Jump to content

tpsalmon

Members
  • Posts

    51
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tpsalmon's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjøp 2 moa rødpunkt, det passer best til riflejakt. 4 moa begrenser holdene du kan skyte på ettersom rødpunktet er dobbelt så stort som 2 moa. Naturligvis , men viktig
  2. De fleste etablerte fjell/ jaktstøvlene som er på markedet nå er bra. Har bare ett råd- kjøp de som passer best på dine bein, gi en f i merke.
  3. Ja, dette er korte kasser som ikke har behov for extension ringer. Men leupold QR sin extension ringer kan være løsningen for deg. Jeg har prøvd de fleste kikkertmontasjer tilpasset Sako og synes QR er den beste-fleksible og rimeligste ringene. Har kjørt to sikter på sakoene- aimpoint og kikkert for skyting i skumring. Qr har vært stabile og ikke gitt noe tull.
  4. Jeg kjøpte en h30s fra en med sauer kasse. Han hadde leupold qr med extension ringer. Ang Sako optikock er jeg usikker. Jeg har brukt qr på mine sakoer( Aii og AI)
  5. Jepp, de aller aller fleste er under 150 kg så standard kalibre gjør grei jobb.
  6. Er vel Merkel helix det går i nå for tiden for prinsen:-) men sauer duger nok det og
  7. Dårlige skyteferdigheter er like problematisk i norske skoger som i polske og på drivjakt eller bøjakt. At griser sjelden stiller seg opp med breisiden til i åpent lende, og heller ikke stopper opp når du roper på den gjør nok til at skyttere må ha visse ferdigheter. De aller fleste som deltar på drivjakt er ihuga jegere med mange års jakterfaring. Turoperatører oppfordrer alle deltaker til å trene godt før jakta ettersom lav avskytning( grunnet dårlig skyting) gjør det vanskelig å selge neste års drivjakt i samme område. Er det noen som er skeptisk og veldig opptatt med denne jaktformen bør dere prøve den før den kritiseres. I Norge har vi en fornuftig mal om å ikke skyte på løpende storvilt, småvilt derimot er ikke beskyttet av denne luksusen. Det passer i Norge, i utlandet forekommer andre tradisjoner som passer deres forhold.
  8. Jeg har sett denne videoen mange ganger, og den har vært utsatt for mange debatter tidligere. Jeg skal ikke gå god for eller kritisere skuddene som ble avfyrt i denne filmen da jeg ikke ser hva som har skjedd før avfyring og etter dyret har passert. Drivjakt krever mye av skytterene, før en skal på en slik tur må en trene mye og på bevegelig blink som løpende elg. Områdene det jaktes på er store, øde og med tett vegetasjon. Dyrettettheten er enorm og da særlig villsvin. Villsvinene står helt inne i tettkrattene og er vanskelig å ta ut under ordinære norske jaktmetoder. Drivjakt og åtejakt er de verktøy som brukes for å regulere bestanden for å minimere skade på jordbruk. Noen jaktfilmer fra drivjakt viser god skyting og andre dårlig sånn er det også i klipp fra ordinær jakt. Drivjakt er absolutt et adrenalinkick men også en opplevelse av jaktradisjoner med respekt for viltet. Jeg anbefaler alle å prøve drivjakt, men tren for all del i god tid før turen. På selve jakta får man ta ansvar for sine egne skudd.
  9. tpsalmon

    Rekylproblem!

    http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... cts/310902 Denne gjør nok jobben
  10. Jeg er en av disse som er bitt av drivjaktfeberen. Og ja dette er ikke en jaktstil som den norske jeger er bekjent med. Men det er som jeger på slike turer viktig å ta skudd som man føler seg trygg og kompetent til å ta. Drivjakt er høykultur i sentraleuropa og er utrolig spennende.
  11. Ønsker også gjerne å vite hvem dere reise med:-) Dere har hatt en sjelden bra tur, på de turer jeg har vært på har vi ikke bikket 40 dyr på 3 dager. Men skal til Latvia nå på neste fredag. Der skjøt de ca 50 dyr på de turnene som ble fullført i fjor( gris, elg, hjort, ulv og gaupe)
  12. Tror det er en vel forrenkling å sette et tidspunkt på når en skal sitte på åte og forvente rev. Min erfaring er at dette varierer veldig mye fra åteplass til åteplass og mellom hver enklelt rev. Tetthet til bebyggelse og hi er kanskje nøkkelfatorer her. Trail kamera er nyttig for å få info om når den enkelte rev kommer, og lese spor om morgen etter nysnø. Etter hvert vil du få en trend for din åteplass.
  13. Lykke til i Polen. Drivjakt på villsvin er ufattelig morro og særdeles vanedannende. Jeg har vært flere turer til Polen og i våres var jeg i Estland og nå i desember blir det Latvia. Aimpointen er perfekt til denne type jakt. Tren mye på løpende elg eller annet av bevegelig mål. Sjansene er ofte hurtige og skuddet må gå fort. Når jeg skyter på løpende elg har jeg som mål å ta skuddet innen første 1/3 av lengden på elgbanen.
  14. Jeg har 2 aimpointer og solgte nettop den tredje. Jeg er veldig fornøyd og bruker aimpoint til all dagjakt. Har Micro, 9000sc og solgte hunteren. Hunteren var tyngre og mer klumpete enn 9000 serien uten noe merkbare fordeler. Jeg har i de år ikke oppdaget noen problemer med disse som ikke gjelder alle kikkertsikter( dugg ).
  15. Jeg har en CZ 455 som jeg bruker til treningskyting. Denne går i lås når jeg drar sluttstykket bak mot boltstopperen. Jeg må trykke inn avtrekkeren for å kunne føre sluttstykket fram igjen! Noen som har tips til hvordan fikse dette?
×
×
  • Create New...