Jump to content

svehella

Members
  • Posts

    832
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

svehella's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

90

Reputation

  1. @jalla 1. jeg finner ikke 55 gr V-max i det kaliberet i ladetabellen til Vihtavouri. 2. Hvilken utgave av ladeboken er det du refererer til med den kruttmengden du oppgir. Da jeg ikke finner 55 gr V-max i utgave 8 av ladeboken.
  2. Det som er problemet med Ruger av denne typen, er at palen som sikrer avtrekkeren er for kort. En børsemaker kan legge en påleggsveis på den palen slik at avtrekkeren ikke kan trykkes for langt inn. Det som faktisk skjer er at når en avsikrer etter en har tatt avtrekk er at tennstempelet slippes frem og skuddet går. Ruger sin sikringsfløy har et spor som griper inn i tennstempelet. På grunn av av den mildt sagt keitete etterligningen av en Winchestersikringen og dårlige toleranser, fører dette til at tennstempelet går litt frem når en tar avtrekk. Når en avsikrer så smeller det, hver gang. Dette kan en børsemaker fikse, som han gjorde på en Ruger jeg hadde for mange år siden.
  3. @NordbergStjerna Her er en jeg har selv, som fungerer meget bra. https://www.kikkertspesialisten.no/products/po-1e2lba-01?gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIpIytwNvugwMV41SRBR17hA-yEAAYAiAAEgLGtvD_BwE
  4. @j0oaa Jeg har Schultz & Larsen, så joda de er ikke av de letteste kassene. Sammenlignet med Tikka T3 er de tyngre. Imidlertid er boltgangen som smør, og matingen er helt uproblematisk, avtrekket er vel så godt som Sauer 200 STR. Du får både jaktavtrekk, og trykkpunkt. Problemet med magasinene er at når de er tomme, gir noen av de 5 skudds magasinene skranglelyder når du rister på rifla. Ellers så har jeg ikke hatt mateproblemer med mine magasiner. Jeg har ikke skranglelyder i mine magasiner, men jeg er bortskjemt med Sauer 202, som også har supert avtrekk, og boltgang. Ingen av mine rifler er rustfri, men jeg har ikke hatt problemer med rust. Hverken på løp eller låskasse. Imidlertid er det sikkert flere her inne som har andre erfaringer både med Sauer og Schultz & Larsen.
  5. @Rugerdud Løpet mitt er et rustfritt Douglas løp med trangt kammer. Som i dag står i en Sauer 202 magnum, men tidligere stod i en Ruger M77. Så joda, kammeret er det ingenting i veien med. Når Det kommer til hylser er jeg mer usikker, det har gått med ganske mye hylser i årenes løp siden 90 tallet. Etter at jeg begynte å gløde hylsene har det blitt utskifting når at de er utslitt. 358NM hylsene mine blir også glødet, der er det heller ikke problemer. Annet en å få tak i 225 grains Barnes TSX kuler, nå til dags.
  6. @Rugerdud Jeg har også 308NM, har hatt kaliberet siden 90 tallet, og har det fortsatt. Jeg gløder hylsene etter problemer med at hylsehalsene sprakk. Siden jeg nå gløder hylsene, er denne problemstillingen borte. En kompis av meg, som også har hatt 308NM siden 90 tallet. Har byttet til 300PRC av samme årsak, han hadde også problemer med at hylsehalsene sprakk. Samt at han måtte bytte pipe, siden den opprinnelige rustfrie pipen i 308NM var utskutt. I 300 PRC bruker han Lapua hylser.
  7. @LXXV Når det gjelder å lade ned 308NM til 3006 nivå, er dette uproblematisk. Imidlertid er hylsene til 308NM forholdsvis dyre, og må glødes før bruk, ellers sprikker de i halsen. Så dette er ikke hylser som det står mengder av rundt i hyllene, da dette er hylser som koster 28 kr pr stykk + frakt hjem i postkassen. Det er forholdvis enkelt å få tak i en nytt sluttstykke til denne i 3006, imidlertid må det tilpasses et nytt eller brukt løp. Så det må regnes med en del tusen kroner i børsemakerutgifter. Det går også an å tilpasse en "muffeløsning" til kasse og løp. Da går det an å tilpasse et ekstra løp og en ekstra bolt. Slik at du kan bytte frem og tilbake selv. Imidlertid koster dette også en del penger. Det du også må ta med i betraktningen er i hvilken grad ombyggingen til 308NM har gått utover vangene i låskassen, slik at en retur til 306/308/6,5x55 resulterer i mateproblemer. En børsemaker kan sikkert se på rifla og si noe om dette. Alternativet er å få tak i en brukt rifle på Finn.no i kaliber 3006, men valget er ditt.
  8. @Stihl Crazy https://www.jaktogfriluft.no/jakt/vapen/rifle/schultz-larsen-legacy?att=MjIy Tror ikke det ifølge Jakt og Friluft.
  9. @Sako 87Det høres bra ut at du ikke har problemer med treffpunktsforandring med din. Imidlertid har jeg vært på jakt med folk som har hatt problemer med dette. Samt med å skifte fra monokular til montring på kikkert i stummende mørke. Det gjelder også skifte av batteri når de bruker den både som spotter, og å skyte med på post for å skyte gris/rådyr i stummende mørke. En kan bli sittende hele natta, og kombinere spotting og skyting. Så det tærer på batterier med andre ord. Det var en børsemaker som kom opp med ideen med bruk av padder. Da han fikk spørsmål om problemer med å se blinken i dagslys dersom en ikke hadde noe som reflekterte varme.
  10. @Ellingskapteinen Jeg har observert noen problemer/problemstillinger som en skal være obs på. 1. Etter en har skutt inn våpenet som vanlig, og en setter på clip on termisk. Må den prøveskytes for å verifisere treffpunktet. Det som er løsningen, er å kjøpe en varmepad for hansker etc. og aktivere den. Sett den opp på 100 meter og skyt på den. Er du heldig, så går kula i pad som den skal. Er du uheldig så må du justere på kikkerten for å få korrekt treffpunkt. Det kan resulter i skadeskyting, dersom treffpunktet er for langt vekk. 2. Montering av clip on i komplett mørke. Dersom en reiser på post, uten å ha montert clip on. Det kan være at en bruker clip on både til å observere, samt til å skyte med. Da må en være trent til å klargjøre clip on for montering på kikkertsikte i stummende mørke helt lydløst. 3. Det samme gjelder eventuelt skifte av batteri, i komplett mørke 4. Bruk av kikkertsiktet sin zoom når clip on er montert. Bilde blir fort kornete og vanskelig å se klart når en øker forstørrelsen vesentlig.
  11. @tobydude Her er Otis sitt sett som jeg har med i sekken, den jeg bruker mest er for propper kaliber .358, men jeg ser at brownells og har propper kaliber 45 også. https://www.brownells.no/3-GUN-COMPETITION-CLEANING-SYSTEM-OTIS-Universal-668000110 jeg har fikset 9.3 rifla til en kompis med den wire som følgde med da han stakk børsepipa ned i myra og fyldte den med jord. Hadde 9,3 propper og jeg.
  12. @RookieSør Det er noen ringer som må presses nedover røret på kikkerten, og det utvider seg før de "smeller på plass". Det jeg gjør for å unngå dette er å stikke en passende dor i skruhullende hver side. Slik at det ser ut som en V, Jeg presser da dorene sammen i toppen av V,en som doren lager, og da smetter ringene over røret greit over kikkertrøret uten å lage merker. Alternativt bruk WARNE montasjer, de lager ikke striper i kikkertrøret.
  13. @Riflemorten Tja, Federal 215 blir brukt av de som trenger "heite" magnumhetter, og er vel de magnumhettene som eg har fått trykkstigning med i 358 NM. Gikk tilbake til vanlige LR hetter, og brukte opp til 80 grains N160 med disse hettene. Uten problemer. Dersom jeg skal bruke MRP/N15 er det kanskje best å bruke magnum dersom det er kaldt.
  14. @gribben Etter det jeg forstår har denne rifla "tikket og gått" uten noen problemer, før du tok den ut etter ett år stilstand. Da begynte den plutselig å slå svakere som førte til klikk. Problemet med denne bolten er at det ikke er låsklakker på sluttstykkket. Det er sluttstykke armen som låser bolten, noe som flere leverandører har. Dersom det oppstår slittasje mellom hendelen og låskassen fører det til øket patronspill, noe som kan føre til svakt anslag. Dette krever god herding og skikkelig materialkvalitet fra leverandøren. Som i min Anschutz. Savage har problemer med dette, etter ca 1000 skudd, kan den starte å feilfunksjonere. Imidlertid blir dette verre og verre etter som tiden går, å rote med påsveis og justering blir kostbart. Fett på anleggsflatene fikser ikke problemet, men reduserer symptomene.
×
×
  • Create New...