Jump to content

Bergur

Members
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bergur's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for info så langt. Det ser ut til å være for lite kikkertsikter på markedet til at man kan satse på noe enda. Men tipper at det finnes noen alternativer om 5 år. Tror at 223 Rem vil bli mer vanlig på elgbanen de neste åra og at etterspørselen vil øke. Tror det foreløpig er sikrest å satse på 223 Rem ladet til 800 m/s.
  2. Etter det jeg har forstått er 223 Rem tillatt å bruke i elgbaneskyting. Patronen har fordeler i sammenlikning m 6,5x55. Bl.a. amopriser og rekyl. En ulempe om man ikke lader sjøl er hastighet på fabrikkladd amo. Utgangshastighet til bruk på elgbane, m vanlig foranhold, er 800 m/s. Er det noen som har erfaring m bruk av 223 Rem til elgbaneskyting? Hva slags kulevekt har folk evt valgt?
  3. Takk for svar Det er så god klaring mellom stokk og løp helt fremst i løpskanalen at jeg ikke har sjekket at løpet er frittliggende lengre bak. Men det er faktisk veldig lite eller ingen klaring lengre bak, så dette var gode tips!! Takk for hjelpa
  4. Har en Browning X-bolt m original syntetisk stokk, kal 30-06. Har erfaring m at treffpunkt kan variere noe, selv om alt av kikkert/montasje/skjefteskruer sitter som det skal. Har begynt å fundere på om stokken rett og slett er for myk, og st dette kan gi treffpunktforandringer med ulike skytestillinger. Andre som har erfaringer/konkrete tanker om stabilitet på syntstokkene til Browning?
  5. Noen som har erfaring m varmejakka til Härkila i forhold til vesten fra varmevest.no? Varmeeffekt Varighet på batteri Komfort Bruksegenskaper Härkila: https://www.magasinet.no/harkila-heat-jakke?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_term=annet-34&utm_content=CjwKCAiA58fvBRAzEiwAQW-hzeNm8sZkv9lugCeF7RWS5MkXMh0n2_QlX_HqfA2AiQigfDnoO7mEHhoCq34QAvD_BwE%3B120%3B0 Varmevest.no: https://www.varmevest.no/produkt/varmevest/
  6. Noen som har erfaringer med disse demperene til 300 Win Mag? Noen anbefalinger? Hva er gjort med MKII, i forhold til opprinnelig versjon?
  7. Har etter det jeg har forstått vært ting på gang for å øke jakt-våpengarderoben fra 6 til 8 våpen. Er det noen som vet status i denne saken?
  8. Utstrakt bruk av lyddemper gir korte løp. RWS har allerede begynt å levere fabrikkamo for kortere løp. Har ikke noe info om ladedata, men naturlover tilsier raskere krutt i disse patronene. Hvis man tar en bitteliten sjekk på reduserte ladninger på nett, så vil man finne haugevis av ladninger for 300 Win Mag m raske krutt. Det er bare renspika tull å si at du ikke kan lade ned en 300 Win Mag. Å kunne lade sjøl fra lette fugleladninger, til tunge ladninger for ælj/bjønn, eller raske ladninger m lette kuler for fjelljakt og superflat kulebane er jo hjemmeladerens forse. Dette gjør også 300 Win Mag til en rimelig alrpund patron. Lettere ladninger sparer også slitasje løpet.
  9. Det var da voldsomt hvor kategoriske vi var her i forhold til N-150 i 300 Win Mag?? Alle kaliber kan lades med raskere krutt enn normalt. Forutsetter at man VET hvor man skal starte, for å balansere kruttmengde/maks trykk/trykkoppbygning. Det er nok oftest ikke gunstig for presisjonen å bruke krutt med så rask kruttoppbygning at hylsa blir dårlig fylt. Vil oftest gi ujevn forbrenning pga ulik plassering av kruttet i hylsa ved avfyring. Dersom det var livsfarlig å bruke raskere krutt enn normalt, så ville det vel også være livsfarlig å bruke de aller raskeste pistolkruttene i f.eks. 30-06 og 9,3x62?(for å få subsonic hastighet som N-310). En del fabrikkpatroner lades med raskere krutt enn det vi opplever som optimalt ut fra fyllingsgrad. Raskt krutt gir raskere trykkoppbygning, og ved å redusere kruttmengde per patron reduserer man kostnader. Du vil oftest ikke oppnå maksimal hastighet med krutt som har så høy forbrenningshastighet at hylsa blir dårlig fylt. Kruttet er ikke optimalt for dette. Men det vil faktisk komme mere ladedata på raskere krutt for en del jaktpatroner. Dette for å gi grei hastighet og mindre munningsblåst med kortere løp for demper. Da er det trolig noen som kommer til å bli rimelig sjokkert.....??
  10. Ble trykkluftflaske til kr. 1.200. Fungerer veldig bra
  11. Takk for god info. Hvor mye koster en dykkerflaske?
  12. Har en datter som driver m skiskyting. Vi har fått et klubbvåpen for tilleggstrening i hus. Klubbvåpen. Ubrukt. Dette er en Anschutz mod 9015. Altså luftvåpen med luft på hlyt trykk i løstagbar sylinder. Det følger ikke med pumpe. Hva vil du som har erfaring anbefale for å pumpe opp luftsylinderen til dette våpenet? ( Max 200 bar).
  13. Har søkt på Browning Bar kal 9,3x62. Får beskjed om at våpenet er svartelistet jfr et brev fra POD en eller annen dato. (Har foreløpig bare fått muntlig beskjed). Hedmark politikammer... Spørsmål: 1. Kan det stemme at Browning Bar er svartelistet? 2. Er eventuell lovendring/forskrift trådt i kraft, slik at forbud gjelder per i dag?
×
×
  • Create New...