Jump to content

RoarN

Members
  • Posts

    531
  • Joined

  • Last visited

About RoarN

  • Birthday 05/14/1970

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RoarN's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

59

Reputation

  1. Merkelig, har solgt en god del våpen på finn og aldri skrevet noe om søknad i annonsen. Har heller aldri opplevd noe problem med folk som ønsker å kjøpe våpen uten å ha godkjent søknad eller har planer om å skaffe det. Ser egnetlig godkjent søknad som en selvfølge og helt unødvendig å nevne i en annonse. Har vel vert ett par som har trekt seg og det har muligens hatt med mangel på godkjent søknad å gjøre. Men derifra og til å gå til politianmeldelse er det lang vei å gå. Synes ikke noe om at man skal "politianmelde" i hytt og pine.
  2. Har tilgang på støpeutstyr og size presse, så trenger vel strengt tatt en kuletang. Mimek er vel ikke å få nye lengre. Men helt ærlig... hadde ikke tenkt å ta opp støpingen av kuler. Kanskje dette er ett alternativ: https://www.landro.no/nielsen-gun-parts/114346/sonic-ballistic-target-416-340grs Vil tro at prisen på støpte blykuler også havner opp mot dette. Noe som har prøvd disse i .416?
  3. Finnes det støpte blykuler til kaliber .416 å få kjøpt i dag? Mimek?
  4. Denne lå på en servant i loungen på Gardermoen sist jeg var innom.
  5. Dette med at hvit del og og våpenkort skal sendes til kjøperen/søketens politidistrikt lurer jeg på om det er noe de driver med nord for polarsirkelen. Jeg har kjøpt og solgt håndvåpen fra nord Norge det siste året og derifra har det kommet den beskjeden. Virker som det blir gitt beskjed om det når søknad godkjennes. Ved salg sender jeg uansett våpenkort og hvit del til "mitt" våpenkontor. Det er slik det står at det skal gjøres bak på søknaden.
  6. Leverte fire søknader i dag, to stk 22lr og to stk 9mm. 22lr var på kjente våpen, ett med alle opplysninger og ett som manglet bare serienummer. 9mm var det bare oppført "pistol" og "9x19". Vedkommende som tok i mot søknadene spurte om jeg hadde mer opplysninger om 9mm våpnene. Svarte at det viste jeg ikke enda og det var OK. Mener å huske at jeg aldri har blitt spurt om dette før Så får vi se hva resultatet blir når søknadene kommer til behandling.
  7. Er våpenkontoret jeg gir tommelen ned til ja, men tar den vekk... Har du fått noen god forklaring på hvorfor våpenkontoret har behov for å vite dette. Så lenge der er søkt på, feks en revolver 357 magnum skulle det vel ikke spille noen rolle om den heter Smith &Wesson eller ruger? 99% av de som behandler søknadene vet jo ikke forskjell uansett.
  8. Da prøver jeg meg på noen Tsunami bokser. De hadde kvantumsrabatt ved kjøp av 5 eller 10 bokser. Har sverget til MTM men det virker som det er manko på disse for tiden. Brownells ville selge meg ett annet merke og var klar på at de ikke hadde MTM boksene jeg var ute etter. Da de grønne har vært lettest å få tak og har vært rimeligst har jeg flest av de, og det kan gå litt ball i kaliber/kuler når man drar på banen Får prøve noen lyseblå 50 bokser kr 49,- pr stk og noen grønne 100 bokser med håndtak til kr 120,- pr stk, greie priser. Savner 100 bokser u/håndtak med plass til 6,5x55 med lange 140 grain kuler, får plass til 100 grain kuler i medium boksene.
  9. Dette merket med symbolet er det noe man får på poste? Hvor mye/lite er begrenset mengde?
  10. Noen som har erfaring med Tsunami ammo bokser. Hvordan er kvaliteten i forhold til MTM Case Guard?
  11. Det er forskjell på hva du som privatperson kan sende, og hva en bedrift kan sende. Representerer du en bedrift, gå inn på bring.no. Bedrifter kan sende ammunisjon men ikke privatpersoner, slik jeg har forstått det. Så kan man jo bare spekulere i hvorfor det er slik... Blir ammunisjon merket på en spesiell måte når bedrifter sender?
  12. Har fått prøvd en BFR i 45-70, ladet med 300 grain fabrikk ammunisjon. En harmonisk kombinasjon synes jeg. 460 med 200 grain hornady fabrikk ammunisjon er muggen i forhold. Vil faktisk fortrekke hjemmladd med 410 grain bly med 38 grain VV n120 bak i 460en, hvis man ønsker noe opp mot max. Får rundt 600 i faktor med den ladningen.
  13. Vel... ikke mye erfaring med dette futeralet nei. Kjøpte meg ett slikt futeral for en stund siden og det fungerer fint. Kvalitet og pris ser ut til å stå i forhold. Har brukt det på ei børse med 50 cm pipe og det har fungert etter planen. De tre molle lommene har jeg tatt av da de ikke var så praktiske til mitt bruk. Så alt i alt er jeg godt fornøyd.
  14. Hvis bladet ikke er låsbart og under 6 cm er det lov og ta den med i håndbagasjen. Så problemet er at kontrolløren kan vurdere at kniven truer sikkerheten om bord, selv om den står oppført som tilatt. Så dagsformen og trynefaktoren er absolutt ett kriterie her.
  15. Hvem har sagt at man skal krangle på det? Poenget er at de som sjekker inn bagasjen din ikke er konsekvent med merking av bagasjen nettop av den grunn jeg nevner. Noe som kansje kan virke fornuftig men det finnes vel andre grunner til at man ønsker å vite at det er ammunisjon i bagasjen, brann kanskje? Uansett er det vel kanskje det som har skjedd her. Umerket bagasje har blitt gjennomlyst av en person som har gitt beskjed til en annen om å fjerne ammunisjonen. Vedkommende har tatt den første og beste boksen og ikke leitet gjennom hele kofferten.
×
×
  • Create New...