Jump to content

alexblokal

Members
  • Posts

    110
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About alexblokal

  • Birthday December 10

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alexblokal's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

4

Reputation

  1. Det er et godt forslag! Men det er verdt å bemerke at det ikke står (i forskriften) noe om hva slags krav til formalia det stilles da med tanke på hvem som skal attestere for at det skal være gyldig osv. For sånne som meg som ikke deltar på konkurranser, er det sett i lys av covid pandemien og smittevern særdeles vanskelig å oppfylle aktivitetskravet da så og si all organisert aktivitet har vært avlyst. Det er også et tankekors at det ikke ser ut som det er spesifisert krav til aktivitet for å beholde håndvåpen (var vel 4 oppmøter per år i "gamledager"), at det kun gjelder ved anskaffelse av nye våpen.
  2. Er det da rimelig å konkludere med at etter endt sikkerhetskurs for førstegangssøkere, så sidestilles krav til aktivitet for førstegangssøkere, og oss som allerede innehar våpenkort på håndvåpen?
  3. Jeg har søkt tillatelse på 3 stk håndvåpen. Spesialpistol, finpistol, samt magnum 1. I henhold til NSF tilknytning. Jeg innehar per i dag 1 pistol i grov. Jeg solgte spesialpistolen sommeren i fjor. Søknadene ble sendt 5.8.2021, og har ikke hørt en dritt siden. Dette er i Asker&Bærum/Oslo. Jeg skaffet til veie all nødvendig dokumentasjon, attest fra klubben osv. Og regnet med at dette skulle være 0 problem siden det går/gikk innenfor "rekreasjons skytter" med totalt 4 våpen. Så begynte jeg å finlese den nye våpenloven og forskriften, og kom over noe potensielt urovekkende. Det kan tolkes dithen at det er lagt inn krav til aktivitet de SISTE 6 måneder, helt uavhengig av om man er førstegangssøker, eller besitter våpen (pistol) fra før. Kan det stemme? Hvordan skal det kunne etterleves i covid Norge, når all organisert aktivitet er lagt på is? For meg som er helt uinteressert i å konkurrere, og har jobb som vanskeliggjør å delta på organisert trening virker dette helt urimelig. Jeg skyter en del tusen skudd på klubbens bane per år, men det er på egne premisser, og når det passer meg grunnet "livet" med jobb, kjærring, barn osv. For øvrig kan jeg heller ikke finne noe konkret krav til aktivitet for å beholde gitt tillatelse. Klippet fra nye forskriften: § 4-6.Krav til medlemsskap, aktivitet og opplæring for erverv av pistolar eller revolver til sportsskyting Politiet kan gje løyve til erverv og innehav av pistolar eller revolverar til sportsskyting til personar som: 1. har gjennomført tryggingsopplæring arrangert skyttarorganisasjonen, 2. i minst seks månader har vore medlem i skyttarorganisasjon som har godkjent skyteprogram for den omsøkte våpentypen, og 3. siste seks månader har gjennomført 10 av skyttarorganisasjonen sine organiserte treningar eller konkurransar.
  4. Søkte på håndvåpen (3 stk) og 22lr salong på papirblanlett, leverte søknadene 5 august i år. Ikke førstegangssøker. Har ikkke hørt en dritt, har sendt 2 stk purremail uten respons. Telefonen er lagt ned. Oslo/Asker. Helt fantastisk forvaltnings praksis!! Helt umulig å få kontakt med, og med så lang såkalt "behandlingstid", at jeg blir muggen og grinete som 3 åringen hjemme som ikke får sjokolade til frokost på en tirsdags morgen...
  5. Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive til NJFF, og poste svaret her på kammeret. Det setter jeg, og helt sikkert flere meget pris på!
  6. Sendte mail til Swe-Nor i forgårs, fikk følgende svar: "Vi har noen få slike på lager,vet ikke hvor i landet du holder til menvår forhandler Interjakt Drammen har en i utstilling.De koster 15500,-HIlsenSweNor Import"
  7. Jeg bruker ATF olje, altså automatgirolje på mine halvauto våpen, og haglene mine meg godt resultat. Den er nokså tynn og blir ikke så utpreget seig i kulda. Vær obs på at den løser opp maling/lakk over tid. Og jeg vet ikke hvordan det blir med blåneringen hvis man har et smykke av et våpen. Mine våpen er bruksverktøy så jeg bryr meg fint lite om det. Har fortsatt samme 1l kanne som jeg kjøpte for 160,- i 2017.
  8. Hei . Ja, har sendt en mail til dem. Ja, sleiden du viste til i linken er akkurat det jeg er ute etter! Grunnen til at jeg går den veien med komplett 22 er fordi den faktisk fungerer i motsetning til Sig mosquitoen... Jeg har også per i dag ikke "plass" i NSF programmene, og ikke nok aktivitet for reservevåpen i 9mm. Derimot kan jeg søke på 9mm toppen som våpendel, uten å måtte behovsprøve det på lik linje som komplett 9mm. Per i dag har jeg ingen .22 pistol, så den bør gå gjennom uten problem, på lik linje som 9mm toppen som våpendel.
  9. Hei. Jeg er i tenkeboksen på en .22lr pistol og har sett på en sig p226 al so bt 22lr fra Pedersens. Jeg har tidligere hatt en P220 i 45 ACP, og var ikke fornøyd med den da jeg har for store hender, og på utgaven jeg hadde (Tysk, uten 1913 rail) var beavertailen fraværende.... Den p226 i 22 jeg har sett på er det en betydelig bedre beavertail som jeg tenker kan gjøre skyteoplevelsen betraktlig bedre enn den jeg hadde. Men selve spørsmålet er hvem og hvor selges 9mm toppen slik at jeg kan veksle mellom 22/9mm. Og er det noen her som har en sig p226 al so bt i 22lr som vil dele erfaringer med denne? Formålet for min del med en 22 pistol er 90% "lek og morro", og 10% treningsutbytte. Og jeg skulle vel egentlig gjerne hatt muligheten for en demper også, men jeg kan ikke se noen som har eller selger en gjenget pipe til denne, og jeg vil annta at hvis jeg skal kjøpe det i tillegg snakker vi fort at hele pakka kommer til å koste mer enn det smaker. Og at det rent økonomisk sett er "smartere" og heller kjøpe en Ruger Mk1,2,3 og gjenge denne og være fornøyd med det. Noen tanker? Mvh Alexnder
  10. Det er jeg enig i. Men i dette konkrete tilfelle er behovet/rimelig grunn at jeg ønsker reservedeler til min primærpistol. Da mener jeg (kan ta feil) at lista skal ligge lavere (tilatlsessystemet basert på § 7), og at klubbattest hever behovsprøvningen til komplett pistol nivå. Slik jeg leser lovens bokstav er rammen ikke våpenet, men en av de vitale delene og det forvaltningen definerer som låskassen. Mulig jeg er på viddene, men det er slik jeg tolker det. I forhold til pipe nr 2, mener jeg det faller på sin egen urimelighet da man ikke trenger tilatelse for å erverve fra forhandler, da forhandler ettersender protokollen til politiet som igjen ettersender våpenkort hvis eier ønsker å beholde det gamle. Derfor mener jeg at det ikke er behovsprøvning på pipe nr 2 gitt samme kaliber, ref § 22. Takker uansett for alle innspill! Det settes pris på
  11. Så vidt jeg har forstått lovverket er ikke det relevant. Siden det ikke søkes på komplett våpen, men med våpendeler faller også behovsprøving med klubbattest osv bort. Uten at jeg kan støtte meg på loven/forskrift tror jeg det ikke er lov å sette sammen funksjonsdyktig våpen der de vitale delene er søkt på som deler. Ref tidligere post sitt resonnement. Blir litt som pipelengde, kan fint kappe kortere enn 40cm men det er ikke lov. Dette er en tolkning uten referanse til loven/forskrift bare så det er sagt.
  12. Hei Kammerater. Jeg har en godt brukt CZ Shadow i 9x19 per dags dato. Jeg leverte 3 stk søknader som lød følgende: 1 stk glidestykke, 1 stk ramme, 1 stk pipe i 9x19. Disse ble levert i skranken hos politiet og damen i skranken tok i mot disse, og sa følgende" Hva med attesten fra klubben?" Hvor på jeg sa at det ikke er behovspørvning på våpendeler på lik linje med komplette våpen. Hvor på damen sa med litt spydig tone "Da har jeg lært noe nytt i dag..." Allerede da visste jeg at dette kom til å bli trøbbel. I dag lå det et brev i posten fra Politiet som lyder kort og godt: Våpendeler er også behovsprøvd, legg ved bekreftelse fra klubb og dokumenter behov for disse. Se bildet som ligger vedlagt. Jeg har søkt etter hjemmelen for denne tolkningen og søkt her på forumet, men jeg finner liksom ikke helt det svaret med referanse i lov/forskrift som jeg ser etter. Derfor lurer jeg på om noen av dere kunne eventuelt hjelpe meg med det, for så å utforme en mail jeg kan sende tilbake i håp om at det løser seg. Jeg har formulert et utkast på svar jeg tenkte å sende tilbake, det lyder følgende: Hei. Jeg fikk et brev av deg i posten i dag. Der sto det at det er behovsprøvning på våpendeler, og at jeg må vedlegge bekreftelse fra klubb for å dokumentere disse. Da lurer jeg på hvilken hjemmel du bruker for å komme frem til at det er behovsprøvd? I forskrift 25. juni 2009 nr. 904 om skytevåpen, våpendeler og ammunisjon mv. (våpenforskriften) gjøres følgende endring: § 22 første ledd skal lyde: "Hos autorisert våpenhandler kan innehaver av våpenkort uten politimesterens tillatelse erverve geværpipe, revolverpipe og pistolpipe kamret for samme kaliber som den som skal skiftes ut, mot å fremvise våpenkort og legitimasjon. Forhandleren skal i tillegg til de opplysninger som er nevnt i § 40, også protokollføre våpenkortets nummer og utstedende myndighet. Dersom våpeneier beholder gammel pipe, skal dette noteres i forhandlerens protokoll, og ny pipe registreres hos politiet etter melding fra forhandler. Ved distansesalg skal kopi av våpenkort og legitimasjon vedlegges bestillingen, og forsendelsen skal skje som rekommandert post." Her kommer det fra at gitt at man kjøper ny pipe i samme kaliber er det ikke søknadspliktig. Da lurer jeg på hvorfor du mener det er behovsprøvd når jeg søker om pipe slik at jeg kan feks kjøpe brukt av en privat person, og ikke forhandler. Vidre kommer det frem i Jnr 09-01719 Rundskriv 2009-009 Samlerundskriv våpen pr 04-10-2016: "Det er i våpenforskriften § 4a presisert hvilken våpendel som regnes som «låskasse» etter våpenloven § 2. Automatpistoler: Våpenets ramme ansees som låskasse. Det er imidlertid forbudt uten politiets tillatelse å eie eller inneha glidestykke (sleide/sluttstykke eller tilsvarende) til hel- og halvautomatiske pistoler, jf. våpenforskriften § 22 annet ledd. Øvrige deler omfattes ikke av våpenloven, og kan fritt erverves og omsettes." Hentet og kortet ned til det relevante fra side 9/64 Da er det på det rene at det er ramme og glidestykket som er underlagt politiets tilatelsessystem, gitt at pipe/løp selges fra forhandler. Ihht krav om bekreftelse fra klubb/forbund står det klart og tydelig i forskriften at det omhandler komplette våpen, ikke våpendeler. Altså komplette skyteklare våpen. Henviser til side 23/64 i samme rundskriv. "3.5.1.2 Øvelses- og konkurranseskyting For å kunne erverve og inneha våpen til øvelses- og konkurranseskyting må søkeren etter våpenforskriften § 13 kunne fremlegge medlemskort fra lokal(t) skytterlag/-klubb samt startkort, startlisens eller medlemskort fra de(n) av Justisdepartementet/ Politidirektoratet godkjente skytterorganisasjon(er) som vedkommende har tilknytning til. Det gis kun tillatelse til å erverve våpen som tillates brukt innenfor organisasjonens programmer. Det skytterlag/-klubb søkeren er medlem av, må videre ha skyting med det omsøkte våpen på programmet. Det er således ikke tilstrekkelig å vise til lokale programmer som er utarbeidet av den enkelte lokale skytterklubb/-lag for å kunne erverve våpen, skyteprogrammet må være administrert av skytterorganisasjonen."
  13. Men den var designet for det sivile markedet i utgangspunktet. I slik jeg forstår det er ikke funksjonaliteten helautomatisk ild som er problemet, men der salgsmarkedet i utgangspunktet var politi eller militær. Plomberte våpen er ikke funksjonelle, og det er kun sporbarheten som er formålet med denne endringen. Så jeg kan umulig forstå at et plombert våpen skal gå på bekostning av våpengarderoben. Det er mulig at de juridisk ser på en ombygging til manuell som "ikke innafor" nå, men jeg har sett på finn, og lest her på kammeret om en som fikk godkjent en ombygd ar 15 til "vanlig" jaktvåpen i .223 rem. Jeg mener at det setter juridisk presidens.
  14. Dette var godt skrevet må jeg si. Vedrørende oss med rugere så er det ikke gitt at en må kvitte seg meg dem. Slik jeg ser det, og våre venner i uk så sveiser man igjen gasshuller i løpet og fjerner stempelsystemet og bygger om til rettrekker. Da slipper man iallefall og selge/destruere.
×
×
  • Create New...