Jump to content

Anders.Aakre

Members
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Anders.Aakre's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jan T skrev vel at han Alltid har sett hjort der
  2. Har en 2,5-10x56 av samme sorten, den har vært en trofast venn i mange år. -Svært bra mekanisk. -Repeterbare, og tydelige knepp (selv etter lang tids jakttjeneste) -Svært bra optisk i dagslys. -Bra i skumring (et hakk under "de store tyske") -Selv om den er uten medforstørrende retikkel, er retikkelet (R4) grovt nok til å skytes med i skumring, jeg brukte selv denne i mange år på hjortejakt før jeg gikk til innkjøp av mer spesialisert (og mye dyrere) redskap. Dersom du jakter mye i skumring, og har de ekstra kronene som skal til opp til en pent brukt zeiss victory/S&B/Swarovski, så vil nok det lønne seg i det lange løp. Dersom du ikke har disse kronene er nikonen et veldig bra valg, og du får en trofast følgesvenn i mange år fremover. Ville heller ikke vært redd for å se etter nevnte nikonsikte på bruktmarkedet. Der ligger de ofte til 2500,- -> 3000,- i bra stand. Edit: ser xxl selger nye 2,5-10x56 til 4000,- Det er mye kikkert for pengene det... Løp og kjøp!
  3. Så jeg kan si jeg har plombert viltet etter en suksessfull jaktdag? Det vil jo være mer korrekt ordbruk en å si at man har plombert et magasin dersom man bruker en magasinsperre. Nei, nå har vi kverulert nok om dette. Går heller ut og ser om jeg får plombert meg en hjort.
  4. Så lenge magasinet ikke er sperret eller fjernet, eller gjort uvirksomt på andre måter. Ja. Denne sperring/fjerning trenger ikke være permanent, men må være tungvint nok å oppheve til at man ikke kan gjøre det i en fei ved oppsyn/kontroll -Dette er ikke regulert i noe reglverk jeg kjenner til, så det blir en ren skjønnsvurdering, det er også slik det blir praktisert. Og den er ellers fullt lovlig på skytebanen som andre har poengtert, og det vil være ditt ansvar å sørge for at din jaktutøvlese foregår i lovlige former. Hør, hør! og +1 For øvrig kan gjerne trådens emnefelt endres til "Den store kverulanttråden"
  5. Jeg har hatt en sånn RCBS en stund og er fornøyd med den. Den er helt dønn nøyaktig. RCBS ble valgt da denne er raskest, noe som på min ladebenk betyr litt i praksis. Jeg bruker den når jeg lager testladninger, jaktammunisjon og andre patroner hvor jeg stiller høyt krav til nøyaktighet. Denne er akkurat rask nok til at jeg kan trykke på "start" - sette kule i forrige patron - finne fram neste hylse - så er neste ladning klar innen et par sekunder. Avpasser man tempoet litt så går det flytende. Det som kan være kjedelig med en tregere dispenser er at man her vil få en lengre pause. Dette er i normalkaliber (6,5x55 3006 9,3x62), med normale kruttsorter (N140 N160 MRP) Til treningspatroner blir denne måten å gjøre ting på for tregt, da er det et kruttmål av grei kvalitet som gjelder. Litt å tenke over før man går til innkjøp: - Med god teknikk, et godt kruttmål og manuell vekt jobber du nesten like raskt og like nøyaktig. - Til lading av store mengder patroner er det kun kruttmål som gjelder (med mindre du har svært god tid). - Helt ypperlig om du ofte lader små menger patroner for testing, jakt o.l. (du slipper å rigge til og stille inn vekt, kruttmål osv)
  6. Dersom du vet nøyaktig hvordan du vil ha børsa, kan man få et fint custombygg for rundt 30000,- Ellers ville jeg tatt en god kikk på Sauer 202.
  7. Kverulering er morro Korrekt! Men det er fremdeles ikke en "plombering". "Magasinsperre" er ordet man leter etter. Kan ellers nevne at det er forskjell på lov og forskrift, det er overraskende mange som viser til en lov og siterer en forskrift. Dersom man studerer forskriftsteksten står det om halvautomatisk (selv-lader) rifle: "Under jakt på elg, hjort og rådyr er det ikke tillatt å bruke halvautomatisk rifle med mer enn tre skudd i magasinet og ett skudd i kammeret. Under jakt på eller felling av øvrige viltarter hvor det brukes halvautomatisk rifle er det ikke tillatt å bruke mer enn to skudd i magasinet og ett skudd i kammeret."-Dette kan med rett tolkes til at man kan bruke så stort magasin man vil, uten magasinsperre, men man kan ikke putte i flere patroner enn forskriften tilsier (2/3). For hagle derimot står det: "Til jakt og felling er bruk av hagle for mer enn to skudd forbudt."-Meningen bak dette har helt klart vært å forby jakt med hagler som har mulighet for mer enn to skudd. Tolkning av hva som er "hagle for mer enn to skudd" åpner jo for flere muligheter, jeg tolker det dit at dersom du har et rørmagasin med magasinsperre som ikke enkelt kan fjernes (for eksempel en pinne du må demontere magasinet for å fjerne), så har du bygget om ditt våpen fra "hagle for mer enn to skudd" til "hagle for to skudd". Denne ombyggingen vil således være varig, men ikke permanent (den kan reverseres, men forblir inntil reverseringen finner sted).
  8. Tar sjangsen på å skyte deg Med et kjapt google søk, så finner jeg en nylig tvist mellom Swarovski og Leica. Dette dreier seg om at Swarovski har tatt patent på kikkertsikter med 6x zoom (1-6, 2-12, 3-18 osv), og gått til sak mot Leica og vunnet frem med sine krav. Dette hadde ingenting med håndkikkerter eller avstandsmålere å gjøre så vidt jeg kan se. Skyt tilbake om jeg tar feil.
  9. Ja, nå er det mindre enn 30 timer igjen til startskuddet går. De fleste står nå klar i yttergangen med sekken på ryggen og børsa over skuldra. Hjemme er sekken pakket, børsa innskutt-oppskutt-utskutt-nedskutt-ormet og klar. Alle kniver i huset er nyslipt og støvler er pusset. Men en ting mangler, Jegeren... Han sitter fast på en holme av stål ute i havet på ubestemt tid. "Vi skal fly deg hjem på fredag" - Tomme lovnader som ble utlevert på forhånd... Er det noen man aldri skal stole på så er det vel de store oljeselskap... Jaktfeberen er ille i år... Kan sitte i timevis og se utover i løse luften, som om jeg sitter på post. Smyger meg lydløst rundt i korridorene, stopper opp med jevne mellomrom for å speide og lytte... Beveger meg aldri i siluett. En intern drakamp mellom følelser og fornuft pågår for å unngå å fyre opp bål for å koke kaffe... Noen kaller det galskap, andre lidenskap. Skit jakt alle sammen!
  10. Ser i siste våpentidningen at det er en importør i sverige, ville hørt med de om ikke artipel svarer. http://www.afrikanskakompaniet.se/
  11. Nesten litt skummelt om det er en skogssnegl med pels som er over halvmeteren lang og kjøttetende
  12. Så vidt meg bekjent er det til og med lovlig med kunstig lys under jakt Vel og merke under utøvelse av revejakt med lyskilden fastmontert på vegg
  13. @202 outback Det var litt vel mye faktafeil i innlegget ditt så jeg tillater meg å "rette" litt. - Her kan du lese om noen av de kravene som stilles til en laksemærd: http://www.fiskeridirektoratet.no/akvakultur/nytek Det er faktisk svært strenge tekniske krav til det flytende utstyret som brukes innen oppdrett. - Som stamfisk brukes de "beste" individene av en generasjon innen en familie. De fleste familier som det avles videre på i dag stammer fra -70 og -80 tallet. Oppdrettslaks er i dag en godt på vei kultivert art, det er problemet med rømming -tamfisk blandes med villfisken, faren er at man får en utvisking av villfiskens genetiske arvemateriale.
  14. gunnen til at doctor siktet må i en patent som går i qr baser er at alle mine børser og kikkerter bruker qr. Har tenkt litt på å bytte til picatinny / weaver på den ene børsa men må da ha baser + 3 sett gode qrw ringer + montasje til doctoren... og det blir straks en del dyrere.
×
×
  • Create New...