Jump to content

AGR416

Members
  • Posts

    508
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

AGR416 last won the day on April 2

AGR416 had the most liked content!

About AGR416

  • Birthday 03/06/1979

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AGR416's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in

Recent Badges

364

Reputation

  1. Hvis vi kan samle opp bestillinger for å spare frakt, så kan det gå. Vil bety lang leveringstid da.
  2. Man kan, men eksportprosessen på dempere fra USA er ganske omfattende, med personlig eksportlisens på sluttbruker (dvs ikke firmaet som importerer), lisenskostnad, meget dyr frakt på small ITAR shipment, forbud mot videresalg uten ny eksportlisens.
  3. Rifle og demper ble levert sammen. DD har et meget godt samarbeid med Huxwrk, i tillegg til at de demperne har meget gode resultater når det kommer til minimal treffpunktsendring. Huxwrk het OSS før, og er en flow through demper. OSS oppfant denne teknologien.
  4. Våpenkortet til selger skal leveres politiet ja. Et godt tips er å stifte det fast til hvit del av våpensøknaden når man sender den inn etter påtegning.
  5. Norsk våpenkort vil ikke fungere som underlag for eksportlisens. Det må mest sannsynlig være et gyldig internasjonalt importsertifikat fra relevant myndighet. I Norge er det UD som utsteder disse. Jeg vet at Tolletaten godtar våpensøknad som innførselstillatelse, vet ikke om kun våpenkort på våpendel vil funke. Det unntaket for ervervstillatelse gjelder kun ved kjøp hos forhandler i Norge, og i tillegg er det krav til merking av våpendeler som noen andre land (f.eks USA) ikke tar hensyn til.
  6. Du vil trenge en innførselstillatelse for å fortolle varen inn, samt at landet du kjøper fra evt kan trenge en eksportlisens, som betyr at du kan trenger et internasjonalt importsertifikat som underlag til eksportlisens-søknaden.
  7. Digital søknad på jaktvåpen fungerer vel bra nå? Jeg jakter ikke, så har ikke søkt den veien. Det er en pilot på digital våpensøknad for våpen til sportsskyting nå, så håper det gjør situasjonen bedre.
  8. Jeg prøvde å forklare årsaker til at søknader tar tid, var ikke myntet på noen spesiell. Klarer ikke å se at noe jeg skrev skulle være frekt?
  9. Det er mange grunner til at det tar lang tid, men årsaken er ikke at de bruker alle de ukene på din søknad. 1. Stort antall søkere, få saksbehandlere 2. Søknader behandles i rekkefølgen de kommer inn 3. Saksbehandlere bruker mye tid på å skrive papirsøknader inn i datasystemet sitt, før saksbehandling kan starte. Her er skrivefeil og dårlig håndskrift en utfordring 4. Saksbehandlere bruker mye tid på å hente inn informasjon som er påkrevd, pga mangelfulle søknader. Her er det oftest manglende dokumentasjon på aktivitet som er grunnen 5. Saksbehandlere bruker mye tid på søknader hvor det dukker opp forhold som må vurderes ift skikkethet - dette er det som tar lengst tid Så, akkurat DIN søknad kan godkjennes på "5 minutter", men det er alt det andre som tar tid før de har de 5 minuttene å bruke på din søknad.
  10. Dette er allerede på plass. I politiet og forsvaret. Det finnes standard prosedyrer/ildhåndgrep for lad våpen, halv-lad våpen, tøm våpen, tøm våpen kontroller, klar til visitasjon, spenn ned. Forsvaret sine finner man i Håndbok for Angrepsrifle HK416 og Håndbok for pistol P80: https://regelverk.forsvaret.no/view/doccard/version:20982801 https://regelverk.forsvaret.no/view/doccard/version:23048902?attachments=[23048909%2C+23048903] I tillegg finnes det våpenregler, samt sikkerhetsregler for gjennomføring av aktiviteter. Politiet sine temahefter for pistol og maskinpistol er ikke offentlige, men er nok ikke veldig forskjellig. Disse ildhåndgrepene er gode og godt utprøvd. I Forsvaret testes man i disse som del av rekruttutdanningen, og da skal man kunne utføre disse selvstendig (dvs uten veiledning) før man får dra på skytebanen. Etter å ha drevet med dette noen år, så ser jeg ingen åpenbare mangler med prosedyrene/ildhåndgrepene man bruker. Utdanning og trening er og bra, i min erfaring, og ildhåndgrepene følges opp aktivt av instruktører ifm aktiviteter. Problemet oppstår i det noen gjennomfører prosedyren feil, enten det er slurv/uoppmerksomhet, man er trøtt og sliten, man opplever stress eller tidspress og lignende. Husk at dette skal være en selvstendig kompetanse, dvs at vedkommende soldat eller politi skal kunne utføre denne handlingen uten å bli observert av en instruktør eller leder. Man skal utdanne selvstendige soldater/politi. Så, hvordan fikse disse ytre påvirkningene fra å ha negativ innvirkning på personellet? Samtidig som man skal kunne utføre denne handlingen selvstendig? En ting som ble observert i Forsvaret ifm innføring av nye våpenregler var at de aller fleste vådeskudd skjedde ifm tømming av våpen. Tømming av våpen ble gjort veldig ofte, fordi man hadde en sikkerhetsregel som sa "Legg/Sett aldri fra deg et ladd våpen". Det var en av grunnen til at man gikk for å endre dette. En annen grunn var at man i Afghanistan hadde ladde våpen utenfor camp, og der ble våpen tatt av kropp ifm forskjellige aktiviteter hvor det ikke var praktisk å ha våpenet på kropp, f.eks feltarbeider. Det er og mye enklere, da man kun har to ting å forholde seg til: -Lade våpen ved utpassering av leir -Tømme våpen ved innpassering av leir Så hender det at man må gjennomføre feltvedlikehold, men da vet man statusen på våpenet, og kan tømme ifm dette.
  11. På hvilken måte er vådeskudd i politiet et stort problem? Fordi antallet er høyere enn 0? 0 er selvfølgelig et måltall, men vanskelig å oppnå tror jeg. Jeg har belyst utfordringen med "den menneskelige faktoren" flere ganger her, og ingen har hittil kommet med konkrete forslag til løsninger eller tiltak for å redusere sannsynligheten for vådeskudd. Det ble vist til fly-bransjen tidligere her - når det kommer til sikkerhet, så er det ikke mange bransjer som er mer på ballen enn fly-bransjen. Hvorfor er da de fleste flyulykker forårsaket av menneskelig svikt? De har sjekklister, rutiner, prosedyrer, kommisjoner som skal komme med løsninger for å sørge for at løsninger blir implementert. Disse hindrer da ikke at mennesket bak spaken gjør noe feil. Risiko = Sannsynlighet * Konsekvens Risiko kan ikke bli 0 Grunnleggende ORM. Ingen sier at man skal avfeie ting som "hendelige uhell", men det handler om akseptabel risiko. Akkurat som at politiet risikerer å kollidere med andre kjøretøy under utrykning, det er en risiko man aksepterer fordi alternativet ikke er bra.
  12. Noen som jobber i etaten er nok bedre egnet til å svare på akkurat de spørsmålene. Jeg opplever dog ikke politiet som en organisasjon med dårlig fokus på sikkerhet ift våpenbruk og våpenhåndtering.
  13. Skytetesten er ikke åpen info, men den er ganske krevende.
×
×
  • Create New...