Jump to content

prokuratoren

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

prokuratoren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svaret, må kanskje sjå nærare på eit slikt kamera.
  2. Har du merket om måren reagerer på lyd fra kameraet? Har forsøkt med annet kamera og med åtevarsler, men har en mistanke om at viltet blir skremt av lyder jeg ikke kan høre. Stedet ligger langt fra bebyggelse. .
  3. Hei, jeg takker for svar som er mottatt. Det jeg lurte på var om noen kjente til at det var nærmere definert fra overordna instans. Praksisen varierer nok i dag, uten nærmere definering er det vel ikke så rart. Spørsmålet er vel om alt som ikke er nevnt spesielt er forbudt, det virker rart, eller det mer naturlige, det som ikke spesielt er forbudt er tillatt. Mvh Prokuratoren
  4. Hei, jeg lurer på om det er lov med støtte for ryggen ved sittende skytestilling under avlegging av storviltprøven. Støtte for våpen bare på kroppen. Noen som vet? Mvh Prokuratoren
  5. Hei, jeg har brukt musefeller som er ferdigladet med åte. Det ser ut som smeltet stearin, men trekker inn mus ganske raskt. Er det noen som vet hvaslags stoff dette er, og om det også trekker inn mår og rev?
  6. Hei, jeg er på utkikk etter en liten kråkefelle. Er det noen som har erfaring med fellen vist i foranstående innlegg, eller andre lignende feller. Har noen tips om hvor en får kjøpt en bra kråkefelle. Det er av ulike grunner ikke aktuelt å bygge "stor" felle.
  7. Det er sikkert at det ikke er cal .22, jeg har en Diana 48 i det kaliberet, og et gammelt i cal. 177. Jeg tror nok at det er cal .25, men er ltt vanskelig å måle nøyaktig. Jeg er klar over at det er beregnet til piler, jeg har noen få, men de er ikke lette å finne, og jeg ønsker å spare på de. Pilene står godt fast i hart trevirke. Ved å måle ståldelen på pilen ser jeg at den er ca. 6mm. Å skyte med et gammelt og fint luftgevær er vel ikke rasjonelt, men det er vel ikke nødvendig -?
  8. Hei, det er mulig du har rett i det. Jeg finner ingen merking av kaliber, og kjøpte det for å være cal .25 i sin tid, men det behøver ikke å stemme. Jeg forsøkte med kuler i cal .25, men de var veldig trange og ble sittende fast i løpet. Jeg åpnet cylinderen for å se på fjæra, eventuelt bytte, men det var en uvanlig fjær, en bladfjær som var tvinnet omlag som en annen ordinær fjær. Dersom det er noen som har tips om kuler i cal 6mm, eventuelt fjærbytte, så er jeg interessert i tips om dette.
  9. Hei, takk for svaret. Jeg har nå bestilt litt forskjellige kuler og ser frem til å prøve disse.
  10. Hei, jeg har forsøkt å få tak på kuler på Becotrading i snart et år, men fremdeles ingen kuler. Det er tomt, men er ventet innen eller annen gang. Er det noen som vet om andre som selger kuler i cal. .25? Jeg er takknemlig for tips.
  11. Takk for tipset. Jeg har målt på en 330 felle av ukjent merke. Der var innvendig diameter på øyet i knekken på fjæra 63 mm mens spindelen på Kaniafella er 65 mm. Jeg vet ikke om øyet kan variere litt på ulike merker, men skal forsøke å finne ut av det. Målet burde nok ha vært i allefall 67 mm.
  12. Ja, Kaniafellene er gode og praktiske feller. Jeg har brukt disse i noen år, men dessverre begynner fjærene å bli slappe. Nye fjærer har jeg sålangt ikke kunnet få tak i. Jeg har forsøkt Jakt og Fangstbua der fellene ble kjøpt, Jaktdepotet som nå er importør, og epost til Kania net. Alt uten hell. Så kanskje det var mulig å ta inn reservedeler(fjærer) til disse og? Jeg holder for tiden på med å finne en som selger fjærstål, ca 7mm i diameter. Deretter er det spørsmål om noen med dreiebenk kan ta på seg å snurre nye fjærer. Noen som vet?
  13. Takk for raskt svar. Jeg har forsøkt å file til løse haker fra en stålbolt av 8,8 kvalitet, og så sette på en skinne over. Stålet virket greitt å arbeide med, men resultatet var ikke bra. Montasjen ble noe høy og noe ustabil ettersom jeg festet disse med bolter. Jeg antar at det bør grovfreses først før en går igang med fintilpasningen av hakene.
  14. Hei, det var ei grei hytte. Jeg har lurt på å bygge noe lignende, og har i den forbindelse lurt på om det er noen som har forsøkt å montere "enveis" glass i hytta, for å hindre viltet i å se bevegelser inne i hytta.
  15. Jeg har en drilling med trefots hakemontasje. Jeg har nå kjøpt Docter ll sikte, og har tenkt på å lage montasje i eksisterende klakker. Jeg lurer på om det er sterkt nok med aluminium til hakene. Jeg hadde i såfall tenkt å bygge hele montasjen i en enhet. Siktet veier 25 gram. Drillingen har kaliber 12-12-6,5. Er det noen som vet om det er sterkt nok, eller hva slags stål som eventuelt bør benyttes. Dette og eventuelt andre tips mottas med takk.
×
×
  • Create New...