Jump to content

JARE

Members
  • Posts

    55
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JARE's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvilken bredde ønsker du? 40 mm til kr.150.- eller 45mm til kr 175.-? Og evt. hvor mange?

    1. Show previous comments  4 more
    2. JARE

      JARE

      Har du en mailadresse?

       

    3. JARE

      JARE

      Jeg fant nå ut at jeg kan legge ut bildene her:463111533_skafteemner4cm4stk.jpg.67ed568475b29c4d732892a2846b3034.jpg

       

    4. Frode Nordbøen

      Frode Nordbøen

      Jeg tar de. De ser bra ut👍🏻

      Du skal få mailadressen min : f-nordb2@online.no

      så kan du få adresse min, og betaling og pris med frakt etc.

  2. Jeg la en del biter ned i rødsprit og det virket som rene blekemiddelet på treverket som ble mye lysere etterpå. Har du samme erfaring? Muligens har jeg latt de ligge for mange dager, tror de lå der en ukes tid. Jeg brukte vakumkammer den siste dagen for å få spriten lengre inn i treverket.
  3. Deler du da f.eks. store treknuter opp i mindre stykker for at de skal nå den lave fuktigheten i løpet av noen år? Og hvor tykke bør disse stykkene være for at de ikke skal sprekke?
  4. Bør jeg kappe disse emnene slik at skaftet går på tvers eller langs med stammen?
  5. Kan man gjøre dette med helt rå ved som er full av fukt, og er det mulig å hurtigtørke bitene i ovn etterpå? Jeg fikk nettopp tak i en god del Ask med et tynt lag med treknuter utenpå og lurte på om jeg skulle prøve denne metoden..
  6. Jeg antar at den blokken jeg har allerede er tørket på den måten som du beskriver, men jeg har forstått det slik at den også må tørkes i ovn for å få ut absolutt all fuktighet før den stabiliseres med cactusjuice og jeg har også lest et sted at dersom emnene blir for tynne, så kan de deformeres når den innbakte cactusjuicen skal herdes med varme til slutt i prosessen.
  7. Jeg har en blokk med hard og tett redwood treknute (133 x 130 x 45mm) og lurte på om jeg må kappe denne opp i mindre deler for at all veden skal bli gjennomvåt med cactusjuice. Og hva vil være den minste tykkelsen denne veden kan kuttes ned til før den deformeres under prosessen? Et annet problem jeg har tenkt på er at all fuktighet må tørkes ut av treet før stabilisering, men hvis jeg tørker den i komfyren, vil den da sprekke? Den har noen veldig tynne sprekker allerede. Noen her med erfaring vedr. dette?
  8. Jeg tenkte på å kjøpe noe Amboyna burl (Padauk) på Ebay. Er dettte et truet treslag som kan bli stanset i tollen og at jeg evt. blir bøtelagt? https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=Amboyna+Burl&_sacat=0
  9. Kan man herde tremateriale som f.eks rikule i så høy temperatur uten at det krymper eller blir ødelagt på andre måter?
  10. Jeg bruker vanligvis den hurtigherdende epoxyen fra Biltema til mangt og meget, men holder den til sammenliming av knivskaft som skal bestå av f.eks scales på fulltange kniv? Jeg har også laget et knivslire av tre til en annen kunstkniv som består av 2 deler og som har en limekant på 5-6 mm hele veien rundt. Vil det holde med bare lim der, eller må jeg ha nagler i tillegg? Og er det forskjell på limstyrken med hensyn på hvilken type mellomleggsplater man bruker, dvs. om det er messing, kobber, beinmateriale osv?
  11. Finner man slikt hos skraphandlere eller andre som selger overflødig kapp fra egen produksjon? Jeg bor i Bergen og lurte på om det finnes noe her som kan være en bedre løsning enn å bestille fra f.eks Ebay?
  12. Jeg fant en rikule som lå delvis nedgravet i et myrområde. Jeg tørket den i ovnen og når jeg prøver å skjære den opp i mindre emner. så deler den seg i flere lag. Jeg lurte derfor på om jeg først kunne sage den opp i litt større stykker og stabilisere med kaktus-juice? Vil denne juicen fungere som et lim mellom disse lagene slik at veden ikke deler seg når jeg skjærer den opp i mindre emner senere? Selve veden er veldig hard og har fått en mørkebrun farge og vil derfor være ypperlig til knivskaft.
  13. Er denne oljen et godt valg for knivskaft? Den skal være tynnflytende og derfor ha god inntrengningsevne, men Biltema leverer ikke alltid topp kvalitet, så jeg lurte derfor på om noen her har erfaring med denne oljen til dette formålet? https://www.biltema.no/bygg/maling/treolje/kinesisk-treolje-2000020852
  14. Er USA eneste alternativ å bestille fra. Jeg ser det ligger noe på ebay, men dersom man bestiller 1 gallon, så blir portoen dyrere enn selve produktet. Finnes det importører andre steder i verden som blir et rimeligere alternativ å bestille fra?
  15. Jeg fant en gammel gjennomvåt rotknute som jeg har skåret opp i skiver på ca 4.5 cm og lurte på om jeg kunne tørke disse i komfyren. Hvordan bør jeg evt. gjøre dette? Hvilken temperatur og varighet, og bør jeg ha ovnsdøren litt på gløtt?
×
×
  • Create New...