/sites/default/files/IMAG0182_0.jpg" target="_blank" target="_blank http://www.vorn.no/sites/default/files/IMAG0184_0.jpg" target="_blank" target="_blank http://www.vorn.no/sites/default/files/IMAG0186_0.jpg" target="_blank" target="_blank
  7. Da satser vi nok på to sikringssystemer. - Et sett reimer som holder våpenlommen lukket, uavhengig av utløsersystemet, for transportetapper. - En sikring på utløserhåndtaket som kan festes hvis brukeren ønsker. Jeg skal få lagt ut noen bilder, så får dere vurdere. Ja - sekken har justering for våpenlengde. Den horisontale reima helt nederst på kolbeholderen kan også justeres etter bredden på kolbekappen, eller fjernes helt. Så snart jeg får tid så kommer jeg til å legge ut filmklipp hvor jeg går gjennom de ulike delene av sekken.
  8. Jeg har sett litt på ulike systemer for rotasjon i hoftebeltet, og dette kan bli aktuelt for framtidige versjoner. Sekken har ikke et slikt system, men siden beltet ikke er integrert i ryggplaten skal det likevel være nok rotasjon i beltet til at du kan bevege deg fritt i ulendt terreng. Takk for tips. Da blir det D-ring på begge sider. Tanken bak at det kun var på venstre side er at jeg selv foretrekker å ikke ha noe på høyre hofte som kan komme i konflikt med kolben på børsa, men denne D-ringen kan dekkes til og festes til MOLLEN - eller klippes av. 'Vi har vært inne på tanken ja. Dette er bl.a. nevnt i patentsøknaden. Her må vi nok gjøre et grundig studie av både behov og marked for et slikt produkt før det blir aktuelt med en egen versjon for fiskere. Sikkerhet for både børsa og bruker har vært 1. prioritet. Systemet er derfor utviklet til å være så enkelt som mulig slik at minst mulig kan gå galt. Det vil likevel alltids kunne oppstå problemer: Ufrivillig utløsing av våpenet Testopplaget i 2010 resulterte i totalt 750 jaktdøgn fordelt på ca. 50 ulike jegere. Av disse rapporterte èn om at sekken hadde løst seg ut ufrivillig ved èn anledning. Dette var forårsaket av at wirestrømpene til utløserene hadde hengt seg opp i en grein. Rifla falt ikke ut av sekken. Dette er nå løst ved å dekke til wirestrømpene. Det mest sansynlig er dermed at noe/noen drar i utløserhåndtaket. Jeg har vurdert å sette på en sikring slik at utløserhåndtaket ikke kan dras ut uten å hekte av en knapp e.l. Hva syns dere om dette? For øvrig så detter ikke rifla ut av sekken med en gang du trekker i utløseren. Rifla heller mot venstre side. Utløserene henger seg opp Hvis du er på jakt og ingenting skjer når du drar i håndtaket - da må du ta sekken ned på en skulder og hekte krokene av og på manuelt. Dette går selvsagt på garantien.
  9. Det ser ut som en enkel løsning ja. Problemet er at det er begrenset med plass mellom utløserhåndtaket og justeringsområdet til brystreima. Jeg kan sette på den øvre webbingen på tvers. Den nederste må jeg derimot tenke litt på, men det lar seg nok gjøre. D-ringen er i stål ja. Takk for tips.
  10. Hvordan festes Astro-holderen? Send meg gjerne et bilde av baksiden hvis du har en. Det er en 25 mm D-ring på venstre hofte som var tiltenkt en karabinkrok og hundekobbel. Hvordan ville du hatt det? Jeg har ikke bestemt meg helt for hvilke messer det blir, men Nord-Norsk Villmarksmesse er en en mulighet ja.
  11. Beklager, men det blir ikke links i år. Jeg har ingen erfaring med disse selv, og i følge produsenten var det gode greier. Men hvis du sier det er skrot så skal de bort. Setter på noen standard klips. De er til rypenettet ja. Flott at du vil ha en sekk, og litt tafsing vil ikke bli noe problem for dem som bor i Trondheim.
  12. Sekken er ca. 40 liter. Jeg skal få målt dette skikkelig. Jaktradioen kan festes med "belteklips" hvis den har det, eller med MOLLE-lomme beregnet på radioer. Det vil bli åpning i toppen til ledning og antenne.
  13. Vekta vil etter planen ende på 2,5-2,6 kg. Det mekaniske systemet og avstivingen er redusert så mye som mulig og utgjør nå 350 gram. En sekk på denne størrelsen med dette systemet kan ikke bli spesielt mye lettere uten at det går ut over kvalitet på stoff, søm og detaljer. I år ser prisen ut til å bli 2695,- inkl. mva. for en pakke med ryggsekk, rypenett og en MOLLE-lomme til hoftebeltet.
  14. Hei Norrøna . For øvrig et interessant navn du har... Flott at du liker den nye versjonen. Testjegerene vil få beskjed på mail, og er garantert en sekk i første opplag.
×
×
  • Create New...