Jump to content

Predator

Members
  • Posts

    134
  • Joined

  • Last visited

About Predator

  • Birthday 11/30/1969

Predator's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kan dessverre bekrefte at det finnes flere eksempler på hunder i denne rasen som passer Camerons beskrivelse. Jeg hadde selv en petit som ble 12 år. Jeg var i kontakt med bassetklubben før valget for prøve å sikre meg en hund med gode egenskaper. Fantastisk familiehund, men ubrukelig som jakthund. Uselvstendig med manglende søk (gikk vel nesten aldri lenger fra meg enn at ho kunne se meg), sjelden eller aldri los og i tilfelle bare så lenge ho kunne se dyret. Hadde ho med i skogen til ho ble 7 år men da ga jeg opp og ho fikk bli hjemme. Så sikker på å få en hund med gode jaktegenskaper kan man nok aldri være, selv om det vel gjelder for de fleste raser.
  2. Ja det går greit med fabrikkpatron Oryx 10,1 gram.
  3. Fikk råd om å sette kula litt dypere, dvs endre patronlengden til 73 eller 74 mm. Vil dette hjelpe ?
  4. Har ladet 6,5x55 etter følgende spesifikasjoner: Hylse - Norma engangsskutt Kule - Norma Oryx 10,1 gram Hette - Federal LR Krutt - VV N-160 42 grs Patronlengde - 76 mm Skutt i Tikka M695 får jeg et voldsomt overtrykk med merker i hylsebunnen. Har gitt fra meg børsa til børsemaker for å tolke kammeret. Hevarmen er tung å få opp etter skudd. Jeg har også prøvd å gå ned på kruttladningen til hhv 40 grs, 40,5 grs og 41 grs og fikk soting (tegn på for lavt trykk). Allerede på 41,5 grs begynte overtrykket. I følge ladeboken skal min. ladning være 42 grs og max 44 grs. Noen som har tips om hva som kan være galt ?
  5. Hva med 10,1 grams oryx ?
  6. Haren holder jeg i bakbeina, og slår et kraftig "karateslag" mot nakken. Virker alltid.
  7. Jeg vurderer å anskaffe nytt kikkertsikte. Skal brukes på rifle i kaliber 6,5 eller 30.06. Noen som har erfaring med Meopta kikkertsikter ? Jeg har hørt en del bra om dem og at man får mye kikkertsikte for pengene, blant annet at de benytter Zeiss-linser i enkelte modeller. Stemmer dette ? Meopta er vel et rimeligere alternativ enn andre anerkjente merker, men er de et godt alternativ ?
  8. http://www.r-a.no/nyheter/article5556815.ece" target="_blank
  9. Jeg jakter i ulverevir og det merkes. Før hadde vi 4 - 5 dyr på kvota, i 2010 hadde vi 3. Problemet var at vi bare fikk lov å skyte piggokse og kalv, i tillegg til at kalven skulle skytes før vi fikk skyte piggokse. Endte med en liten kalv med slaktevekt på drøye 50 kilo. Vet ikke om jeg ser frem til elgjakta slik som før. Da var 5. oktober hellig og årets absolutte høydepunkt. Det er det ikke lenger.
  10. Til 405 grs woodleigh har jeg brukt 47 grs N130. Jeg har imidlertid funnet at blykulene kan lades med litt mindre krutt og allikevel få god effekt.
  11. Jeg har ikke prøvd 405 grs kulene (som ifølge deg veier 420 grs), men har ladet 400 grs Lee kulene over 43 grs N130. Går så det griner i min guidegun.
  12. Ikke hjerteinnfarkt iallefall - . Jeg skjønner hvor du vil og liker ikke sammenligningen med feks trafikkdød. Jeg tar uansett sjansen og tipper at det er flere hunder som tas av ulv ved jakt i ulverevir enn det er hunder som dør i trafikken samme sted. Å sammenligne i områder uten ulv blir jo galt.
×
×
  • Create New...