Jump to content

sakotrg

Members
  • Posts

    673
  • Joined

  • Last visited

About sakotrg

  • Birthday 05/20/1980

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sakotrg's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

5

Reputation

  1. Skal du ha en liten fulltange til jakt er Bark River Classic Drop Point Hunter i CPM-3V eller Elmax perfekt. Alternativt Fox River EXT-1 som leveres i CPM-3V og Cru-wear. Evt en LT versjon i Elmax. Denne er svært lett og perfekt til jaktbruk, men tynn i eggen så en bør utvise forsiktighet i omgang med bein og treverk.
  2. Blir det for vanskelig gidder ikke jeg. Det er jo meldt regn tilogmed! . Er det lagt inn magasinbytte på noen av øvelsene? Isåfall må jeg låne av deg Vetle ettersom jeg bare har ett.
  3. Ser at det kun er fem stk som er påmeldt og har betalt. Stemmer dette?
  4. Kommer! 308 Win med brems..Betaler inn i dag!
  5. M67: Er det noen grunn til at det settes kaliberbegrensning til under 338? Er ikke en 300 WTF med rette kula ballistisk jevngod med en 338 Lapua, Norma, RUM? Eller mente du at disse også blir ekskludert fra å delta?
  6. Jeg kommer.. 308 med brems. Stiller i F/TR
  7. sakotrg

    Lokking av rev.

    "Månen er i ny når den synlige delen vokser fram mot fullmåne" Men du må gjerne gå rundt og si at månefasen er waxing gibbous om du tror noen forstår hva du mener da...
  8. sakotrg

    Lokking av rev.

    Kanskje du bør ta en titt på kalenderen. Det var fullmåne igår, så 31 mars var månen rett over halv. Kvalifiserer såvidt jeg vet som nymåne og gir greit nok måneskinn med god optikk Edit: Tullekopper
  9. Som M67 skriver så er denne kula helt kurant å få god presisjon med ut til 5-600m, men av og til blir 168 SMK ustabil i det transoniske hastighetsintervallet. Resultatet er at enkelte skudd bare "forsvinner". Enkelt sagt så skjener kula ut i vilkårlig retning når den når hastigheten synker ned mot MACH1 og resultatet er ei kule som treffer laaaangt unna der du sikter. I sommer skjøt jeg den ut til 800m. De fleste skudda satt der akkurat der de skulle, men noen skudd bare forsvant uten at vi registrerte hvor kula traff. Spotter fulgte kula ut til ca 700m. Der tok plutselig kula en helt annen retning og forsvant. Kan nevne at de kulene som beholdt stabiliteten satt innenfor 30-40cm og det ble skutt på et slett fjell som helt klart hadde gitt signatur om kula hadde truffet noenlunde i nærheten. For skyting på over 500m bruker jeg ikke normalt ikke 168SMK, men hadde hørt ryktene om at akkurat denne kula kunne bli gyroskopisk utstabil og fikk faktisk bekreftet at det stemmer i praksis.
  10. For N-11 står det gjerne ladedata for 150 og 168grs kule på kruttboksen. Maksladning for 168grs kule er en god pekepinn for hva som er maks med 165grs Accubond. Ettersom Accubond er lang ift. konvensjonelle kuler og matchkuler hadde jeg personlig stoppa før max ladning for 168 Sierra. Accubond er ikke spesielt hard så om du har 800 eller 830m/s betyr ingenting. Se forøvrig: http://www.lapua.com/upload/downloads/b ... engwww.pdf Og: http://www.norma.cc/sv/Ammunitionsskola ... inchester/
  11. Siden det er en Remington må jeg spørre: Er det Leupold standard baser og ringer? Isåfall holdes bakre ring fast med to skruer inn i basen. Hvis disse er montert i full fart uten at børsemakeren har sjekket at kikkerten er rett i forhold til pipa, så er det mest sannsynlig årsak til treffpunkt sideveis.
  12. Hvis tennhettene detter ut etter skyting så spiller det for pokker ingen rolle hvilke tennhetter du putter i hylsene. Ladningen er langt over smertegrensa for hva hylsene tåler. Har også hørt at Norma messing i 280 skal være myk, men hvis du har ladninger med berger og nosler som er innafor med samme hylselot så har du gjort noe galt et sted. Mange lure tips her inne, men kom med ladningen så kanskje du får et fornuftig svar istedenfor masse ukvalifisert gjetting.. Etter min erfaring med 280Rem så ville jeg på det sterkeste anbefale deg tregere krutt til såpass tunge kuler som 168SMK. MRP, 217, N-560, N-570 og andre tilsvarende er mye bedre egnet enn N-160 til såpass tung kule. Da slipper du overraskelser som det du har opplevd nå. Hylsa er full før trykket er i taket.
  13. Et lite apropos til huskeregelen for COL vs kulehold; Godt kulehold bør alltid gå foran kort friflukt. I jaktrifler med standardkammer og friflukt er det som regel lite å hente på presisjon ved å ha kort friflukt. Da kan man likegodt sørge for godt og mest mulig jevnt kulehold. Er dette egentlig en problemstilling for 100grs TSX/TTSX? De vil vel sitte i hele halslengden på en 6,5x55 med COL på 75-76mm?
  14. Har kjøpt kort på terrenget til den lokale JFF her i kommunen de siste årene. Jaktkortet gjelder for småvilt, rådyr og hjort og koster 500,- pr sesong. Skyter man rådyr betaler man for dette i etterkant. 500,- for kje, 1000,- for bukk og 1200,- for voksen geit.
×
×
  • Create New...