Jump to content

MacJoJo

Members
  • Posts

    491
  • Joined

  • Last visited

About MacJoJo

  • Birthday March 21

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MacJoJo's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Er det noen som har fått brotsjet opp sin R8 fra 30-06 til 30-06 AI? Evt ja: Funker det ok?
  2. Ingen som har noen gode tips? Evt en gammel orginalstokk liggende å slenge??
  3. msteiro: takk for svar. Men, standard GRS og KKC leveres ikke som todelt, i alle fall ikke som jeg har sett. Om disse enkelt kan modifiseres tviler jeg på, innfestingen mellom låskasse og kolbe er annerledes. Sannsynligvis enklere å modifisere en orginalstokk til å passe mitt bruk.
  4. Er på jakt etter ny stokk til min Blaser R93. Denne har todelt stokk. Kan tenke meg noe med mer rett-opp-og-ned pistolgrep, gjerne også noe tykkere pistolgrep enn orginalt, og med justerbar kolbekam. Finnes det GRS- eller KKC-stokk til denne? Har ikke funnet noe fornuftig! Finnes det evt noe annet som er brukandes? Hvor kan det evt skaffes? Vurderer å lage min egen, men trenger da en orginal trestokk (todelt) ikke med svinerygg, må være rett stokk. Om noen har en slik stokk liggende å slenge tar jeg gjerne over den. Pga at den skal gjennomgå omfattende ombygging trenger den ikke være fin i det hele tatt.
  5. Noen som vet om 6,5x47 Lapua noen gang har vært å få kjøpt til R93?
  6. Gammel tråd, men vekker den opp igjen. Har en bekjent som skal kjøpe sitt første våpen nå. Han kommer til å skyte mest med hagle, men vil ha mulighet til rifle også. Kan det da være fornuftig med en Tikka 512s kombi med 2 løpssett, ett med ren hagle og ett med kombi? Evt en Brno med samme oppsett? Rifla vil bli brukt til sel, rådyr og hjort. Hagla vil bli brukt til mest lerduer og litt fugl.
  7. Jeg har hatt RCBS sin hettesetter en del år, og syns den funker greit. Litt fomlete å skifte mellom hylseholder, men setter såpass mange hetter når jeg først holder på så det er greit. Har aldri opplevd at det å fylle trayet har vært problematisk? Hva er problemet der? Ellers er hettesetteren på Lee Classic Cast pressa god, eneste jeg liker på den drittpressa.....
  8. Om du skal skyte rev på 120 meter blir det for spedt med salong Og skal du skyte rev av mer normal størrelse, så er det ikke lov med salong i sub. Er vel bare 22 LR som leveres i sub. Skal du ha nok drep på 120 meters hold, og sub, må du opp på 6,5 mm eller kaliber .30 Jeg ville valgt 308
  9. Ettersom du allerede har vurdert Leupold VX-R regner jeg med du kjenner til de andre kikkertene fra Leupold Jeg har litt sansen for fast forstørrelse, og da kommer FX-II serien godt ut. Til grovkaliber vil jeg anbefale den jeg selv bruker: Leupold 58810, FX II Scout Scope, 2.5x28mm, hendig kikkert med passe forstørrelse ut til 100-150 meter (selv med mine noe aldersreduserte øyne), lang nok øyeavstand for 500 Jeffery og lett. (Butikken jeg lenker til sender til Norge).
  10. Det snakkes hele tiden om at det er ca 67 ulv i Norge, riktig tall fra SNO er 65-67 (90-93 hvis en regner med "grenseulven") , men en skal huske at dette er tall fra vinteren 2015/2016, dvs før yngling i 2016. http://www.rovdata.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4161/Dette-vet-vi-om-antall-ulver-i-Norge-i-dag.aspx http://rovdata.no/Ulv/Bestandsstatus.aspx http://www.rovdata.no/Nyheter/Nyhetsartikkel/ArticleId/4069/Markant-okning-i-antall-ulver-i-Norge.aspx Tall for vinteren 2016/2017 er ikke kommet enda, men de som er ute å teller mener det er ca 130 ulv. Helt riktige tall på dette kan vi ikke regne med kommer før mai/juni. Videre antaes det at noe over 50 valper har overlevd høst og vinter. Dvs at da rovviltnemdene satte en kvote på 47 ulver var dette fortsatt mindre enn tilveksten, og dermed en grei forvaltning.
  11. Her er en artikkel om hvordan det går om en prøver å ha ulv på ett begrenset område uten særlig forvaltning. http://www.vargfakta.se/artikel/nar-biologer-inplanterade-varg-pa-coronation-island-alaska/ Ulveforsker Zimmermann sier at ny ulv vil komme til om en skytter ut dyr i Norge. Hvor denne nye ulven blir av om det ikke skytes sies det ikke noe om! https://www.nrk.no/ho/ulveforsker_-_-skyter-vi-ulv_-vil-det-komme-nye-til-1.13306689 Her er en artikkel som sier litt om jakttapet til ulv. Nå er det sikkert mange som syns disse bondetampene får for mye overføringer og støtte, så det gjør ikke noe om de mister noe inntekt. Jaja, de om det. Ellers sies det lite om andre tap, litt om tapt livskvalitet, tapt inntekt osv, men ingenting om tapt verdi på hus og eiendom. Hvor i landet er det f.eks mulig å få en enebolig av grei standard for under en mill? Inne i ulvesona........ Rart egentlig, for det er jo mange som mener det er flott å bo nær ulven??? Edit: Glemte å ta med denne: Er jo så mange som mener at ulven er viktig for økosystemet, forsker Zimmermann er ikke enig i det. http://www.ostlendingen.no/debatt/biologi-eller-ideologi/o/5-69-176461
  12. Finnes mange som har beskrevet arter som vil/kan forsvinne med kulturlandskapet. Men regner med ulveforkjempere vil si det er propaganda. Også kan det hende at kulturlandskapet vil forsvinne uten ulv? Det vet vi ikke. http://www.bondelaget.no/nyhetsarkiv/heller-beitedyr-og-biologisk-mangfold-enn-ulv-article71583-3805.html http://www.dagbladet.no/kultur/den-store-stygge-sauenaeringa/63606738 http://www.skogoglandskap.no/fagartikler/2010/biologisk_mangfold_og_husdyrbeiting_i_utmark/newsitem https://www.facebook.com/notes/klima-og-milj%C3%B8departementet-norge/overh%C3%B8sting-og-endret-arealbruk-truer-verdens-natur/10157448172305523 Artsdatabanken mener det er 685 arter som er truet av ulven: http://artsdatabanken.no/Pages/206809 Men, igjen, endringen kommer ikke kun av ulveoppblomstringen.
  13. Det kommer jo an på hvilken informasjon en velger å tro på, og hvilken informasjon en velger å se bort fra... 4 . Så mange år er det siden menneske ble drept av ulv i Sverige, og det var av sosialiserte ulver, som dermed ikke skulle være farlige for mennesker. Uansett om det er oppdrettsulv, selvgående russerulv eller hybrider av russerulv, romensk ulv, spansk ulv osv, så er det ett politisk spørsmål om vi skal ha ulv eller ikke. Og politikerne har valgt for oss at vi skal ha ulv. Største problemet med dette valget er at de ikke kompenserer de som blir rammet av ulven nok.
  14. De av dere som mener at NINA er en fri og uavhengig organisasjon bør kanskje se på hvem som sitter i styret. Også kan dere jo se på Debatten, der de tok opp ulv. Så tenke litt over om dere fortsatt mener at NINA er en fri og uavhengig organisasjon. Når dette er gjort kan dere sjekke litt rundt hva styrelederen av NINA har drevet med de siste 30 årene........
×
×
  • Create New...